nuffnang

Wednesday, March 25, 2015

padi house

assalamualaikum....

selamat pagi...minggu ni dah mula rushing balik....kena gosok baju banyak2....almaklumlah...budak dah mula sekolah dah...baru sorang anak sekolah zira oii...tulah pon dah kecoh...ada orang tu 5 orang sekali sekolah...elok aje....hik...hik...

masa pon berjalan ngan pantas sekali yek....dah akhir bulan tiga...pastu masuk bulan 4...aira hanisah pon dah nak masuk setahun 7 bulan....kejap ajekan....macam boleh tambah lagi sorang aje....ehhhhh....hik....hik...

oklah....jom cuci mata tengok gambar makanan....gambar lama juga....makan ngan budak opis kat padi house....sebenarnya banyak tempat pergi makan....tapi nak snap gambar punyalah malas....nape yek...hik...hik...cerita pasal makan ni...teringat lak satu kejadian....masa tu pergi makan ramai-ramai kat ioi....3 kereta pergi....hari jumaat....dah melantak...dah kenyang masing2....pastu berpisah jap...ikut haluan masing2...nak balik tu...boleh lak satu group ni sesat dalam ioi....tak jumpa parking....kebetulan aku tumpang dia orang....tengok jam dah pukul dekat pukul 3 dah....macam cacing kepanasan masing2...orang tak pernah buat salah...bila sekali buat salah...kecut mecut...macam2 ragam....panik masing2...duduk dalam kereta pon rasa tak aman....driver lagilahkan....jiwa kacau.....hik..hik...











Friday, March 20, 2015

Fraser's Hill

assalamualaikum....

salam jumaat....selamat pagi semua....

ini pon cerita basi juga....cerita 2 minggu lepas....hik...hik...percutian yang tak dirancang....nak kata bercuti pon tidak...nak kata jalan2 pon tidak......kita orang ikut en. om buat kerja....tu pon last minute...sebab kawan dia tak boleh pergi....jadi hotel kosong....en. om buat kerja...kita orang lepak dalam hotel aje.....cukup masa time makan...kita orang pergi makan....pastu lepak dalam hotel semula...tulah kerja kita selama 3 hari 2 malam....hik..hik..amir hadif ponteng kelas kafa satu hari....

jomlah layan gambar yang ada...hari pertama memang tak ada ambil gambar....aira hanisah muntah...habis baju aku semua....bila tengok aira hanisah muntah...amir hadif pon ikut jejak....rupa2nya anak2 aku tak boleh jalan bengkang bengkok ni....mabuk...balik tu pon berapa kali berhenti....masing2 pening....tu pon aira hanisah muntah lagi....tengoklah gambar yang sempat aku ambil...semua tu gambar masa last day.....



gambar kat pintu masuk fraser's hill
















singgah kat kebun sayur....belilah skit sayur...










singgah jap tengok ikan...bagi ikan makan....









Tuesday, March 17, 2015

happy birthday en. om....

assalamualaikum.......

apa khabar semua....minggu ni agak relaks sikitkan...maklumlah budak cuti sekolah....takdelah berebut lif....dah lif satu aje yang berfungsi......cerita pasal lifkan....teringat plak kes minggu lepas...biasanya...aku akan turun dulu hantar aira hanisah kat blok sebelah....en. om lak turun kendian...amir hadif kadang2 dia ikut aku...kadang2 dia ikut en. om...hari tu dia ikut en om....lepas aku hantar aira hanisah...aku terus ke kereta....sampai ke kereta....tengok2 en. om dengan amir hadif tak ada...aku pon tunggu kejap....hati berdetik...kenapa lambat sangat pula dia orang ni.....aku rasa tak sedap hati....aku pon jengah ke lif....dengar bunyi loceng lif....habis tu dengar orang cakap ada orang tersangkut dalam lif.....sudah...mesti en. on ngan amir hadif dalam lif tu.....nasib baik ada orang tolongkan telefon bomba....dekat aku memang tak ada apa2....handbag semua kat en. om....tunggu punya tunggu....dekat 45 minit baru dia orang keluar...dahlah tersangkut dalam lif lama....kena turun tangga dari tingkat 12 lak tu....memang dugaanlah....hari kejadian tu pula tu en. om semput....amir hadif pula ada ujian....punyalah risau aku....macam cacing kepanasan....tak pasal2 aku datang kerja lambat....amir hadif biasalah...siap muntah dalam lif....en. om pula siap buka baju....tak tahan dia....muka masing2 pucat lesi....kesian...rupa2nya lif overload....penuh sangat....sebab tu lif tersangkut.....lif satu...masing2 berebut...sumbat selagi boleh.....

