nuffnang

Wednesday, February 8, 2012

adik ipar nikah

assalamualaikum semua.....rasa lamanya aku tak buka blog nie....maklum ler 4 hari cuti.....macam2 programkan....blog pon terabai....hik....hik...

aku rasa nak cerita pasal cuti 4 hari nie yek.....tak kemana pon....hik....hik....yelah biar ler jadi kenangan kan.....aku kan selalu baca blog sendiri.....tapi blog kau orang pon aku baca gak...bak kata orang....share2 cerita kan.....boleh jadi pengajaran ke.....panduan ke....ape yang pantutlah ....oklah aku nak cerita pasal hari pertama dulu yek.....

4/02/12 (sabtu) aku n family pergi hantar adik ipar aku bernikah.....adik ipar aku nikah kat pahang....so pagi2 tu semua berkumpul kat rumah MIL aku dulu....breasfast disediakan.....hik....hik...semuanya 7 buah kereta yang menghantar rombongan bernikah tu.....biasalah bila dah banyak sangat kereta.....ada yang cepat....ada yang lambat.....so yang cepat nie dok menunggu yang lambat.....1 jam lebih gak ler dok menunggu yang lambat.....aku tergolong dalam yang cepat yek.....hik....hik...

sepatutnya akad nikah bermula pukul 11.00 pagi....di sebabkan kita orang sampai lambat pukul 12.30 baru ler mula.....lama tu tok imam dok menunggu....nasib baik dapat tok imam yang sporting.....tapi pihak dari kita orang malu gak kan....tapi nak buat macam manakan.....biasalah tu....jom kita layan gambar plak yek....tak banyak pon aku snap gambar....ramai sangat juru photo nyer.....so aku ambik dari kejauhan aje.....


nie budak haa.....banyak buat hal......pagi2 dah kasi ibu dia naik angin....c hadif boleh plak buat perangai.....semua serba tak kena.....aku pon tak tahu apa kena dengan c hadif.....mula2 aku suruh mandi....c hadif tak nak....aku tengah siap2 sambil dok terpekik suruh c hadif mandi....tak bergerak2.....aku sabar lagi....bila aku nak mandi kan c hadif.....c hadif tak nak plak.....nak mandi sendiri.....bila dah mandi sendiri....mulalah main bukan2.....aku dah siap c hadif tak habis mandi lagi.....aku pon menjerit ler suruh c hadif masuk.....aku pakaikan baju.....c hadif tak berkenan lak dengan baju tu.....nak baju lain plak.....dah settle bab baju....nak pakai jam plak....aku pakai jam angry bird.....c hadif tak nak plak....nak jam lain.....sabar ziera....sabar.....sabar lagi......dah siap semuanya.....kita orang pon turun kebawah......tiba kat bawah tak nak lalu kat jalan ni......nak lalu jalan kat sana plak.....jalan yang dekat ada....nak jalan jauh plak....aku dah malas nak layan.....lantaklah.....aku terus aje bla.....ayah c hadif dok melayan.....aku dah tiba kat kereta aku tengok c hadif dah menangis2 plak.....mengamuk2....ayah dia dok pujuk2....angin aku dah sampai kepala dah nie......aku tengok husband dah dukung c hadif......rupa2nya c hadif nak naik kereta husband aku.....dok menjerit "tak nak naik car ibu....nak naik car ayah".....aku dah pandang c hadif  kecil besar....kecil besar.....aku pon terus ambik c hadif bawa masuk kereta......nak tengok sangat ibu gimau mengamuk kan.....memang kenalah kan ngan aku......husband aku pon cepat2 masuk kereta.......terus ambik c hadif.....husband aku mana boleh tengok anak dia kenakan.....sayang sangat anakkan.....aku dah tak boleh sabar dah......kesudahannya dari putrajaya sampai ke sentul c hadif duduk dengan husband aku.....memang langsung tak pandang aku.....tahu pon takut dengan ibu gimau nie......buat hal lagi......


bila aku pandang c hadif.....c hadif memang tak berani pandang aku dah.....siap2 tutup muka .....


dah sampai rumah pengantin perempuan....jenuh turun bukit.....

susun hantaran....rupanya aku bawa sireh junjung kena duduk depan sekali....o....mana ler aku tahu.......hik...hik...

c hadif baru ler berani duduk dengan aku......buat2 manja plak....

nie adik ipar aku.....

nie pengantin perempuan.....

banyak2 hantaran aku sempat snap gambar kek aje.....majlis persandingan minggu depan.....

2 comments:

Sue_Echan said...

nasib baikla yg tukang bawak hantaran tu hover dari pengantin..hikhik..

Qaseh Ziera said...

hover ke??....hik...hik...