nuffnang

Friday, April 27, 2012

jom buat roket

semalam balik dari opis aku singgah jap kat kedai presint 9......nak cari barang dapur skit.....biasalah kalau c hadif ikut mesti ada taxkan.....c hadif nak benda alah nie.....cookie crisp....

tiba kat rumah c hadif  tak sabar2 nak makan cookie crisp nie....aku pon bukalah.....

sekali tengok kat belakang kotak ada plak cara2 nak buat roket...apa lagi....."jom kita buat roket nak hadif"......dengan gigihnya aku n c hadif buat roket.....hik..hik....

tara....dah siap roket hadif.....senang aje kan....

kembali bersiaran

setelah hampir 2 minggu aku tak bersiaran.....kini aku kembali....tora datang lagi....hik..hik...sebenarnya dalam tempoh seminggu yang lepas macam2 dugaan yang menimpa diri aku.....sedihlah plak.....tapi hari nie aku tak nak cerita sedih2 dulu....nanti kalau aku dah ok sikit.....aku cerita kat kau orang yek......bye....opsss...lupa....kau orang sihat ke....ok ke....blog kau orang aku baca tau....hik...hik...






Friday, April 13, 2012

kemaruk dengan wong solo

11/04/12 (rabu).....cuti....tiba2 teringin sesangat nak makan wong solo....siap bagi tahu kat husband sehari sebelum lagi nak makan kat wong solo.....kemaruk sungguh ler aku ngan wong solo....hik...hik....

antara menu yang ada.....

buku menu....

c hadif mintak duduk kat dalam pondok......

meja sentiasa penuh.....

air mangga n sirap.....

ayam penyek n ayam bakar......

family day at bukit gambang resort city, pahang

7/04/12 (sabtu)....opis aku ada buat family day kat bukit gambang......pagi tu kita orang keluar rumah kol 7 lebih....pergi breakfast kat kedai mamak n isi minyak penuh2 dulu....dalam kol 8 baru bertolak ke gambang.....kita orang berkonvoi.....4 buah kereta.....

alhamdullilah kita orang sampai ke gambang dalam kol 11 lebih.....pastu kita orang rehat2 jap....dekat2 kol 12 kita orang buat pendaftaran n ambil kunci untuk check in ke hotel......sebelum ke hotel  kita orang dibekalkan dengan nasi ayam......kita orang pon berehat ler kat hotel sampai pukul 2.00 petang.....

besar gedabak katilnya....untuk kami bertiga.....

tv pon ada....

sinki pon ada....tu atas meja adalah nasi ayam....memang licin....kelaparan....

balkoni....pandangan tak berapa cantik.....







pukul 2.00 lebih kita orang pergi ke waterpark.....bermandi manda.....

naik train rm 2 aje......

dah sampai pon ke waterpark....

c hadif yang tak sabar2 nak mandi....

c hadif  yang happy sesangat.....

ibu n c hadif....

kita orang sewa pondok ramai2....rm 35.....

dah selesai mandi....nie kat depan dobi hotel.....




pukul 7.45 malam  kita orang berkumpul di lobi hotel  ke phuket cafe, tanjung lumpur untuk dinner....kita orang berkonvoi beramai2....bas + kereta......

nie aje aku sempat snap.....asyik menjamu selera aje.....lupa nak snap gambar.....malam tu juga ada cabutan bertuah.....





ke esokkan paginya lepas breakfast......kita orang ada telematch kat padang .....aku masuk gaklah.....time nie c hadif buat perangai lak....c hadif nak air milo....terpaksa husband aku balik ke hotel dulu.....

nie sebelum pergi ke padang.....time nie c hadif bersemangat giler.....





lepas telematch....kita orang mandi lagi....kali nie kat pool aje......puas ler c hadif mandi.....

c hadif tak nak naik pulak....asyik 5 minit lagi.....kesudahannya ibu jadi ibu gimau.....barulah nak naik.....tak puas2 lagi nak mandi......



akhirnya.....kemas2 barang.....pergi lunch.....n pulang ke rumah......tamat.....

Thursday, April 12, 2012

puding milo tabur

puding nie aku buat minggu lepas lagi......ambil resepi kat internet aje....google aje....memang senang nak buat....bahan2 pon mudah nak cari......

jom tengok hasilnya.....


aku tak ada bekas yang comel2.......aku main potong aje.....hik...hik....