pagi tadi lak kat blok pengasuh aira hanisah pula ada orang terperangkap dalam lif....nasib aku tak sempat naik lif tu....terpaksa aku naik tangga....blok tu sama nasib gak...satu lif gak berfungsi....kalau waktu kemuncak...memang aku ikut tangga aje...tingkat 3 aku gagah lagi...hik...hik..

oklah...jomlah layan cerita dah basi aku ni....birthday en. om....26/02 yang lepas...sambut dengan anak2 aje....





happy birthday...happy birthday....





tiup lilin...





potong kek...






suapan dari amir hadif....aira hanisah lak cuba melepaskan diri....hik...hik..







birthday boy.....yang tukang beli kek....birthday boy sendiri dan ditemani oleh amir hadif.....hik...hik...beli kek kat kedai apa namanya....dekat2 dengan mydin kat presint diplomatik...wonderland apa entah.....




Tuesday, March 3, 2015

makan kat nando's

asslamualaikum...

alhamdullilah....kenyang...hari ni aku lunch makan nasi lemak lauk ayam...breakfast pagi tadi makan bihun goreng lauk sotong....beli breakfast beli untuk lunch sekali....tu pon kirim kat orang....cafe kat opis aku masih tutup lagi...ermmm...nak keluar...malasnya...dengan cuaca yang panas....memerap kat opis ajelah....tapi bila memerap kat opis...kesejukkan yang melampau....apa lagi...berselubunglah...hik...hik...

ini cerita awal tahun hari tu....biasalah....cerita dah basi....hik...hik...belanja dia orang makan kat nando's...



kusyuk memilih menu....






seperti biasa....air sampai dulu....







MIL punya....







aku punya...share dengan aira hanisah...







tuan besar....en om punya...








tuan kecil...amir hadif punya....hik..hik..








apa yang difikirkan...








ibu n gegirl....






handsome boy...






MIL dan en. om






Monday, February 23, 2015

random photos

assalamualaikum....

kau orang sambung cuti ke...kat opis aku ramai yang cuti...sunyi sepi jadinya....bertambah beku aku duduk kat opis...sejuk weiiii....sampai ke tulang...tangan pon jadi kebas...uwaaa....

cuti raya cina aku cuma balik kampung aku aje....tak ke mana pon...pastu balik rumah MIL jap...nak sambung cuti pon...tak tahu nak ke mana...lagi pon amir hadif dah start sekolah....baik pergi kerja ajelah....tapi pagi tadi....masa nak bangun tu...rasa malasnya...rasa nak sambung cuti ler pulak...tapi bila fikir balik...kerja ajelah...cuti duduk rumah pon buat apa...bukan pergi jalan2 pon...bila dah sampai opis.....malasnya nak buat kerja...baik cuti aje tadi...hik..hik...entah apa2 aku nikan....

cafe opis aku tutup sebulan...sejak awal bulan 2 hari tu...mati kutu aku jadinya...tak tahu nak makan mana....nak keluar...aduhhh....malasnya...udahnya...hari2 aku beli breakfast...beli untuk lunch sekali...lunch makan nasi lemak...makin berlemak2lah aku...hik..hik..

oklah....jomlah layan random photos aku ni ha....korek2 gambar yang ada...hik..hik..



pakaikan aira hanisah tudung half moon....baru beli...saja test kat dia....hik...hik...






anak dara ni...lasak kalah abang dia....mengemas rumah jangan katalah....menconteng pon hebat...lain bebenau perangai dia dengan abang dia....abang banyak buat kerja yang bukan2....banyak uji kaji....







kuat berangan...suka muzik...suka menyanyi....suka joget....








ni perangai pelik abang dia....tak kisahlah kat mana berada....ada aje benda yang dia nak uji kaji....








dapat main game...kat mana entah ni....lupa dah...hik..hik..









balik dari hospital...singgah makan kat mamak jap...







blok kat rumah aku ada buat hari keluarga....amir hadif masuk pertandingan mewarna...dapat saguhati aje....






hasil dari hari keluarga...




