nuffnang

Thursday, June 14, 2012

kismis tok guru & madu khaula

dua benda ala nie aku paksa c hadif makan.....c hadif tak minat langsung makan kismis....sampai kena paksa2 ler....kena tunggu c hadif telan sampai habis.....kalau tak c hadif buang dalam tong sampah.....tak pon c hadif akan kemam aje kismis tu....tak telan2.....gerrrr.....kalau nak bagi makan kismis ini kena tunggu husband aku tak ada rumah.....kalau tak memang mengada2 ler c hadif.....takkan c hadif makan......lagi ler aku gerrrrrr.....tapikan aku kan jenis paksa2.....hik....hik...benda baik tak ape kannnn.....

kalau bab madu plak.....susah gak nak bagi gak....tapi sekali dia nak minum 2 sudu memang tak cukup....melampau plak.....bagi satu sudu tak cukup.....dua sudu tak cukup lagi.....masuk 3 sudu dah cukup.......jangan nak ngada2 plak.....hik...hik...tu semua untuk kebaikan anak kita jugakan.....kenalah berkorban dan paksa anak....dasar ibu yang kejam....hik....hik.....harga kismis tok guru tu tak mahal pon....RM10 aje....madu plak RM75....

5 comments:

a.d.a.M.i.a said...

kak ziera...madu tu akak suapkan hadif guna sudu teh ke?mcm nak bg adam mkn madu gak

Qaseh Ziera said...

pakai sudu baby yang kecil aje....janji sudu plastik....

Zana Adieyza said...

zana & adiey mmg hantu kismis.. kadang2 sampai rasa mcm melampau asyik nak makan kismis mcm makan nasi.. hahhaha...

org kata bagi madu elok guna sudu plastik kan? bagi khasiat dia terjaga..

wanie-ladybird said...

kismis adalah 'jajan' yg terbaik, xpe pelan2, kalu train dari kecik lg bagus, farezz mmg mkn kismis dr kecik smpal skarang, now anak aku yg kecik haraz pun aku dh kasik kismis ari2, xyah beli yg mahal2 pun, kasik kismis minda tu pun dh cukup janji ari2 dia telan, mmg effect kt otak

Qaseh Ziera said...

zana :bagus zana n husband....masalahnya saya pon bukan pengemar kismis...tu anak mengikut...hik...hik..

wanie : tulah aku paska gak c hadif makan....