nuffnang

Monday, February 10, 2014

membebel aje

assalamualaikum....

selamat kembali bekerja.....kejap ajekan cuti 2 hari...terasa macam tak cuti pon...sekarang masa berlalu dengan pantas...tahu2 dah 2 bulan lebih di tahun 2014 nikan....pejam celik....pejam celik...dah nak puasa...dah nak raya....cakap pasal raya nie...aku dah shopping baju raya dah...hik..hik..hari tu balik johor...singgah jakel segamat....belilah kain untuk raya pertama....pastu ada beli kain kat nagoya seremban....akak aku ler...suruh beli cepat2...dia takut tak sempat nak buat....nanti tempahan dia dah banyak...saya yang menurut perintah...hik..hik...

hari ini macam malas  nak pergi kerja aje....ngantuk dan penat.... semalam aku pergi kenduri cukur jambul....pastu pergi cari barang aira hanisah....malam baru sampai rumah.....aku sejak ada handbag (anak kecil) kat tangan...susah nak ambil gambar....kesudahan satu gambar cukur jambul pon tak ada...akak ipar aku lak buat sambut birthday anak dia...pon tak ada gambar....macam mana aku nak update kat blog...hik....hik...

sejak dah anak dua nie...kesibukan bertambah...kain baju pon bertambah...berlonggok2 kain baju...yang belum basuh...yang tak berlipat...sekarang kalau nak berjalan....awal2 kena bangun....takleh sambung tidur lagi selepas subuh....macam2 benda kena siapkan....

hari sabtu dan ahad aje yang sempat nak buat kerja rumah.....kalau ada program...berseleraklah rumah aku....buat2 tak nampak aje...kalau nampak kang hati mula panas....angin satu badan pula....hik...hik...lagipon memang selalu pon tak lekat kat rumah...redha ajelah...

kalau pergi mana2....kalau terlambat tu....kenalah faham2 yek...hik...hik..akak aku memang dah faham sangat....kalau janji pagi datang...tengah hari ler sampai....hik...hik..

sekarang nie...pukul 5.30 dah bangun....kalau tak iron baju lagi...pukul 5.00 kena bangun....nanti aira dah makan.....pukul berapa lak kena bangun....pahala...pahala...semua tu pahala...jangan nak merunggut...hik..hik..

dahlah tu aje nak membebel...bukan nak merunggut sanggat pon....saje aje buat kecoh...hik.hik...tak tak modal ler tu...hik..hik..






1 comment:

atieya said...

biasalah dah ada anak kecik ni hehehe