nuffnang

Wednesday, February 8, 2012

mee hoon goreng & ayam sambal kicap

yang nie lak aku nak cerita pasal hari ke 2 cuti.....hik...hik..5/02/12 (ahad)....sebenarnya aku tak kemana pon....dok rumah aje....kenapa aku tak kemana??.....sebab husband aku ada kerja perlu diselesaikan....maka kami semua duduk diam2 kat rumah.....tak duduk diam pon.....kena lipat baju....kemas rumah....satu hari suntuk kerja rumah tak habis2....perghhh....penat.....so pagi2 aku bangun terus ke dapur masak mee hoon goreng.....kebetulan mee hoon tu dah lama benau akak aku bagi kat aku....aku tak masak2 gak....tengok dalam peti ais ada ayam, hot dog n telur....kira oklah tu....bantai aje ler labu.....so kami sekeluarga breakfast mee hoon goreng yang amat special dari aku....hik....hik...

menu mee hoon goreng amat special.....sekelip mata dah habis.....sedap ler tu yek.....hik...hik...




lepas aje aku breakfast.....aku terus kemas kat dapur.....buat 5s plak.....asingkan ape yang patut.....kemas2....susun....lap2....dalam pukul 10 aku terus masak tengah hari lak.....orang tengah rajin....makan tengah hari pon boleh masak pagi2....cuba penyakit M datang.....ape pon tak boleh....hik...hik...menu tengah hari kami sekeluarga plak.....ayam sambal kicap......memang yang paling simple aje aku masak.....bukan siapa pon yang nak makan.....kami aje....lantaklah....balun aje.....hik...hik....



ayam sambal kicap.....semua aku campakkan.....mudah n cepat....banyak kerja lagi aku nak settlekan.....nasi pukul 12.30 baru aku masak......lauk tu pon masih dalam kuali.....hik...hik...

3 comments:

LIYA said...

macam copy gmbr mehon nori je hik hik

Qaseh Ziera said...

mana ada....aku masak ler....

LIYA said...

sbb tu i kata macam..., cba tgk lbh kureng je hik hik