nuffnang

Thursday, June 28, 2012

hari sukan cendekiawan educare

23/06/12 (sabtu) kat taska c hadif ada buat hari sukan.....buat kat padang belakang taska cendekiawan educare presint 9 aje....tapi pada hari kejadian tu....kami sekeluarga bangun lambat.....sukan c hadif start pukul 7.45 pagi....aku sedar pukul 7.30 pagi....kelam kabut aku kejutkan semua orang.....sembahyang subuh pon dah kemana......pastu aku marahkan husband aku...."tulah tengok bola lagi"....padahal diri sendiri yang tidur mampus.....hik....hik....

kita orang sampai dekat pukul 8.30 pagi.....nasib baik tak mula lagi....tapi biasalah apa2 majlis memang sentiasa lambatkan....hik...hik....tahun lepas c hadif rumah kuning....tahun ini tukar rumah merah pula.....


hantar c hadif  kat khemah......terus teacher siapkan c hadif.....


lepas tu teacher bagi makan kuih karipap kat murid2.....kebetulan memang c hadif tak makan apa2 lagi.....


ibu bapa kena tunggu anak kat khemah lain.....nasib baik ada makanan.....kalau tidak kebulur ler.....sementara majlis belum start lagi....aku n husband melantak dulu...hik...hik...


murid2 dah siap sedia untuk pebarisan.....


rumah merah jalan dulu.....


tu dia....nampak pon c hadif......nasib baik teacher pakaikan c hadif spek mata.....senang ibu nak cam....hik...hik...


muka sedih.....tapi aku tunjuk "good" kat hadif.....bagi semangat.....


c hadif asyik pandang kat aku aje....takut aku lari ler tu.....hik....hik....


ini acara untuk umur 4 tahun.....bersiap sedia untuk lari berhalangan.....


semangat....baru muka ceria.....


caiyok....caiyok....anak ibu boleh lakukan.....macam cerita kapten boleh....."saya boleh lakukan"......"saya boleh lakukan".....


mula2 merakak......pastu lari pakai kasut gerasi lak.....


lepas tu lari keliling kerusi.....


patah balik....

letak kasut semula....last....merangkak balik....habis.....


akhirnya....pasukan rumah merah dapat no.3....hik...hik....


walaupun pasukan c hadif kalah tapi dapat gak hadiah.....kalau tak dapat mampus c hadif tuntut kat aku.....


hadif n kawan....tema rumah merah....lady bird....


dah habis acara c hadif....masing2 dapat belon....main dengan kawan2.....


acara untuk ibu n bapa....aku masuk satu....husband pon masuk satu......ini acara untuk bapa.....nama acara ini pak pandir cyber....kelakar....hik...hik...


ini acara untuk ibu...acara mak andeh ulat bulu.....


kena tahan belon.....jangan bagi jatuh.....


hadiah kami......

2 comments:

shige said...

bestnye...bb rara kecik lagi...nnt die da besar cam hadif nak join gak la...hikhikhikhik

Qaseh Ziera said...

shige : tgu baby dah 3 tahun yek....baru leh join abang hadif....hik...hik...