nuffnang

Thursday, August 25, 2011

selamat hari raya


jam raya

sebenarnya aku dah lama tak pakai jam.....sejak jam aku hilang (jam kawen tau).....entah ke mana entah....siapa ler yang ambik.....sejak tu aku tak beli2 pon jam.....tengok jam pon tengok kat hp aje.....tak pon tanya orang......

tiba2 hari ahad hari tu husband aku berbaik hati lak belikan jam.....husband aku beli jam twin.....satu untuk lelaki.....satu lagi untuk pompuan......so jam aku sama ler ngan husband.....cuma saiz aje berbeza......

tapi tak sempat raya aku dah pakai......punya tak sabarkan....maklum ler 2 tahun gak ler aku tak pakai jam......

jom tengok jam kite.....nak tak....?????...malu lak....hik...hik...hik.....



Wednesday, August 24, 2011

last shopping

sejak menjak nie malas nyer nak up date blog.....bulan2 posa nie asyik malas aje....nape ler ngan aku nie.....nak pergi kerja pon dah malas.....x sabar nak cuti raya kot....hehehehe.....

nie aku nak cerita pasal aku shopping untuk raya....just nak topup2 aje......baju raya dah siap sebelum puasa lagi.....so hari sabtu (20/08/11) aku keluar pergi jalan tar nak cari tudung.....baju dah siap tapi tudung tak ada plak.....aku pergi ngan husband aje....c hadif aku pos kat mak mertua aku......aku pergi jalan tar naik lrt aje.....senang.....

sampai2 kat jalan tar....ya allah....ramai nyer orang....pening....pening....nak jalan pon x leh....tapi aku gagah gak ler coz dah sampaikannnn......takkan nak blah plak kan.....dalam sesak2 tu  dapat gak ler aku cari tudung......pastu ajak husband pergi sogo nak cari kasut......masuk2 aje sogo.....bertambah nak pengsan aku.....ramainyerrrrrrr manusia......tak sanggup......aku tak sanggup.......kat sogo aku dapat rempat kasut emak mertua aku aje......tu pon tunggu punya ler lama.....akhir aku x larat terus blah balik rumah......tak boleh aku shopping ngan sesak2...

keesokan nyer....hari ahad (21/08/11).....masih x puas hati lagi sebab kasut raya tak dapat lagi.....hehehe.....aku ajak husband pergi jusco balakong......kol 9 lebih  aku dah keluar rumah......

c hadif happy coz dapat ikut.....masa nie tengah tunggu husband panaskan enjin kereta.....

sampai2 kat jusco.....alhamdullilah ada ruang lagi nak shopping......husband bawa c hadif pergi main game....aku lak shopping sorang2......mula2 cari kasut untuk aku.....dapat dah kasut.....beli pakaian dalam plak (nak rayakan kenalah ganti....hehehe).....pastu beli sepasang baju c hadif.....tali pinggan c hadif.....sandal c hadif (kasut dah beli tapi macam leceh aje)......ok semua dah dapat.....baru ler aku call husband.....

aku ambik alih jaga c hadif lak....bagi ruang kat husband shopping barang dia......tiba2 hadif nak buang air lak......bawa ler c hadif pergi toilet.....dah sudah c hadif cakap dia lapar plak......alahai kesian kat anak aku....aku pon pergi cari makan untuk c hadif.....cari punya cari.....last2 aku jumpa.....

tanya c hadif nak tak donut.....c hadif kata nak......so c hadif pon buat pilihan mana satu perisa c hadif nak.......sekarang nie c hadif dah pandai buat pilihan sendiri.....semua benda dia nak buat sendiri....ikutkan aje kehendak dia......sebelum c hadif melalak and memekak....


ini pilihan c hadif......terliur plak.....wah.....coklat....yum...yum....

dah beli donut c hadif.....ada lagi permintaan dari c hadif.....c hadif nak airlah plak...."ibu hadif hauslah".....pergi lak cari air.....last2 beli air mineral aje.....aku cakap ngan c hadif....hadif minum air aje yek....donut makan kat car.....nasib baik c hadif setuju.....baik plak c hadif time tu......kan ok kalau baik camtu....tak ada ler ibu kau nie meroyan......

pastu aku pergi cari husband aku......rupanya husband aku dah rembat sandal and yang dalam2 gak (nak tukar gak....x mau kalah ler tu.....hahahahaha.....)

tiba2 c hadif mintak dukung plak.....terpaksa ler aku dukung dia......tak berapa minit c hadif dah lentok....tido rupa nyer......husband aku tak habis shopping lagi.....c hadif dah tido plak.....akhir nyer.....


nasib baik ada orang tinggalkan troli......masukkan c hadif dalam troli beralas kain baju.......

pastu sambung shopping lagi dengan aman.......time nak bayar c hadif pon bangun......nasib baik dah habis shopping......time pergi parking c hadif lapar plak....nak makan.....masuk kereta terus.....


yum....yum....sedap nyer......

oklah takat sini saja cerita pasal last shopping.....harap2 nyer last ler......boleh caye ke...????.....

Thursday, August 18, 2011

telur kembar

2 hari lepas.....dekat2 nak berbuka c hadif mintak gorengkan telur.....c hadif kalau nak makan nasi mesti minta masakkan telur atau udang.....2 jenis lauk tu aje c hadif suka.....kalau ada udang lagi berselera dia makan.....kebetulan petang tu aku cuma masak ikan bakar dan sayur kangkung aje.....memang c hadif suka ler....so aku pun suruh husband aku tolong gorengkan telur untuk c hadif.......masa husband aku tengah gorengkan telur tu.....tiba2 husband aku panggil aku suruh tengok telur tu.....rupa2 telur yang digoreng tu....ada 2 biji telur kuning.....telur kembar.....

kau orang pernah tak jumpa telur macam ini......aku adalah 2 3 kali ler jumpa.......tapi boleh makan kan????.....

Monday, August 15, 2011

menabung

dah 15 hari kita berpuasa.....sekejap aje masa berlalu.....aku masih berpuasa penuh lagi.....hehehe....kau  orang macam mana lak???......

semalam aku pergi temankan emak mertua aku pergi shopping kat nilai 3.....kebetulan hari sabtu emak mertua aku berbuka puasa kat rumah aku......jadi semalam emak mertua aku ajak ler pergi nilai 3......aku x beli ape pon.....just temankan aje....lagi pon baju raya semua aku dah siap sebelum puasa lagi.....langsir pon aku  dah siap pasang minggu pertama puasa lagi....hahahaha....awal gila.....

oklah aku nak cite pasal c hadif beli tabung kat nilai 3......banyak2 benda....tabung gak c hadif  berkenan.....sebab ada gambar car.....balik rumah terus desak aku suruh ambik tabung botol susu aku.......tahu kenapa????.....


sebab......






sebab........c hadif nak pindahkan semua duit syiling aku kat tabung dia....sampai kosong ler tabung aku......bijak2.....

Wednesday, August 10, 2011

dah 10 hari

alhamdullilah....hari ini genap 10 hari kita berpuasa......dah 1/3 kita berpuasa.......tinggal 20 hari aje lg......alhamdullilah juga aku masih penuh berpuasa........aku masih bertahan gak tidak pergi pasar ramadan lagi.....masih  berbuka di rumah aje....tetap masak sendiri......cuma hari sabtu (06/08/11) hari tu aku berbuka kat rumah mertua......oklah.....selamat berpuasa.....

Friday, August 5, 2011

masih penuh

alhamdullilah.....hari ini jumaat bersamaan 05/08/11...... hari ke-5 kita berpuasa......aku masih puasa penuh lagi.....belum ponteng lagi.......alhamdullilah juga......masih belum ke bazar ramadan......wah.....aku berjaya masak di rumah aje......tahun ini aku bertekad tidak mahu membazir coz belajar dari tahun2 sebelumnya......tapi cuma.....cuma....maybe lah.....aku akan berbuka puasa di luar pada hari sabtu or ahad.....hehehehe......siap pasang niat lagi.......sekali sekali......tak salah kan......ok lah....selamat berpuasa semua......

Wednesday, August 3, 2011

happy birthday to you

alhamdullilah......hari ini hari ke 3 kita berpuasa.......kau orang macam mana......masih puasa penuh ke??......hari ini aku nak cerita pasal birthday anak buah aku (anak akak ipar aku) yang berlansung pada 30/07/11.....kebetulan hari tu emak mertua aku ada buat kenduri sambut puasa......alang2 akak ipar pon tumpang sambut birthday anak dia......

kek yang disponsor oleh kak lang.....cute.....

 happy birthday to fauzan......birthday yang ke 2.....

orang yang paling sibuk adalah c hadif.....macam birthday dia.....

Monday, August 1, 2011

new car

alhamdullilah......rezeki hadif......memang dah lama hadif mengidamkan benda alah nie.....ibu ngan ayah memang ada niat belikan untuk hadif......tapi tak sangka lak......ada insan yang berbaik hati nak sponsor.....terima kasih banyak2 kat pak ngah..........hehehehe......pak ngah dapat durian runtuh yek.......pak nyah bagi duit yek kat hadif suruh beli car......hadif sayang pak nyah banyak2........hadif doakan moga pak ngah murah rezeki lagi.....nanti hadif boleh dapat hadiah lagi besarrrrrrr.......

semalam hadif pergi cari car kat manja ku........hadif tak tahu nak pilih mana satu.....semuanya cantik2.......mula2 hadif nak car....pastu tak jadi......tengok yang lain lagi best.....pastu nak ambil brommm brommmm plak......tapi tak best.......tak power lah brommm brommmm dia.....semua hadif dah test......hadif nak cari yang betul2 power.......lama gak lah ibu ngan ayah tunggu hadif buat pilihan.........

tapi duit yang pak ngah bagi tu masih ada balance lagi.......hadif tak tahu nak beli apa lagi......hadif simpan dulu yek.......




 mula2 sampai hadif berkenan yang ini....tapi ibu kata tak best....kecil.......

 yeah......yang ini power......hadif nak yang blue colour.....ibu minat white colour......tapi sayang dua2 tak ada new stok.......









akhirnya hadif pilih yang 











yellow colour












taraaaaa.......hadif beli atv.....power......best.......


hadif tengah belajar macam mana nak hadle atv ini.....hadif tekan minyak aje terus pecut ke depan......habis perabot ibu hadif langgar.......jadi lintang pukang rumah ibu.......last2 ibu or ayah kena pakai remote control untuk control atv hadif.......tapi x best lah ibu.......tak mencabar.......hadif nak drive sendiri.......ibu boleh tak kosongkan ruang tamu......baru seronok hadif main........please ibu.......

aqiqah & bertunang

selamat berpuasa semua.....wah...hari ini aku up date blog pagi2 lagi.....awal giler....sebab hari ini aku puasa....kalau tak time2 nie aku tengah breakfast......so ada kesempatan and sebelum buat kerja aku nak cite pasal aqiqah anak buah aku (anak adik) and anak buah aku gak bertunang (anak akak).....majlis ini telah berlangsung pada 23/07/11 (sabtu).....punyalah lama baru nak up date....hehehehe.....maklum ler bz......banyak cerita dah tertangguh......nak up date blog ini kena ikut mood......

 majlis aqiqah + cukur jambul + naik buai.....

 budak comel....baik aje.....heee....geram.....nama dia muhammad qahir......anak no.2....

 yang ini plak majlis pertunangan.....anak buah aku yang first......

 hantaran dari pihak perempuan.....

hantaran dari pihak lelaki......

 ini calon suami nyer......

dengan ibu tercinta.....akak first aku.....