nuffnang

Friday, February 10, 2012

enam dan sembilan

kali nie asyik cerita pasal c hadif aje kan....yelah anak sorang....nak cerita siapa lagi....dialah buah hatiku.....dialah pengarang jantungku.....dialah segalanya.....chewah...tiba2kan...jiwang lak....

aku nak cerita pasal kisah malam tadi....malam tadi aku n husband tengah layan tv....layan tv pon channel 611.....tak ada harapan ler aku nak buka channel lain.....rasa macam nak tengok cerita lain....larilah masuk bilik dok diam2.....tiba2 c hadif bawa mainan dia kat kita orang.....c hadif ajak aku n husband main sama2 ngan dia....aku tengok mainan c hadif ada tulis nombor....so aku pon cuba tanya kat c hadif....saje nak uji.....

ibu : hadif.....nie nombor berapa.....(3)

hadif : tiga

ibu : yang nie nombor berapa....(6)

hadif : enam

ibu : yang nie.....(1)

Hadif : satu

ibu : nie lak....(3)

hadif : tiga

ibu : yang nie lak nombor berapa......(4)

hadif : empat

ibu : yang nie lak (9)

hadif : enam terbalik....

ibu : hik....hik....hik...sembilanlah....mana ada nombor enam terbalik.....

hadif : cuba ibu tengok samakan dengan 6.....tapi yang nie terbalik....

ibu : mana ada.....nie sembilan....

hadif : dahlah hadif nak main.....


** alhamdullilah takat nie c hadif dah tahu semua warna....kadang2 tu tersasul gak.....sekarang nie cuba untuk mengenal nombor pula....perlahan2 dulu.....tak boleh push dia....

nie gambar pagi tadi.....kat taska c hadif ada majlis sambutan majlis maulidur rasul.....so pagi nie c hadif kena pakai baju melayu....pastu teacher hadif pesan bawa makanan sikit.....husband aku beli kek kat baker cottage aje......

2 comments:

Sue_Echan said...

EMSEMNYE ANAK IBU PAKAI SONGKOK HAJI.. COMEL...

Qaseh Ziera said...

tu bukan songkok....kopiah ler auntie su....apalah auntie su nie....hik...hik...