nuffnang

Monday, April 4, 2011

kisah benar

kejadian ni berlaku hari sabtu yang lepas.....benda nie dah byk kali berlaku.....tp kali nie aku dpt ambik gambar....nak tahu ape yg berlaku.....pasal anak aku ler....c hadif.....budak nie mmg selalu buat ibu dia lemah semangat......c hadif nie lain skit tau....selalu sgt buat benda2 pelik.....benda yg dok buat.....main sorang2 tp bercakap ngan sape??????.......seolah2 dia ade kawan.....dah lama c hadif x buat cam nie...kali nie kembali lagi....bukan sekadar cakap malah penah satu malam dulu aku tgh tgk tv kat luar n husband plak tgk tv dalam bilik.....maklum ler aku n husband x tgk cite yg sama....so sorang kat luar sorang lagi kat dalam bilik......c hadif plak....kejap kat aku....kejap kang p kat ayah dia.....tengah dia dok kluar masuk bilik.....tiba2 dia datang kat aku.....ibu ade hantu mamam kat situ (dia tunjuk kat meja makan)......aku pon tgk ler......bulu roma dh meremang.......mane ade hadif......tu bu.....dia tengah mamam.....aku ape  lagi terus panggil husband....husband keluar dr bilik.....belum sempat aku nak ngadu kat dia....dia dh cakap.....kenapa bulu roma abang mereman ni yek......hish abang nie.....aku mula ler.....takut sangat......abang cuba tanya hadif ape yg  dia cakap.....husband aku pon tanya ler.....ade ape hadif.....ade hantu mamam.......husband pandang aku......x leh jadi nie........bukan tu aje......penah gak tengah main2 ngan c hadif......malam gak....husband aku xde rumah.....blom blk keje lg......tengah syok2 main tiba2 c hadif jerit......ibu......hantu.....dia tunjuk kat lorong ke bilik air......hish hadif nie......mane ade.....dah jom main.....tgh2 main lg dia cakap lagi.....aduh.......aku dh panik.....nk bangun rasa kaki dh longlai......capai handphone.......suruh husband blk cepat.......sejak tu....tiap2 malam......aku mesti pasang semua lampu.......aku n husband penah bawa c hadif p berubat ngan darul shifa kat bangi.....ustaz yang ubatkan c hadif tu cakap mmg kat ruang tamu rumah aku ade benda alah tu......dia bagi air buat pendiding rumah.....c hadif plak......mata dia memang tajam skit......leh tgk benda2 yg pelik nie...kalau kite orang p jalan2 waktu malam.....tiba tempat yg gelap....selalu yg ade semak samun ke....hutan ke.....mesti c hadif cakap...bu....tgk tu ade hantu......x pon.....kite orang kan dok gumah b'tingkat2 .....selalu dengar bunyi2....macam2 bunyi ler....c hadif mesti cakap.....yang nie memamg selalu c hadif cakap.....ha (sambil tangan tunjuk kat atas)......hantu.....nie lak cerita terbaru.....hari sabtu baru2 nie....pagi tu kite orang x p mane2....biasa ler kalau hari cuti x p mane2.....aku akan mengemas rumah ngan jaya nyer......kebetulan hari tu aku tengah lipat baju dalam bilik....husband lak tengah sidai baju kat balkoni.....c hadif dok main sorang2.....tengah2 lipat baju c hadif mintak alat tulis dia n buku.....nak tulis kate nyer....aku pon bg ler....janji dia x kacau aku.....pastu aku dengar dia dok tarik meja tulis.....krekkkkkkkkkkk.......aku diam aje....malas nk layan.....dalam hati dok cakap  ape lg ler c hadif nk buat tu.....biar ler.....kat dalam bilik tu aku dengar dia cakap2.....ngan sape ler dia cakap.....tapi aku malas nk tengok.......tengah kusyuk lipat kain....tiba2 husband aku datang.....pergi tgk c hadif tu.....ape dia buat......aku pon.......

 mula2 tu aku tgk  c hadif menulis....tapi mulut bercakap.....tapi ngan sape c hadif bercakap nie ??????.....tp c hadif x nampak aku ambik gambar dia......

 tiba2....c hadif cakap.....nah ambik nie....bace....dia bagi kad kat kerusi merah tu.....ngan sape dia b'cakap nie.....konfius aku.....


yang nie lak....c hadif cakap.....salah....camnie....bukan.....bla....bla...bla....ngan kerusi sebelah dia lak .....susunan kerusi tu  c hadif yg susun.......

c hadif dh tahu aku sedang ambik gambar dia......aku tanya  c hadif.....hadif cakap ngan sape.....nie kawan hadif.....mane....mane ade.....nie ade......kawan hadif tengah tulis(tengok tangan dia).....aku pon cakap hadif nie tipu lah.......pastu dia boleh ketawa.....pelik.....ngan sape sebenar nyer c hadif cakap......

4 comments:

.:mama dhia:. said...

seram ek..budak2 kadang2 nampak ape yg org dewase x leh nampak.. macam last week, hubby x de kat umah, g kursus..duk kat umah ngan dhia..mase tu malam.. dhia nangis kate takut2..ei..meremang jugak rase.. tp think positif, wat2 berani jer.. bace ape2 yg patut..

Faztee Danisha said...

budk2 mmg gitu leh nmpk..aq pn dh bnyk kali rs ade bnde dok prati dlm rumh tu..kne tindih pn ye..smpikn rs nk blh je dr rumh tu..tp kne kuat gk le..

WILAYAH C.T.M said...

klu sy rasa2nya lari lintang pukang tinggal anak kat situ..hahaha..dasar penakut katanya..eeeiiiiiiiii..seram lah..

Cool Lean said...

Anak akak dulu pernah gak cam ni... dan anjing pun banyak kali gak dok nyalak2 depan gate umah masa anak akak tengah 'bermain' dengan ntah apa ntah.. Dia pernah nampak gak benda pelik aka pocong kat satu jalan di Terendak Camp, masa tu malam.. Umo dia 2 tahun.. Bila tanya dia macamana orang tu lompat2, doa tunjuk aksi cam pocong! Terus baca apa yang patut and tekan minyak.. Balik rumah, tutup gate, masuk rumah, nak tutup sliding tu, dia "Bye bye" kat ntah apa benda ntah! Meremang lak bulu roma menaip pasal ni!