nuffnang

Monday, May 5, 2014

amir hadif's birthday party

assalamualaikum....

selamat bekerja....aku ambil cuti 2hb hari tu....dapatlah cuti 4 hari....balik kampung aje...tak ke mana pon....menziarahi kubur arwah emak dan abang....

cuaca sekarang nie panas...malam pon panas...pagi berpeluh2 aku....2 minggu lepas...balik kerja...aku dengan amir hadif asyik kuyup aje...petang aje hujan....dari parking kereta ke rumah...takdelah jauh sangat...tapi hujan dia punya lebat...pakai payung pon basah gak....amir hadif lak...aku nak turunkan dia dulu....dia tak nak...takut...macam2 alasan...nanti ada orang datang ambillah...orang bawa larilah...macam2...jomlah basah bersama...hik..hik...

ok berbalik pada cerita asal.....5hb april yang lalu...hari sabtu...ambik kau sebulan punya cerita...takpe tak sampai setahun lagi...baru sebulan...hik..hik..aku punya cerita pergi bandung pon aku tak cerita lagi...tu dah setahun lebih...takpe...cerita tu kita abaikan...biar simpan dalam otak aje....hik..hik...sebenar birthday amir hadif 28 mac...28 mac tu hari jumaat...ingatkan nak sambut kat taska dia....macam biasa...macam tahun2 yang sudah....tapi bila tanya dekat amir hadif nak kek apa...kita sambut  kat taska...dia tak nak lak...permintaan dia nak sambut kat taman...amboiii...hik..hik...aku dengan husaband pon bincang...sian lak kat dia...asyik sambut kat taska...bincang punya bincang...kata sepakat...buat kat rumah aje...buat kecil2an...pangil sedara mara yang terdekat...kawan2...jiran2...cari tarikh yang sesuai...akhirnya dapat tarikh 5hb april...anjak satu minggu dari tarikh birthday dia....

permintaan amir hadif....nak tema minions...siap cakap lagi...ibu nanti kalau kita pindah kat rumah baru kita....bilik amir hadif nak cat warna kuning biru....habis tu semua gambar minions...sarung batal...cadar..langsir...semua minions...yelah tu...esok lusa kalau ada kartun baru...mesti tukar lagikan...hik..hik...maka gigihlah ibu kau google cari gambar minions....4hb april tu...hari jumaat...aku ambil cuti....buat persiapan.....demi anak tercinta...sanggup ibu ambil cuti...hik..hik..so tema hari itu adalah biru kuning....




hari kejadian...aku buat jamuan tu pukul 2 ke atas...tapi tetamu cilik sampai awal...hik..hik..





candy booth....hasil tangan aku sendiri....rasanya ada tak yang nak tempah....hik..hik...





disebabkan ada tetamu datang awal...kita sambut awal sikit...kesian kat tetamu lama tunggu...





tengok amir hadif tak sabar dah...kawan2 dia pon dah tak sabar....asyik ulang alik ke candy booth tu...sebelum apa2 berlaku...baik kita mulakan....hik...hik...





ibu tengah memasang lilin kat kek amir hadif....





aku beli kek secret recipe...janji kuning...hik..hik...malas aku nak order2...masa pon dah singkat....pastu aku letak mainan minions amir hadif....tu lilin birthday boy...amir hadif yang suruh beli...masa tu tengah cari barang birthday dia...beli kat mr diy...





birthday boy...topi dengan topeng tu...aku beli kat nsk kuchai....tapi bukan dalam nsk tu....dalam nsk tu ada kedai jual barang2 birthday....nama kedai tu aku tak ingat....kau orang faham ke ayat aku nie...hik..hik...topi dan topeng tu aku tambahkan gambar minioms....gigih...hik..hik...untuk tetamu kanak2 aku bagi topeng lain...warna kuning...topi sama....






happy birthday to you....happy birthday to you...




happy birthday to amir hadif....




tiup lilin....











potong kek....








anak ayah...




bersama kawan2...





kawan2 lagi...







aira hanisah bersama atok...aira hanisah pon hairan..kenapa pula ramai orang hari ini...masuk bilik berkali2...tak tidur2....malam tu sebelum birthday amir hadif...aira hanisah demam...pukul 11 malam aku bawa pergi hospital...dekat pukul 1 pagi baru selesai...dahlah tu kali pertama aira hanisah demam...nasib baik siang tu dia tak meragam....dugaan...





amir hadif dengan kawan taska....





kawan2...





hik..hik..





aira hanisah main belon...kemain suka....hilang demam...





masa amir hadif dah tak nak ambil gambar...dah dapat kawan...geramm aje aku...yelah orang tak pernah keluar rumah...tiba2 anak2 jiran datang...dapatlah berkawan...hik..hik..






abang tak ambil gambar....biar kita aje ambil gambar bersama...






sayang nisa...adik pon nak sambut birthday gak yek...hik..hik..






bersama umi....





tetamu...





tetamu...kawan opis...






lepas azar panggil orang surau....buat doa selamat...sian tetamu...terpaksa beranjak sikit...rumah kecit....hik..hik...





tetamu...yang nie aje tetamu yang sempat aku ambil gambar...yang lain tak sempat dan tak ingat....hik..hik...sori....tetamu terakhir datang pukul 10 malam...




goodies untuk tetamu....alat tulis minions untuk tetamu kanak2...coklat dan coklat cornflakes untuk tetamu dewasa....coklat dan coklat conflakes tu anak buah aku yang buatkan....





makanan...semuanya bukan aku buat....hik...hik...





ada mee kari...bihun singapore....pulut dan rendang...





ada sosej....nugget....keropok....dan buah tembikai...






sesi buka hadiah...masa ini dah malam...amir hadif tertidur lepas magrib kat sofa....penat bermain....tiba2 dia mengigau...menangis...masa tu ada tetamu lagi...baru aje sampai....husband aku pujuk dalam bilik...dia menangis lagi..tak kasi husband aku keluar bilik...rupanya ada cerita di sebalik cerita....amir hadif nie kan boleh nampak yang pelik2....tu yang dia nangis....serammm...




sebenarnya dari siang lagi amir hadif nak buka hadiah...aku tak kasi....tu muka lepas nangis...





yang ini pula...tetamu yang tidak dapat hadir bagi hadiah...terima kasih kepada yang sudi datang...terima kasih juga kepada yang memberi hadiah dan duit dekat amir hadif....aira hanisah pon dapat tempias...hik..hik...








2 comments:

lovely said...

Wah.. cantik candy booth. bolehla tempah lepas ni.hihihi

Qaseh Ziera said...

boleh aje...hik..hik...kau pon boleh...