nuffnang

Thursday, April 7, 2011

menguji kesabaran tul!!!!

td pas blk keje aku terus ambik c hadif.....emak c hadif ngadu kat aku yg c hadif dh pecahkan bola c amir (anak pengasuh)....bola tu besar bebanau....c amir beli masa p hot air baloon kat putrajaya yang lepas.......mmg betul c hadif pecahkan bola tu.....c hadif nie mmg jujur org nyer.....dia siap ngaku kat aku yg mmg dia pecahkan bola tu.....mane x pecah nyer....c hadif p cucuk bola tu sampai meletop.....buat c amir nanti acik ganti balik yek......tp acik bg duit aje yek....mane acik nk cari bola cam tu......x dapek ler acik nk ganti bola yg serupa yek....maap ler bebyk.....tu baru satu bab.....ade lg bab yg kedua lak.....dah ler c hadif pecahkan bola c amir tu.....time nk balik c hadif buat hal lg....nak bawa c aqil (kawan) blk gumah.....c aqil x leh ikut ....nanti sape lak nak hantar c aqil blk......selalu nyer c amir akan ikut sama.....pastu c amir akan bawa c aqil balik semula....kebetulan lak c amir x blk sekolah lg......bila c aqil x leh ikut aku blk rumah.....c hadif buat perangai.....menangis.....menjerit.....satu bangunan dengar suara c hadif aje.....cam kena dera plak....hangin satu badan aku.....tiba kat gumah aku pujuk dia.....nasib baik ler cite upin & ipin dh start......akhir nyer c hadif diam gak.......fuhhhhh lega.....ingatkan pastu c hadif x buat perangai lg.....ade lg....bab ke 3 lak.....aku nk sembahyang assar.....mula2 aku tgk c hadif kusyuk tgk cite cartoon kat luar.....aku pon p ler sembahyang.....masuk rakaat ke 3....c hadif datang kat aku...."bu....bu....bu".....aku buat x tahu aje.....ape  c hadif nak pon aku x tahu.....time aku rukuk boleh plak c hadif p jolok biji mata ku....suruh pandang dia.....hampeh tul....nak x nak....aku b'henti ler sembahyang.....aku tanya c hadif....nk ape.....tahu ape dia nak....ayat dia b'bunyi camni....."bu...hadif x nk tgk cite cartoon tu.....hadif nak cite cartoon lain".....rupa2 nyer dia suruh aku tukar channel lain.....aku pon p ler tukar channel cartoon lain......sblm tu aku pesan kat c hadif....pasni jgn kacau ibu tau....kalau hadif kacau.....ibu rotan....fahammmmmm......ok......c hadif angguk.....aku pon sambung ler sembahyang blk.....masuk rakaat 4.....dh last nie....tiba2  handphone aku b'bunyi......yg c hadif nie lak.....boleh plak baik hati bawa handphone tu kat aku....."bu....tipon....bu....tipon.....bu.....tipon".....c hadif siap letak handphone tu kat teliga aku......aku malas nk layan.....yang c hadif nie x puas hati lagi kat aku.....sekali...."PAP".....tahu ape berlaku.....c hadif  lempangggggg aku.........sakit siot......aku pon terus jerit.....ape diaaaaaaaaa......nak ape......c hadif t'kejut.....terus nangis....dalam nangis c hadif leh ckp lg tu....."tipon ibu"......aduhhhhhhh.....kesian lak......tp tahap kesabaran aku di uji.....sabar.....sabar.....sabar.....

3 comments:

lovely said...

heehheee...... sabo ye buu...

Faztee Danisha said...

ibu...ibu...engkaulah ratu htku..bila ku buat perangai engkau marahkuslalu..ibu..ibu..engkaulh syurga htku..

Kelab Saharan's Family said...

Tulah yg dinamakan anak...kena byk bersabo dan redho. Ko kena cucuk mata dan pelempang, kaklong ari2 masa rokuk kena cucuk bontot dgn pen terkejut ko...otomatik berdiri terus..tak hingat tangan otomatik mencubit tangan anak kaklong..sian dia menangis. Ni semua slh abg dgn kakak2 dier meniru peal dorg..so kitalah sebgai IBu kena byk bersabo..kenangan yg tak mungkin berulang tu..heheh