nuffnang

Monday, February 20, 2012

medan selera PSMA, ampangan

cuti 2 hari agak bosan gak ler....hari sabtu (18/02/12) duduk rumah aje....asyik membuta....tak ada mood langsung....badan2 rasa lemah aje....

hari ahad (19/02/12) kita orang balik seremban....rumah akak aku....saja lepak2....tengah hari kita orang pergi makan kat medan selera PSMA....tiba2 lak husband aku teringin makan kat situ....agak lama gak ler kita orang tak makan kat situ......yang best kat medan selera tu ada macam2 masakan kampung ada.....tapi ikut nasib gak....kadang2 apa kita nak makan takde plak.....selalunya yang ada kat situ.....itik...ayam kampung.....arnab....ikan keli....sayur2 kampung.....ulam2....macam2lah....tapi kita orang sampai agak lewat....banyak lauk dah habis.....

sign board ....satu aje pon kedai makannya.....


 yang nie lauk ayam kampung salai masak lemak cili api .....pucuk ubi masak lemak gak....bendi masak asam pedas (ikan tak ambik yek)....



yang dalam mangkuk besar tu.....arnab masak rendang...pucuk ubi n terung....mangkuk kecil tu sambal belacan.....kenbanyakkan lauk dah siap masuk mangkuk n dah siap2 letak harga....so kau orang boleh agak2 ler berapa kau akan kena bayar yek.....


dalam mangkuk tu udang masak sambal....ayam goreng cili n bendir.....


yang penting ada burger.....siapa punya lagi.....tak lain tak bukan c hadif  yang punya yek....

4 comments:

lovely said...

berapa kau kena.. sepinggan nasi tu?

Qaseh Ziera said...

tak tahu...husband yang bayar....

cinda said...

kalau x silap dekat ngan giant ampangan kot..suka makan tghari kat ctu sebab byk pilihan kalau betul la...

FD said...

bestnye makan2..sedap nye ulam n sambal
tag u
http://ceriteracinda.blogspot.com/