Friday, April 6, 2012

malam ramah mesra

sabtu 31/03/12 (sabtu)....malam tu kat blok aku ada malam ramah mesra......kebetulan husband aku jadi ajk....pas magrib aku pon turun ke bawah ngan c hadif....husband aku awal2 lagi dah pergi.....

malam ramah mesra....ikutkan dalam jadual yang berhormat datuk seri utama tengku adnan bin tengku mansor akan datang n join kita orang....tapi tak dapat datang coz ada program lain lak....


para tetamu yang hadir....makanan pon banyak n sedap2.....tapi tak ambik gambar.....ada cabutan bertuah gak.....


  akhirnya....malam tu aku bertuah...hik...hik....












 



































aku dapat iron aje.....tapi c hadif tak puas hati....siap nangis lagi...mintak tukar hadiah.....c hadif nak hamper.....mana boleh anak oiii.....sabar ajelah.....

wong solo, bangi

hari sabtu (31/03/12) lepas pergi taska c hadif.....kita orang pergi shopping kat jusco balakong......dah penat shopping n lapar giler....kita orang tak tahu nak makan kat mane.....pikir punya pikir.....akhirnya aku ajak husband makan kat wong solo bangi......

sampai2 kat wong solo....penuh pulak....memang tak boleh tunggu....perut dah lapar sesangat....akhir kita orang tapau bawa balik rumah aje......


wong solo....

camnilah rupanya.....siap dapat air mineral.....

perhhhh.....sedap giler.....teringin nak makan lagi......

Thursday, April 5, 2012

hari prestasi cendekiawan educare

hari sabtu (31/03/12) yang lepas kat taska c hadif ada hari prestasi.....so kita sebagai ibu bapa mesti nak tahu perkembangan anak kita kat taska......sekurang2nya kita tahu tahap pencapaian anak kita tahap mana......alhamdullilah tahap pencapaian c hadif ok2 sahaja.....

hari prestasi cendekiawan educare yang pertama.....nanti ada lagi......

nie buku bahasa inggeris.....dah habis belajar....boleh bawa balik.....

yang nie buku bahasa melayu, agama, sains n kreativiti......pon boleh bawa balik

salah satu buku bahasa melayu yang dia orang belajar......

akhir sekali....komen n ulasan dari cikgu......."ibu bapa perlu memberi sokongan yang berterusan dan membantu dalam pelajaran....mampu untuk menjadi seorang yang berpontensi tinggi"......kita sebagai ibu bapa tidak boleh mengharapkan cikgu semata2 sahaja untuk ajar anak kita....ibu bapa pon kena sama2 membantu......tapi ibu bapakan bz aje memanjang.......tu semua alasannnn....betul tak......hik....hik....


Wednesday, April 4, 2012

freezer magnet

 frezeer magnet nie aku beli ngan member2 opis....share2 ngan dia orang....6 keping rm28...aku beli 3 keping aje.....order ngan groupon.....


koleksi freezer magnet yang ada.....masih tidak mencukupi.......

kuih keria

jom kita belajar buat kuih keria....hik....hik....

mula2 kita rebus keledek dulu.....pastu dah betul2 empuk...kita toskan.....dan selepas itu leyekkan keledek bersama sedikit garam.......

selepas itu.....ambil sedekit tepung gandum.....dan uli.....

dah siap uli....kita buat bentuk gelang......

dan kita gorengkan.....

akhir sekali.....kita sirakan dengan gula.....dan siap.....(tapi gula terlebih pulak....hik..hik..)

Tuesday, April 3, 2012

sambutan hari lahir amir hadif

hari yang ditunggu2kan oleh c hadif akhirnya sampai.....30/03/12 (jumaat) kita orang sambut birthday c hadif di taska.....lewat 2 hari dari tarikh lahir dia......

hari tu c hadif punya excited......bangun pagi pon awal......senyum aje.....yelah hajat tercapai......hik...hik...

kek birthday c hadif.....kek angry birds jadi pilihan c hadif.....

kek nie aku tempah kak member aku....linda baker......tapi aku tak sempat nak rasa kek nie.....sob...sob....


c hadif n kawan2....tengok c hadif.....gembira bebenau ler......


siap sedia nak tiup lilin....


nyanyi lagu happy birthday to you.....


jom potong kek ngan ibu.....


jom ambik goodies....


aku n husband dah nak balik......biarlah teacher yang uruskan....hik...hik....