nuffnang

Friday, March 1, 2013

rezeki

assalamualaikum.....

alhamdullilah rezeki dari tuhan.....kita sebagai hambanya...hanya berusaha dan bertawakal kepadanya.....bertawakal tanpa usaha tak guna gakkan....hik...hik...yang penting kita berusaha....berusaha...berdoa...berdoa....yang lain kita serah kepada yang maha esa.....dia yang maha mengetahui...maha mendengar apa yang hambanya berdoa....wahhh....upadate2 blog terus nak jadi ustazah pula kennnn....hik...hik...

bersyukur kepada tuhan....dengan kuasa dan izinnya....aku telah pregnant.....alhamdullilah...dah masuk 14 minggu.....dah 2 kali aku pergi check up kat klinik....minggu depan aku kena check up lagi....berat badan aku turun 3kg....kali ini aku pregnant.....mabuk yang amat....tulah sebab salah satu aku tak update blog ini...tak boleh kemana....nak jalan2....shopping pun tak larat.....nak ambil gambar pon tak ada mood....awal tahun...bulan 1 dan 2 kan banyak cuti....memang aku tak kemana pon....terperap di rumah aje....walaupun aku sambung cuti.....terbaring ler aku di rumah....di opis aku gagahi aje...kalau tak larat aku terus membuta....hik...hik...

bersyukur sekali lagi kepada tuhan.....aku dinaikkan pangkat.....tak sangka....minta pon main2 aje....kalau dapat...dapatlah...kalau tak dapat....reda aje....tak ada tektik2 ke benda.....just isi borang aje.....alhamdullilah nama aku tersenarai.....sekarang ini aku dah tak bekerja di MOF....sedihnya....sob...sob...hampir 13 tahun aku bekerja di MOF....sejak di jalan duta lagi....banyak kenangan manis dan pahit....terima kasih kepada seksyen lama aku yang telah adakan jamuan perpisahan....susah2 aje...hik..hik....terima kasih kat bos2 aku yang belanja makan di restoran padi.....terima kasih juga dekat kak gie dan kak ros yang belanja makan nasi arab di alamanda....kak gie dan kak ros kawan lama aku....sejak aku masuk kerja lagi berkawan dengan dia orang.....hampir 13 tahun kita orang berkawan....akhirnya aku meninggalkannya....sob...sob....sayang akak berdua...

sekarang ini aku dah 2 minggu bekerja di POJ....minggu menyesuaikan diri....minggu pembelajaran....harap2 semua ok2 aje....





gambar jamuan perpisahan di MOF....aikkk....cik syita macam suka aje orang nak blah.....hik...hik...hik.....gurau aje...










3 comments:

lovely said...

Taniah..
sebab bakal dapat bb baru. dan kenaikan pangkat..

a.d.a.M.i.a said...

tahniah kak ziera atas kedua2nya =)

Qaseh Ziera said...

lolely n adamia : thankss