nuffnang

Friday, January 9, 2015

hari orientasi sekolah amir hadif

assalamualaikum....

petang ini nak cerita pasal orientasi sekolah amir hadif....dah lama draf...tapi tak post2kan....hik..hik...ni edit2 skit2...terus publishkan aje....hik..hik..

amir hadif orientasi 2hb hari tu...aku dan en. om ambil cuti....debar2 jugalah...pengalaman pertama katakan...alhamdullilah...semua jalan lancar....tapi sekolah amir hadif  kena pakai kasut warna hitam....dahlah aku beli kasut putih 3 pasang....sob...sob...tapi ramai yang pakai kasut putih...ramai yang tak tahu sebab baru tahun ni start pakai kasut hitam...yang ada kakak atau abang...maybe dah tahu kot....yang kita orang yang tak ada anak sekolah lagi....tak tahu apa2...disebabkan ramai pakai kasut putih jadi dia orang bagi kelonggaran pakai sampai bulan 6 sahaja...tapi aku malas nak tukar2 kasut dah nanti...aku buat keputusan untuk jual...dan dah selamat aku jual 2 pasang kasut tu....jual murah2 aje dekat member.....hik..hik...1 kasut lagi tak jual sebab dah pakai masa orientasi....hari sabtu atau ahad ni...baru nak cari kasut hitam....

hari isnin ini...dah start sekolah...aku ambil cuti 2 hari....berdebar2 plak...hik..hik..



tu dalam bulatan amir hadif....masa ni dia dalam kelas c...semuanya ada lima 5 kelas....sebelah dia budak pompuan tu...budak taska dia...sakan beborak...ada lagi budak taska dia tapi kelas lain....




beborak ajelah kerja dia....lepas tu dia orang semua ikut cikgu masuk kelas...ibu bapa kena tinggal....dengar penerangan...




masa ni dia orang baru lepas exam....rupa2nya dia orang ada exam untuk tentukan kelas....aku tanya amir hadif..."ada exam ke amir hadif amir hadif....amir hadif dapat jawab tak"....dia jawab..."bahasa melayu amir hadif jawab semua...matematik amir hadif jawab satu aje....cikgu kata nanti boleh sambung"....."ahhhh...ye ke amir hadif....nape amir hadif tak habis jawab".....jawapan dia...."amir hadif pergi tandas....habis tu yang mana amir hadif tak faham....kenalah tanya cikgu.....kena tunggu cikgu...orang lain pon sama tak habis....takpelah ibu...cikgu kata boleh sambung"....muka tak ada perasaan.....




tempah sticker nama, cop nama dan tanda nama...buat kat giant bangi....





No comments: