nuffnang

Wednesday, December 31, 2014

persiapan persekolahan

assalamualaikum....kembali bersiaran...hik..hik...

sama2 ke berdoa untuk pulihkan banjir....dan tahziah juga buat pesawat airasia indonesia....

hujung2 tahun ni ramai yang ambil cuti...cuti bersambung2...habiskan cuti yang ada yek...aku ambil cuti...tapi tak ke mana pon....mula2 aku ambil cuti 22hb...pengasuh aira hanisah minta cuti...kebetulan lak aira hanisah ada check up kat hospital...lepas tu pengasuh aira hanisah...minta sambung cuti satu hari lagi...ada hal tak dapat settlekan....bila dah cuti...aku pon settlekan apa yang patut...pergi bank...masuk duit raya anak2.....punya lamakan simpan....nak masukkan duit ptptn anak2...tapi off servis  lak....pergi tabung haji.......masukkan ke semua duit tu....malas dah nak simpan2...hik..hik...balik2 rumah...tengok buku tabung haji anak2...buku aira hanisah lansung tak ada potongan gaji di masukkan.....amir hadif masih kekal yang dulu...padahal aku ada buat pertambahan....nak tak nak aku pergi tabung haji lagi...kali ni upadate buku aku sendiri....nak tengok ada pertambahan tak...rupa2nya....semua potongan masuk dalam buku aku...ermmm....dah setahun baru nak check....salah siapa...

lepas tu aku masuk kerja satu hari...sambung lak cuti satu hari lagi....26hb...tak ke mana pon...akak aku datang rumah....bawalah dia orang jalan2....hari pertama bawa pergi IOI.....hari ke 2 bawa ke GM klang....

oklah....berbalik kepada cerita asal...hik..hik...alhamdullilah...persiapan persekolahan untuk amir hadif dah lengkap...tinggal nak pergi sekolah aje...tapi TPM umumkan sekolah tangguh seminggu lagi...pening kepala aku...nak letak mana lak amir hadif tu....hari jumaat ni orientasi dia...masih kekal....baju sekolah...baju melayu...sampin....kasut....beg....alat2 tulis...botol air...buku2...semua dah settle...cuma ada satu buku aje...tak boleh beli lagi...tak ada stok...




kali pertama shopping....beli kat aeon aje....masa ni baju melayu jenama canggih takde saiz...semua besar2...beli baju melayu jenama school 2 pasang dulu....beli baju sekolah rendah 3 pasang....1 pasang jenama school...kasut beli 2 pasang...satu pasang dah ada kat rumah....stokin pon beli 2 pasang....kat rumah ada 3 pasang lagi....sampin warna coklat tak ada jual pula....





kali ke dua shopping kat mydin subang....beli baju melayu jenama canggih 3 pasang lagi....pastu belilah sekali alat2 tulis....tambah lagi 3 pasang stokin....sampin warna coklat pon tak ada jual....cari sampin coklat punyalah susah....pergi ke kamdar pon tak ada...pergi presint diplomatik pon tak ada.....pergi kedai biasa2 kat dengkil pon tak ada...keluar masuk kedai....tiba2...tengah temenung....baru teringat nak tanya google...hik..hik...rupa2nya kat giant bangi ada jual...kat tingkat satu....tapi aku tak pergi situ pon...masa nak ke lif tu...aku ternampak banner....ada jual kelengkapan baju sekolah kat tingkat g1...zaida butik...aku terus ke situ....ada jual jenama canggih juga....aku beli 3 helai sampin....lega....




stiker nama amir hadif...ada lebih...tampal kat alat tulis dia...pasni nak tempah stiker lain...kat alamanda ada jual...nanti terjah ke sana lak....



kelengkapan barang2 sekolah amir hadif:

baju sekolah rendah - 3 pasang

baju melayu             - 5 pasang

sampin                     - 3 pasang

songkok                   - pakai yang ada

kasut                        - 3 pasang

stokin                       - 8 pasang

beg sekolah              - 1 beg beroda (beli sendiri)  dan 4 beg sandang (hadiah + pemberian) nanti masa
                                    masuk sekolah ambil buku teks dapat lagi 1 beg...tak tahu beg apa dapat...
                                   ermm...kaya dengan beg pula....hik..hik..

botol air                   - 4 botol...takut hilang...kat taska banyak kali hilang....hik...hik...

alat2 tulis                - main beli aje...rasanya cukup....hik..hik...

buku2                      - settle...satu buku aje beli lagi habis stok...masa orientasi nanti beli...




3 comments:

lovely said...

Wah.. Amir hadir dah sekolah ye.Belajar rajin2 ye sayang.

lovely said...

* Amir Hadif

Lynn Hamzah said...

salam perkenalan...terus follow...