nuffnang

Friday, May 16, 2014

selamat hari guru

assalamualaikum...

selamat hari guru...hari ini kat taska amir hadif ada sambut hari guru....rabu...petang tu...ambil amir hadif...tengok kat white board ada tulis majlis tu...aku pesan kat husband esok (semalam) belilah kek apa2 kat baker cottage untuk bawa kat majlis tu...semalam boleh lak dia lupa...pagi nie baru nak cari....tadi tanya dia beli apa...dia cakap...ala...beli kek yang budak2 punya tu...satu kotak tu ada 24 bungkus...aku rasa dia beli kek appolo...yang bungkus kecil2 tu....orang lelakikannn....biasalah...lantaklah bang oiii....janji beli.....hik..hik..




petang rabu tu...amir tunjukkan sajak nie....cikgu suruh hafal....petang rabu tu sempatlah ajar sikit2...pastu dapat panggilan dari akak aku....yang husband di excident....tak sempat nak hafal....mengaji pon tak pergi....cakap pasal mengaji...amir hadif dah masuk al-quran....dah sebulan lebih rasanya....tu pon banyak kali ponteng....dalam seminggu tu....mestu tak penuh pergi...biasalah husband akukan...kadang2 balik lambat....pastu ada program lain....ada hal lain2 lagi....dahlah sabtu dan ahad tak mengaji...apa2 cuti pon tak mengaji....tambah plak banyak kali asyik ponteng...harap2 amir hadif dapat habiskan mengaji...





nie petang semalam...sambung balik ajar amir hadif...pastu bergaduh dengan dia...cikgu kata buat camni....ibu salah....ok..ok...ibu tambah sikit aje...hik..hik..harap2 hari ini dia dapat buat yang terbaik....






balik mengaji...ajak dia buat card untuk cikgu...






card dan hadih untuk cikgu...tak sempat nak cari hadiah lain...kebetulan semalam ada jualan kat wisma tani...tak tahu nak beli apa...berapa kali pusing...beli tudung ajelah...harap2 cikgu dia suka....






yang ini cikgu amir hadif bagi hadiah birthday kat dia....tengok tu..ada rampasan dari si kecit...hik...hik..






dapat hadiah dari cikgu...senyum lebar....




No comments: