nuffnang

Wednesday, August 24, 2011

last shopping

sejak menjak nie malas nyer nak up date blog.....bulan2 posa nie asyik malas aje....nape ler ngan aku nie.....nak pergi kerja pon dah malas.....x sabar nak cuti raya kot....hehehehe.....

nie aku nak cerita pasal aku shopping untuk raya....just nak topup2 aje......baju raya dah siap sebelum puasa lagi.....so hari sabtu (20/08/11) aku keluar pergi jalan tar nak cari tudung.....baju dah siap tapi tudung tak ada plak.....aku pergi ngan husband aje....c hadif aku pos kat mak mertua aku......aku pergi jalan tar naik lrt aje.....senang.....

sampai2 kat jalan tar....ya allah....ramai nyer orang....pening....pening....nak jalan pon x leh....tapi aku gagah gak ler coz dah sampaikannnn......takkan nak blah plak kan.....dalam sesak2 tu  dapat gak ler aku cari tudung......pastu ajak husband pergi sogo nak cari kasut......masuk2 aje sogo.....bertambah nak pengsan aku.....ramainyerrrrrrr manusia......tak sanggup......aku tak sanggup.......kat sogo aku dapat rempat kasut emak mertua aku aje......tu pon tunggu punya ler lama.....akhir aku x larat terus blah balik rumah......tak boleh aku shopping ngan sesak2...

keesokan nyer....hari ahad (21/08/11).....masih x puas hati lagi sebab kasut raya tak dapat lagi.....hehehe.....aku ajak husband pergi jusco balakong......kol 9 lebih  aku dah keluar rumah......

c hadif happy coz dapat ikut.....masa nie tengah tunggu husband panaskan enjin kereta.....

sampai2 kat jusco.....alhamdullilah ada ruang lagi nak shopping......husband bawa c hadif pergi main game....aku lak shopping sorang2......mula2 cari kasut untuk aku.....dapat dah kasut.....beli pakaian dalam plak (nak rayakan kenalah ganti....hehehe).....pastu beli sepasang baju c hadif.....tali pinggan c hadif.....sandal c hadif (kasut dah beli tapi macam leceh aje)......ok semua dah dapat.....baru ler aku call husband.....

aku ambik alih jaga c hadif lak....bagi ruang kat husband shopping barang dia......tiba2 hadif nak buang air lak......bawa ler c hadif pergi toilet.....dah sudah c hadif cakap dia lapar plak......alahai kesian kat anak aku....aku pon pergi cari makan untuk c hadif.....cari punya cari.....last2 aku jumpa.....

tanya c hadif nak tak donut.....c hadif kata nak......so c hadif pon buat pilihan mana satu perisa c hadif nak.......sekarang nie c hadif dah pandai buat pilihan sendiri.....semua benda dia nak buat sendiri....ikutkan aje kehendak dia......sebelum c hadif melalak and memekak....


ini pilihan c hadif......terliur plak.....wah.....coklat....yum...yum....

dah beli donut c hadif.....ada lagi permintaan dari c hadif.....c hadif nak airlah plak...."ibu hadif hauslah".....pergi lak cari air.....last2 beli air mineral aje.....aku cakap ngan c hadif....hadif minum air aje yek....donut makan kat car.....nasib baik c hadif setuju.....baik plak c hadif time tu......kan ok kalau baik camtu....tak ada ler ibu kau nie meroyan......

pastu aku pergi cari husband aku......rupanya husband aku dah rembat sandal and yang dalam2 gak (nak tukar gak....x mau kalah ler tu.....hahahahaha.....)

tiba2 c hadif mintak dukung plak.....terpaksa ler aku dukung dia......tak berapa minit c hadif dah lentok....tido rupa nyer......husband aku tak habis shopping lagi.....c hadif dah tido plak.....akhir nyer.....


nasib baik ada orang tinggalkan troli......masukkan c hadif dalam troli beralas kain baju.......

pastu sambung shopping lagi dengan aman.......time nak bayar c hadif pon bangun......nasib baik dah habis shopping......time pergi parking c hadif lapar plak....nak makan.....masuk kereta terus.....


yum....yum....sedap nyer......

oklah takat sini saja cerita pasal last shopping.....harap2 nyer last ler......boleh caye ke...????.....

5 comments:

ZaNa aDieyZa said...

selagui xraya, selagi tu x habis shopping.. hihihi..

lovely said...

hii somi pun x mo ngalah ye..klakarla awak hihi..

aizamia3 said...

hujung minggu ni baru nak shopping raya..

SuSuLemakManis said...

berkenan lak kat pict yg last tu.. sedap plak...hihi..

axie said...

sampai tertido hadif..
azie dah habis soping...
mata ni nampak kampung jek..hehe