nuffnang

Monday, June 25, 2012

bandung - first day

alhamdullilah akhirnya sampai juga aku ke bandung....hik...hik...tapi aku pergi solo aje....pergi dengan member opis.....kita orang booking flight dari tahun lepas....hampir setahun ler tunggu.....kita orang pergi 3 hari dua malam......insya allah kalau ada rezeki lagi....aku nak pergi dengan keluarga pula.....

18/06/12 (isnin)...flight kita orang pukul 6.45 pagi....pukul 4.45 pagi.....aku dah keluar rumah.....alhamdullilah semua jalan dengan lancar.....


dah naik flight.....excited giler...tapi sedih gak tinggalkan c hadif.....perjalanan ke bandung 2 jam lebih....


tempah awal2 nasi lemak pak nasir.....memang dah tahu akan lapar....kebulur.....


sampai2 airport bandung terus cari teksi  ke hotel.....nasib ada dak min (tudung hitam)....dia dah sampai ke bandung 4 kali.....so hari pertama n kedua kita orang tak ambil pak supir.....ambil teksi aje....kami pergi berlima....tapi yang duduk hotel setiabudi hanya 3 orang aje....yang 2 orang lagi duduk hotel lain.....

sampai hotel simpan beg dulu......tak boleh nak check in lagi......pastu minta orang hotel call teksi.....kita orang terus ke pasar baru.....shopppingggg.....

kita orang tak banyak ambil gambar....giler shopping....lupa jap dengan kamera....bila teringat baru ler ambil.....tapi yang lebih ingat kat shopping aje....hik...hik...kat kedai nie kita orang shopping kain.....banyak2 kedai.....kedai ini yang murah....kita pergi sampai 2 kali kat kedai ini.....memang murah kain2 kat pasar baru....sampai rambang mata......tengok ler hasil tangkapan kami.....sampai tak cukup tangan.....hik...hik..

kat kedai nie pon murah gak....tapi tak banyak pilihan....kat sini aku dapat sepasang aje.....tekelung pon murah....tapi tiada gambar yek....banyak lagi kedai kita orang pergi.....tapi tak sempat nak ambil gambar.....kita orang shopping kat pasar baru dari pukul 10 pagi sampai pukul 3 petang.....giler shopping sungguh ler....biasa ler perempuankan.....semua benda nak beli.....maklum ler bawa berjuta2....hik...hik...


lepas shopping kat pasar baru.....kita orang terus ke rumah moda.....sampai rumah moda terus makan......kita orang makan nasi ayam penyet.....alahai ayamnya kecit bebenau....tak puas makan.....ke kita orang yang lapar giler??.....nasib baik ada kedai roti.....

kat rumah moda....aku tak shopping banyak....dapat sehelai baju husband....harga kat rumah moda lebih kurang kat KL aje....tapi baju lelaki agak muarah sikit.....sikit ajelah....lepas pergi rumah moda....kita terus balik hotel....nak titip (simpan) barang2 shopping.....dah tak cukup tangan dah......

balik hotel jap....simpan barang2 dulu....nie katil aku n dak min.....lagi sorang tidur kat sofa (adik dak min...lelaki)......


bilik air n ruang tamu.....


lepas magrib kita orang pergi ke cihampelas walk....aku pergi bertiga aje....yang dua orang lagi balik hotel dia....kita orang pergi cihampelas naik angkutan....memang kelakar n takut....kita orang takut2 berani aje naik angkutan.....bila dah naik tu perasan takut tu memang ada....rasa nak turun n terjun dari angkutan.....tapi bila dah sampai.....legaaaa.....sebenarnya tak ada apa pon....tapi tengok drebar n penumpang lain.....ngeriiiilah pula......dalam takut2 tu....2 kali gak ler kita orang naik angkutan.....hik..hik...


keadaan dalam cihampelas walk....kat sini aku dapat rempat baju c hadif aje......lepas habis shopping....kita orang lepak makan j.co donut.....lepas tu terus balik hotel.....tiba hotel kemas2 barang.....kira2 baki duit.....nasib tak muflis lagi....masih ade juta2 lagi....esok kita sambung shopping lagiiii......

1 comment:

lovely said...

hamboi.. jutawan ngko!!