nuffnang

Tuesday, February 17, 2015

bersawang sudah blog aku - hadiah untuk cikgu

assalamualaikum....

bismillahirrahmanirrahim....alhamdullilah masih ingat password blog aku ni....hik...hik...lama aku tak update blog aku....tak tahulah...kenapa dengan aku ni....kemalasan melanda...malas nak ambil gambar...malas nak bercerita...malas nak taip...serba serbi malas...hik..hik...

kau orang apa khabar....sihat ke...bunyi macam ada orang baca blog aku nikan....perasan....hik..hik...aku sejak amir hadif sekolah bertambah sibuk...sebelum ni tak ada kisah dan tak pernah ambil tahu pasal homework....dulu masa dia taska....mana pernah ada homework....lantaklah kau nak buat apa....tiba rumah...benda pertama dia buat....terus buka tv...kartun...kartun...sekarang ni...budak tu baru buka pintu...nampak muka dia....terus tanya...ada homework tak amir hadif....fobia budak tu tengok aku...hik..hik.....amir hadif habis kafa dalam pukul 6....siap mengaji....tapi kat rumah orang dia masih mengaji gak...rasa sayang lak nak berhentikan dia....tengoklah nanti macam mana....macam nak berhentikan juga....dia akan tiba rumah dalam pukul 6.30 lebih lebih....kalau dia banyak homewaork takyah pergi ngaji...tak ada homework atau sikit baru pergi ngaji...sian lak kat dia...penat....

aira hanisah lak dah nak masuk satu tahun setengah....kejap ajekan....lagi bertambah2 dia punya akal...kalau tanya...sape aira hanisah....dia angkat tangan...sape aira...angkat juga....sape hanisah...angkat juga...sape adik...angkat juga...sape gegirl...pon angkat...amboi kemain banyak namakan....kalau tanya mana abang...mana ayah...dah pandai tunjuk....cuma kalau tanya mana ibu...tak tunjuk pon...aku tunjuk kat diri aku sendiri (kat dada)...dia jawab....tetek...hik...hik....

oklah....kita cerita pasal lain lak....cerita basi ni...yang ni aje aku jumpa gambar...hik..hik...masa hari terakhir kat taska amir hadif....amir hadif ada bagi hadiah kat cikgu dia....sebenarnya tak tahu nak beli apa....tak ada idea....beli buku ajelah....harap2 cikgu dia suka...tu pon buntu nak cari tajuk apa yang sesuai...



akhirnya buku ni jadi pilihan dan  pen 2 batang....





ucapan dari amir hadif....





No comments: