nuffnang

Tuesday, May 31, 2011

esok aku cuti

tajuk entahapeapentah.......esok aku nk cuti.....kenapa aku ambik cuti?.......sebab saje nak habiskan cuti......cuti banyak sangat.....hehehe......bukanlah.......nak tahu kenapa aku nk cuti esok?.....tungguuuuu........

Thursday, May 26, 2011

yeah.....yeah.....menang ga....

kelakar......kelakar giler......buat kali pertama aku menang ga.......tu pon menang ga dr budak opis aku gak (gugu gaga).....punya ler jauhkan.......hahahaha........nak tahu x macam mane c gugu gaga bg hadiah kat aku......baik punye plan.......masa tu waktu lunch.....biasa ler aku n geng2 makan kat pantry......c gugu gaga dok kat dalam bilik aje.......pas makan aku p toilet jap.....geng2 lain blk tempat......balik dr toilet.....c lovely panggil aku sambil melambai tangan suruh aku cepat.......aku pon ape lg......lari ler......ingat kan c lovely ade isu hangat nak bagi tau aku......hehehehe.....gosip ler......tiba2 lovely tunjuk kat atas meja aku.......confius aku kejap.......



biar betul........hadiah......punye ler besar kotak........maka.......jd ler soal jawab antara aku ngan c lovely


aku : aku x de order ape2 pon.......sape lak bg nie


lovely : kau menang ga kot......


aku: nak kate menang ga xde plak orang mintak alamat aku......boleh buka ke nie.....


lovely: buka aje ler.....dah ade nama kau......


aku: tapi cuba kau tengok betul2......ade kesan liquid ler.......pastu dia letak nama aku......bukan aku punye nie.......


lovely: yelah......ade kesan alamat LHDN ler......entah2 ex boy friend kau x.......budak LHDN tu......


aku: hampeh.....tiba2 plak.....kau biar betul ida......aku rasa ade orang dengki aku nie.....nak main2 kan aku nie........boleh buka x nie.....buat orang lain punye....camne.......


lovely: xpe......kau ambik gambar dulu......boleh jd bahan bukti......


aku: ah ha ler.....jap.......aku pon......(snap....snap.....ambik gambar)


lovely: hey kau.....zira......dari canada nie........

aku: biar betul ida.......jauh nyer.....kau cuba tengok kotak nie....cam dh kena buka......takut ler aku nak buka.......


lovely: buka aje......


aku: betul nie........(maka aku pun buka ler)

aku: aku takut ler.....buat nyer ade tikus ke......takut ler......orang dengki kot....aku takut nak buka nie......suruh su ler.....(aku pon panggil ler member aku lg sorang).......sue tolong......


sue: ade barang kaca ler.......(muka x cuak pon....selamba).....


sue pon tarik ler barang tu dari kotak......


taraaaaaaaaaaaaaaaaa..........




nampak aje benda alah nie......baru ler aku ingat........rupa2 nyer kerja c gugu gaga........hampeh........suspen aje.........ape2 pon thanks kat gugu gaga.......

GuGu GaGa 3rd GiVeAwAy



cepat......cepat......cepat.....sape nak kupon free......leh bercuti kat melaka......sape2 nak join klik kat gugu gaga..... tarikh tutup pada 15 jun.....

aku nak tag kat 





spek mata baru

setelah kian lama aku tidak memakai spek mata......belagak walaupun rabun......dulu penah pakai tp x lama....dlm berapa bulan aje.....x selesa plok.........pakai waktu ade kursus ke, tengok wayang ke.....pakai time2 memerlukan aje......pastu aku pakai contact lens plak.......tapi pakai dalam setahun lbh aje........akhir nyer spek mata aku hilang....x tahu plak p mane.......sekarang nie rabun aku makin teruk lak.......kadang2 jumpa kawan sendiri pon aku x cam......yang mana aku rapat aku cuma cam baju dia org aje.....muka x nampak....tp baju aku cam.....hehehehe....teruk nyer.......mintak maaf yek....bukan sombong.......



 nie spek mata aku......beli kat mines......


 nie lak husband aku punye.....dia memang pakai spek mata......tapi menyibuk nak gak......nganda2......




x suka nyer....pakai spek......tp terpaksa.....dah rabun......tp pakai waktu2 yang memerlukan aje.......

Monday, May 23, 2011

kitar semula

semalam dengan rajin nyer husband aku buat 5s kat rumah........semua benda alah yang nie husband aku jual kat kitar semula kat presint 9........


 paper lama.......

 botol2.....

 botol susu c hadif.......

 macam2 ada......

semua nie......dapat RM10.20......

beg sekolah & kereta control

nie sambungan dari cerita kenduri kawen kat johor.......cerita pasal c hadif yang memekak nk benda alah nie......

 beg sekolah.....c hadif nak sangat p sekolah.....x sabar2 dah......aku dh daftarkan c hadif kat satu taska.....tapi penuh.....nanti kalau ade kosong die akan call.....masih menunggu.......

kereta control......yang nie c hadif menangis sakan.......menjerit2.....memekak........bersabar aje ler......

Thursday, May 19, 2011

rajin nyer

gambar nie aku ambik masa aku nak p gumah akak aku kat seremban......c hadif ngan rajin nyer nk tarik beg tu sendiri.......bayangkan c hadif tarik beg tu dari atas gumah lg.......aku nak bawa c hadif x bagi......dia nak bawa gak......berat tau........bersungguh2 dia tarik.......

akhir nyer......aduh.....sakit pinggan hadif!!!!!!!......tu ler.....ibu nak bawa.....hadif x bagi.....nak tunjuk rajin lak.......

kenduri kawen kat johor

cuti yang lepas aku p ikut emak mertua p kenduri kat johor.......bertolak hari satu petang......sampai kat johor dah magrib...singgah kat gumah anak buah emak mertua aku kat felda muaqil......tido kat situ semalam.....keesokkan pagi nyer....baru ler p kenduri kawen tu kat simpang renggam.......on the way balik kl kite orang singgah kat tangkak lak....shopping kain ela untuk baju melayu c hadif n husband.....aku borong 3 helai kain ela....2 helai untuk aku.....sehelai lg untuk emak mertua.......tema baju raya tahun nie....dirahsiakan dahulu....hehehe.....puasa pon blom ganti lg dh beli baju raya....ape ler.......



pelamin aje....pengantin xde lg....x sempat nk tengok....lambat sangat nak bersanding....kite orang balik dulu.......

 me n c hadif......

 bersama ngan akak iparku......gemuk nyer aku.....

 hadif ngan bunga mangga.....pengantin blom bersanding lg....c hadif dh mintak bunga mangga tu....





dan kat tangkak.......




-






-






-







-





-






-






-






-






-









tengah syok shopping hadif nak kek lak........bukan ape....cuma nk kan daraemon tu aje.....bukan setakat kek aje c hadif dapat.........ade lg yang c hadif dapat......nak tahu ape dier.........

beg sekolah ngan kereta control.....tu pon c hadif dah memekak.......menangis kat depan kedai.......semua orang dalam kedai dh memandang......aku nak pilih kain pon x senang........rasa nak lem.......sabar......sabar.....sabar.......boleh dapat darah tinggi........nanti kalau aku rajin aku uploadkan gambar tu yek.......

Thursday, May 12, 2011

MD Putu Bambu World


pernah x makan MD Putu Bambu World????.....perghhhh....memang sesap......satu bungkus RM2.50.....selalu nyer klu husband aku ade buat keje kat belah sg. buluh mesti aku pesan putu bambu nie........putu bambu nie jual kat tepi jalan pakai lori warna putih......

nie ler rupa nyer.....inti dia pun banyak.....lembut aje.....memang sedap......

Wednesday, May 11, 2011

exam

semalam aku cuti...ade exam....perghhhh.....jenuh menjawab nyer....mintak2 lulus.....tinggal satu paper aje.....leh naik pangkat.....hehehehe......masuk2 keje banyak keje ler plak......keje....keje....keje.....buat keje dulu......

Monday, May 9, 2011

tak sihat

lama nyer aku x berblog....minggu lepas aku x sihat....demam....x larat n x de mood nak berblog.....sekarang pon aku masih batuk lg....arghhhhh....benci nyer ngan batuk nie.....tolong....tolong....ape ubat nyer......

GEGAR 1000 BLOG : MAY 2011


cepat....cepat....cepat....kasi gelar 1000 blog.....sape2 nak join clik kat sini..... tarikh tutup pada 09/05/11 (hari nie)...kol 10 pagi....masih ada 1 jam lg.....hehehehe.....

Wednesday, May 4, 2011

followers ke 100

yeah....yeah....yeah.....ari nie baru nak buka blog.....dah lama x berblog....bz n bercuti sakan.....tengok followers dah bertambah.....dah 100 followers.....thanks kat sepatukacasidarella coz jd followers yang 100......di pagi nan indah nie.....aku yang baik hati nyer ingin bg something kat sepatukacasidarella.....hadiah dia rahsia....hehehe.......kepada sepatukacasidarella tolong email kat saya alamat awak yek......zierot_80@yahoo.com.....