nuffnang

Tuesday, February 25, 2014

aira hanisah sudah 6 bulan

assalamualaikum.....


alhamdullilah....hari ini genap 6 bulan anak dara aku....kejap aje masa berlalu........semalam ada check up kat  klinik kesihatan....berat dari 6.1 kg naik 6.2 kg....naik ler skit...hik..hik....kena cucuk semalam...dia nangis ler kejap aje....terkejut kot..hik..hik..

perkembangan terbaru...sekarang aku dah mula bagi dia makan....reaksi mula2 dapat makan...muka agak pelik....hik...hik....nanti aku cerita pasal bagi makan kat dia yek....

sekarang dia dah kenal orang....kalau orang yang tak kenal atau dah lama tak jumpa....pandang takpe...ambil jangan...melalak dia...hik..hik...dengan MIL aku pon dia tak nak...padahal kerap gak jumpa.....kalau nak ambil dia gak...bagi masa sikit ler.....kena agah2 dulu...senyum2 dulu...gurau2 dulu...agak2 dia dah kenal...baru ler ambil....tapi yang hairannya....kalau orang lelaki ambil...tak pula nangisnya....nampak gataiiinya....hik..hik...

semua benda nak dicapainya...tak kisah ler apa2...agak menarik terus dia capai....kalau dalam lif...selamba aje dia tarik tudung orang...agak mengelip ngelip suka ler dia...pantang nampak aku pakai kerosang yang panjang sikit....mulalah ditarik2nya....tak boleh nak melawa dah...hik..hik...paling dia suka dapat kertas...sekali dia dapat tak lepas...kalau kau ambil...bantai melalak dia...hari tu pengasuh dia ada bagitahu...sekarang ini pengasuh tu jaga dua orang aje...jaga aira hanisah dengan seorang lagi baby boy...muda sebulan dari aira hanisah...hik..hik..baby tu isap puting kopek...pengasuh tu letaklah dia orang sebelah2...mula2 elok aje dia orang...tiba2 baby boy tu nangis...rupa2 aira hanisah dah isap puting kopek baby boy tu...bila pengasuh tu ambil...bantai dia nangis...hik..hik..padahal aku ada gak try bagi masa dia dalam pantang...tak mahu pula dia...siap nak muntah2 lagi....dengki ler tu...hik..hik...

apa lagi yek...ermmm...sekarang dia dah pandai pusing2kan badan...kalau dia dia nak ambil benda...dia pusing2kan badan dia...tak pon dia gulingkan badan dia...ke depannya tidak...hik..hik...

lagi...tu aje kot...hik..hik..


ini gambar semalam...lepas kena cucuk terus tidur....



aduh sakitnya...kena cucuk



No comments: