nuffnang

Thursday, November 27, 2014

karnival upin ipin & ultraman di picc

assalamualaikum....

malam tadi tengok bola...malaysia lawan thailand....memang sengitlah....geramm aje....en. om asyik menjerit...sampai aira hanisah jadi takut...kena lepuk sekali dengan aku....hover tau...hik...hik...tapi malaysia kalah 2 - 3.....

hari ahad yang lepas....bawa budak2 pergi tengok karvinal upin ipin dan ultraman kat picc...ikutkan malas aku nak pergi...tengok kat fb jalan sesak...tapi permintaan amir hadif....dah dapat cemerlang kenalah belanja...aku nak belanja dia makan2 aje...tapi dia nak juga tengok upin ipin...tunaikanlah permintaan dia....kebetulan akak aku kat cheras ada tanya pasal karnival tu juga...nak bawa anak2 dia...dapat cemerlang juga...dia  mula2 tak jadi pergi...tapi bila hari kejadian....dia pergi juga...dia sampai dulu dari aku lak tu...hik..hik...

tapi memang kecewalah....dengan jalan jem....parking jauh...masuk2 ...ya allah...penuh dengan manusia....lif penuh...naiklah tangga...tak tahu nak tuju ke mana dulu....nasib akak aku dah sampai dulu...dia tolong belikan tiket...RM15 untuk dewasa...RM5 untuk kanak2...kita orang beli tiket untuk masuk magical...nak masuk dewan satu hal...berasak2...dengan bapa cari anak...anak dia hilang....menjerit2lah nama anak dia...alhamdullilah jumpa...pergaduhan bermula...perang mulut...bayangkan satu pintu...semua orang berpusu2 masuk...tak beratur pon...takde orang check tiket...main masuk...bertolak2...orang kiri suruh stop bagi dia orang masuk dulu....katanya dah tunggu lama...orang kanan kata dia orang pon tunggu...maka tolak menolak pon berlaku...aku yang kat tengah2 dah tersepit....dengan dukung aira hanisah....bisinglah.....menjerit2 emak bapak yang bawa baby...bayangkanlah...."anak saya tersepit...ada baby ni...jalan tolak"....menangislah aira hanisah...

bila dapat masuk...cuma ada persembahan robot menari...upin ipin kat skrin menyayi...3 ke 4 lagu...pastu berborak dengan kat ros kat skrin...habis....ermmmm....takde pon upin ipin keluar...kalau nak tengok ultraman tunggu pukul 1 kat pentas utama....dengan manusia yang ramai....tak sanggup aku...tu pon muka en.om dah masam....ajak balik...dah beli tiket...takkan nak balik....memang kecewa giler....sian amir hadif....






marah...nak masuk lif....




tak menyempat...lif tu rosak...memang terbuka aje...entah bila nak betul entah....






kusyuk membaca...






sebelum tu breakfast dulu kat food court presnit 9...






nyammm....makan nasi lemak lauk ayam berempah...







nak bergambar pon susah....berebut2...









tak naklah gambar ni...nak upin ipin yang betul2lah ibu....






penat...basahkan tekak....






berpeluh2...panas....





Wednesday, November 26, 2014

konvokesyen taska cendekiawan

assalamualaikum.....

sejuk...sejuknya....nak peluk...nak tidur pon tak boleh....sejuk sampai ke tulang....alhamdullilah...perut pon dah kenyang....

22hb yang lepas...hari sabtu...taska amir hadif ada buat konvo...tahun ini hanya budak 6 tahun aje buat persembahan....tak macam tahun2 yang lepas....konvo tu dia orang buat kat sekolah rendah prensit 8 (2)....start pukul 9...aku sampai ngam2 pukul 9...keluar rumah dah awal dah...konon nak datang cepat...boleh duduk depan sekali...turun dari rumah....nak masuk kereta...ada bau yang tak menyenangkan...rupa2nya aira hanisah buat kuih....terpaksalah naik atas balik...ermmm...sampai kat dewan orang dah ramai dah...dah dapat tempat duduk...sekali kena halau...tempat tu khas untuk budak-budak taska aje...hik....hik....beralihkan ke tempat lain lak...





sebelum tu breakfast dulu kat dapur mas presint 9....






amir hadif dengan kawan2...pop yeh yeh...





amir hadif sebelum persembahan...




budak ni...masuk2 dewan dah buat perangai...tak reti duduk diam...






amir hadif...






pentas...






ucapan dari penyelia taska...







aira hanisah kena pisah dengan ibu jap....dia kalau nampak ibu dengan ayah dah tak nak...






persembahan dari kelas amir hadif....asalnya dia orang bawa lagu cikgu pagi ku cerah....amir hadif dah berlatih kat rumah...tup..tup...dia kata ada orang dah bawa lagu tu....dia kata cikgu pon tak tahu nak bawa lagu apa dah....hik..hik..







