nuffnang

Tuesday, May 27, 2014

aira hanisah sudah 9 bulan

assalamualaikum....

hari ini last day adik2 ke sekolah yek....lepas nie horaayyy....emak2 dah pening nak bawa cuti ke mana...ramai yang dah apply cuti...aku??....masih setia menanti di opis...hik..hik...takpe...bagi peluang kat orang lain dulu...tahun depan tiba lak giliran aku....yelah...tahun depan amir hadif dah masuk darjah satu...time cuti sekolah kenalah cuti....hik...hik...

25hb hari tu...genap umur aira hanisah 9 bulan...time nak masuk 9 bulan...boleh plak dia demam...nasib tak teruk sangat....demam nak dapat akal ler tu....sekarang nie...suka sangat mengamuk...kalau mengamuk tu..suka hempas2kan badan...baik dari demam...macam2 perangai pelik timbul....tak boleh kena tinggalkan...kalau kena tinggal...drama swasta tul...menjerit2...suara dia boleh tahan kuatnya....kalau dia bangun tidur dulu dari kita....suka2 hati dia...cakar2 muka kita...langsung tak bagi peluang....

perkembangan terbaru...bila kita nyanyi tepuk amai2...dah pandai tepuk tangan...siap senyum2 gatal lagi...tu bila mood dia ok...kalau tak ok...kau nyanyi sampai habis pon belum tentu dia  tepuk....hik..hik..dah pandai bye2...tu pon ikut mood gak....dah boleh tiru apa kita buat....kalau ada kucing...aku panggil...meowww...meoww...citt..citt (lebih kurang bunyi macam tu...hik..hik..)...dia pon nak citt..citt...hik..hik...kita marah dia...sambil tepuk tangan kat lantai...dia pon tepuk kat lantai....

dah pandai kedekut...barang dia jangan ambil...memang tak bagi...kau ambil...memang melalak...kadang kita bukan nak ambil pon...nak betulkan aje...dia punya marah....grrrr....tak boleh dengar suara abang....dah tidur...bila dengar suara abang...terus bangun....nak main dengan abang....

pandai tengok tv....tengok iklan2 yang dia suka...pandai tengok upin ipin...pastu suka dengar azan...kusyuk...tapi azan tv3 aje dia nak tengok....kalau buka azan tv lain...buat tak dengar lak...pelik....tak boleh tengok orang makan n minum...cepat tangan nak capai...telan2 air liur...suapkan juga...hik...hik..

semalam check up dia...berat badan dulu 6.2 kg...semalam 6.3 kg...naik 1 gram aje..terus masuk garisan kuning....bulan depan kena datang balik...nie ikut jejak abang jugalah...asyik ulang ke klinik ler....






semalam kat klinik...






lengguh tangan pegang dia....sekarang dah tak mahu duduk dalam stroller...dahlah tak reti duduk diam




breakfast kat mamak...tu aje yang dekat...





No comments: