nuffnang

Wednesday, May 7, 2014

candy booth

assalamualaikum....

cuaca sekarang panas yang amat...walaupun hujan...tetap panas....tapi kalau duduk kat opis beku lak...hik..hik...

oklah....aku nak cerita pasal candy booth masa birthday party amir hadif....cadangan asal memang tak ada candy booth nie...cuma nak panggil orang datang makan aje....pastu potong kek...tapi bila pikir balik...takkan nak panggil orang makan aje...macam tak meriah pula....kesian lak kat anak aku....aku cakap dengan husband...kita buat candy booth nak tak...kita buat yang simple aje....husband aku...biasalah...ikut ayanglah....tapi bila mengenangkan ada anak kecil....macam susah lak....takpe...kita try dulu...yang mana sempat ajelah....hik..hik...

dalam susah payah...akhirnya jadilah candy booth aku nie...tapi takdelah..gahhh sangatkannnn...hik...hik...nasiblah aku ambil cuti satu hari...hari tu aku hantar aira hanisah kat pengasuh dia....amir hadif lak...aku hantar taska....maka...gigihlah aku sorang diri....satu hari suntuk menguruskan segalanya....bangga jap...berjaya juga aku buat sorang2 yek....hik..hik..masa buat persiapan tu...teringat lak kat opis lama....sob..sob..semua tu kenangan....oklah...jom tengok apa yang ada atas meja candy booth birthday amir hadif....




yang warna hijau tu....talam tokyo...sedap tau...yang warna putih tu ada sagu....ada soon...ada kelapa...sedapnya....dap..dap....yang warna purple tu...talam keladi...tu semua akak aku yang bawa...sebenarnya...plan asal...nak buat donut coklat...tapi malam tukan aira hanisah kan demam...malam tu aku berjaga...tak cukup tidur....badan pon dah letih....bila tengok akak aku ada bawa talam tu..terus aku cancel buat donut....tu yang minggu lepas tu aku buat donut...bahan2 semua dah ada...kang membazir lak...hik..hik...





marshmallow....aku cucuk pakai pencukil gigi...pastu aku tuang aje coklat....






dadih...aku yang buat..ada 2 perisi...satu perisa jagung...satu perisa magga...janji kuning...







kek secret recipe....aku suruh husband aku order...order aje kek apa...janji kuning....hik..hik....pas tu aku tambah patung minions tu...habis cerita....hik..hik..






lallipop dan gula kipas...teringat plak zaman budak2....suka beli gula kipas nie....tapi gula dia tak sama macam dulu dah.....tapak dia tu...sebenar kabus kotak buah...aku balut aje dengan kertas warna....dari mana aku dapat kabus tu...masa tu aku tengah beli buah kat nsk...tiba2 aku tengok ada orang tengahkan keluar buah anggur dari kabus tu....aku pon..ting...keluar mentol....aku pon pergi kat dia orang...tanya...pakai lagi tak kabus nie...saya nak ambil boleh tak...dia orang pon bagi....hik...hik..






gula-gula...apa entah gula2 nie...kecil2 dulu pon suka beli gak...






coklat roka....






cumi.....






topi....






frame nie aku dapat masa opis lama....ada gunanya gak...hik..hik..






gula2 minions...lepas dah habis...boleh buat tabung...nampak tak lubang syiling tu....







spek mata...gigih tambah minions tu....







candy booth.....





2 comments:

lovely said...


candy booth yang omel-angat!!!

Qaseh Ziera said...

thanks...teringat kat bac lak...hik..hik..