5 hari aje kot dia orang berlatih....pop yeh..yeh...2 lagu...kenangan ku dan lagu gadis dan bunga...terbaikkkkk...







lepas buat persembahan terus lapar...






amir hadif siap sedia ambil sijil...





amir hadif ambil sijil tamat pra sekolah....3 tahun lebih amir hadif belajar di cendekiawan....








sekali lagi amir hadif naik pentas....dapat anugerah pelajar cemerlang...dapat no.1...alhamdullilah...tahun lepas tak ada anugerah cemerlang ni....tahun ni ada pula....





kawan satu kelas...sama2 cemerlang...pandai budak perempuan ni sajak....comel....tiba2....hik..hik...






tahniah amir hadif.....teruskan usaha lagi...ibu dan ayah doakan yang terbaik buat amir hadif.....






dengan cikgu ila...terima kasih cikgu....






bersama cikgu-cikgu...





Wednesday, November 19, 2014

random photos

assalamualaikum....

sejuknyaaa.....dah rupa orang pantang dah....dengan berstokin bagai....beku duduk opis nie...

pagi tadi pergi opis...banyak jalan tutup....cuak aku kejap...dahlah aku ni tahu jalan pergi balik kerja aje...jalan akan tutup mulai 21hb hingga 23hb...sempena lumba kereta..E1 ke namanya....jalan mana aku nak tuju nie...ermmmm....

oklah jomlah layan random photos aku....




perhhhh....urut dada kejap...






cikgu amir hadif whatsapp....masa ni nak ambil gambar konvo....dah lama dah...2 bulan lebih kot....hari sabtu ni baru hari konvo yang sebenarnya.....






gambar whatsapp juga....MIL dan emak sedara en. om masa menunaikan haji...







nie lagi gambar lama....cikgu amir hadif whatsapp juga....ustaz katanya....alhamdullilah....






sana sini cerita jeruk asam boi....aku pon try buat....beli mangga kat NSK....3 biji baru RM4++...dapat 2 balang...satu makan kat rumah...satu lagi share dengan kawan2 opis...nanti nak try buat lagilah....






lauk simple.....tapi bertambah....








breakfast lempeng cicah sardin...meletopsss...






budak tak reti diam...suka hati dia aje...sekali berdetum....dapat benjol kat kepala...








jeruk asam boi....yang ni beli....







cantik kak ton....hik..hik..








larian kat opis aku....semangat kesukanan...hik..hik...








Monday, November 17, 2014

makan di ayer 8

assalamualaikum.....

lemah aje hari ini....bosan tengok atas meja ni...nak pencen...nak pencen....boleh??.....bestnya duduk rumah...boleh guling2...tiba2kan...orang yang duduk rumah nak bekerja....orang yang bekerja nak duduk rumah...itulah lumrah kehidupan...bersyukurlah zira oiii...jangan nak merengek tak tentu pasal....

sekarang ni musim hujan...sejuk...duduk opis pon nak beku...berapa kali ulang alik pergi tandas...hari sabtu yang lepas balik rumah MIL...hujan sepanjang jalan...dengan kilat dan petir....takuttt....aku ni kalau kilat..petir...berdebar2 jantung ni...takut oiii...

kau orang pernah pergi ayer 8 tak...macam2 ada...kedai makan banyak...kedai tudung pon ada...mai..mai...promote nampak....padahal baru 2 kali sampai...orang lain dah berzaman pergi...hik..hik..biasalah hari jumaatkan panjang...pastu ada geng yang ajak...kita pon follow aje...hik..hik...

restoran slero d timur....perkali sampai..tak tahu nak makan kat restoran yang mana....makanan kat situ...bagi akulah...biasa2 aje...tapi servis cepat....












kali ke 2 pergi fuel shack....burger dia besar...memang kenyanglah...rasanya bolehlah...spageti dia sedap....cheese fries dia pon sedap..tapi kalau cheese tu dia panas sampai meleleh lagi meletops....kat sini kena order dulu...bayar siap2...pastu bagi nama....kelakar pon ada...macam kat klinik...bila order kita dah siap...dia orang akan jerit nama kita...dah nama dekat2 sama...semua pandang...confius....hik..hik..