Tuesday, February 17, 2015

bersawang sudah blog aku - hadiah untuk cikgu

assalamualaikum....

bismillahirrahmanirrahim....alhamdullilah masih ingat password blog aku ni....hik...hik...lama aku tak update blog aku....tak tahulah...kenapa dengan aku ni....kemalasan melanda...malas nak ambil gambar...malas nak bercerita...malas nak taip...serba serbi malas...hik..hik...

kau orang apa khabar....sihat ke...bunyi macam ada orang baca blog aku nikan....perasan....hik..hik...aku sejak amir hadif sekolah bertambah sibuk...sebelum ni tak ada kisah dan tak pernah ambil tahu pasal homework....dulu masa dia taska....mana pernah ada homework....lantaklah kau nak buat apa....tiba rumah...benda pertama dia buat....terus buka tv...kartun...kartun...sekarang ni...budak tu baru buka pintu...nampak muka dia....terus tanya...ada homework tak amir hadif....fobia budak tu tengok aku...hik..hik.....amir hadif habis kafa dalam pukul 6....siap mengaji....tapi kat rumah orang dia masih mengaji gak...rasa sayang lak nak berhentikan dia....tengoklah nanti macam mana....macam nak berhentikan juga....dia akan tiba rumah dalam pukul 6.30 lebih lebih....kalau dia banyak homewaork takyah pergi ngaji...tak ada homework atau sikit baru pergi ngaji...sian lak kat dia...penat....

aira hanisah lak dah nak masuk satu tahun setengah....kejap ajekan....lagi bertambah2 dia punya akal...kalau tanya...sape aira hanisah....dia angkat tangan...sape aira...angkat juga....sape hanisah...angkat juga...sape adik...angkat juga...sape gegirl...pon angkat...amboi kemain banyak namakan....kalau tanya mana abang...mana ayah...dah pandai tunjuk....cuma kalau tanya mana ibu...tak tunjuk pon...aku tunjuk kat diri aku sendiri (kat dada)...dia jawab....tetek...hik...hik....

oklah....kita cerita pasal lain lak....cerita basi ni...yang ni aje aku jumpa gambar...hik..hik...masa hari terakhir kat taska amir hadif....amir hadif ada bagi hadiah kat cikgu dia....sebenarnya tak tahu nak beli apa....tak ada idea....beli buku ajelah....harap2 cikgu dia suka...tu pon buntu nak cari tajuk apa yang sesuai...



akhirnya buku ni jadi pilihan dan  pen 2 batang....





ucapan dari amir hadif....





Friday, January 9, 2015

hari orientasi sekolah amir hadif

assalamualaikum....

petang ini nak cerita pasal orientasi sekolah amir hadif....dah lama draf...tapi tak post2kan....hik..hik...ni edit2 skit2...terus publishkan aje....hik..hik..

amir hadif orientasi 2hb hari tu...aku dan en. om ambil cuti....debar2 jugalah...pengalaman pertama katakan...alhamdullilah...semua jalan lancar....tapi sekolah amir hadif  kena pakai kasut warna hitam....dahlah aku beli kasut putih 3 pasang....sob...sob...tapi ramai yang pakai kasut putih...ramai yang tak tahu sebab baru tahun ni start pakai kasut hitam...yang ada kakak atau abang...maybe dah tahu kot....yang kita orang yang tak ada anak sekolah lagi....tak tahu apa2...disebabkan ramai pakai kasut putih jadi dia orang bagi kelonggaran pakai sampai bulan 6 sahaja...tapi aku malas nak tukar2 kasut dah nanti...aku buat keputusan untuk jual...dan dah selamat aku jual 2 pasang kasut tu....jual murah2 aje dekat member.....hik..hik...1 kasut lagi tak jual sebab dah pakai masa orientasi....hari sabtu atau ahad ni...baru nak cari kasut hitam....

hari isnin ini...dah start sekolah...aku ambil cuti 2 hari....berdebar2 plak...hik..hik..



tu dalam bulatan amir hadif....masa ni dia dalam kelas c...semuanya ada lima 5 kelas....sebelah dia budak pompuan tu...budak taska dia...sakan beborak...ada lagi budak taska dia tapi kelas lain....




beborak ajelah kerja dia....lepas tu dia orang semua ikut cikgu masuk kelas...ibu bapa kena tinggal....dengar penerangan...




masa ni dia orang baru lepas exam....rupa2nya dia orang ada exam untuk tentukan kelas....aku tanya amir hadif..."ada exam ke amir hadif amir hadif....amir hadif dapat jawab tak"....dia jawab..."bahasa melayu amir hadif jawab semua...matematik amir hadif jawab satu aje....cikgu kata nanti boleh sambung"....."ahhhh...ye ke amir hadif....nape amir hadif tak habis jawab".....jawapan dia...."amir hadif pergi tandas....habis tu yang mana amir hadif tak faham....kenalah tanya cikgu.....kena tunggu cikgu...orang lain pon sama tak habis....takpelah ibu...cikgu kata boleh sambung"....muka tak ada perasaan.....




tempah sticker nama, cop nama dan tanda nama...buat kat giant bangi....