nuffnang

Thursday, December 30, 2010

upin & ipin siri 3

lg buku upin & ipin...masih gak beli kat petronas ngan RM3.90

nmpk cam pndai baca ajekan....hehehe...

muffin

muffin nie aku beli kat bdk opis (acik liya hehehehe)...sedap...
 

hadif suka....byk gak dia mkn....

hadif t'tarik ngan muffin warna ijau aje...semua warna ijau dia punyer....dh habis warna ijau br dia mkn warna coklat lak.....memilih ler plak c hadif nie....

Tuesday, December 28, 2010

upin & ipin siri 2


nielh koleksi terbaru upin & ipin c hadif......gara2 c hadif x moh p gmh emak dia coz dh seronok dok gmh atok...ayah t'paksa umpan dia ngan topi upin & ipin nie...topi nie beli kat petronas ngan  harga RM9.90...ambik kau...anak punye pasal....

Wednesday, December 22, 2010

duduk gumah atok

dah 3 hari c hadif dok ulang alik dr gumah (putrajaya) ke gumah atok dia (sentul)....nie gara2 anak pengasuh aku kena chicken pom...c hadif nie ngan ank pengasuh aku nie mmg rapat giler...nama bdk tu AMIR...sama ngan name hadif (Muhammad Amir Hadif)...dulu2 org  panggil hadif...Amir....di sebab nama sama ngan anak pengasuh aku.... pengasuh aku pon tukar panggil dia hadif...dia pon suka n bahasakn diri dia hadif....so lekat ler panggil hadif...tiap2 ptg mesti c hadif bw c amir  blk kat gmh....x cukup kat gumah emak dia...kat gmh sendiri pon dia ajak main sama...krn terlalu rapat t'paksa ler aku antar kat gmh atok dia..takut jangkit plak chicken pom  tu kat c hadif ni....x tau plak bila c amir tu leh sembuh....aku tgk c hadif mula seronok blk gmh atok dia...takut lama2 nti dia x moh p gumah emak dia plak...al maklum ler kat sentul tu ramai kwn....mudah2an c amir cepat ler sembuh....leh main ngan c hadif....

Sunday, December 19, 2010

belajar sembahyang

 


















hadif mula belajar sembahyang...mungkin dia tgk aku n hushband...mungkin pengasuh dia...itu yg dia ikut kot....hadif klu nk sembahyang mesti nak ambik air sembahyang...bukan aku x bg dia ambik air sembahyang or sembahyang...masalah nyer klu dia ambik air sembahyang habis basah lencun bj dia....macam org mandi plak...dhlh ambik air sembayang lama bebanau...ngan basah2 tu dia ambik sejadah n kopiah dia terus sembahyang..habis lantai basah...aduh.....nk aku marah...bila masa plak dia nk blajar....mmg dia sembahyang x betul pon...x smpi seminit pon dah siap..angkat tangan baca allah @%#$^*&(&...amin....sujud  baca allah &%^*&*^...amin...dah siap....nk x nak...byk2 ler b'sabar...mmg bagus dr kecil kite ajar dia...mudah2an dia leh jd insan yg b'guna...amin.....

Friday, December 17, 2010

naik kereta di carefour, cheras

hajat sebenarnye nk p shopping...lain jd nyer....masuk2 aje kat carefour terus nmpk benda alah nie....ape lg c hadif...suka n happpy ler dia..terus lari p kat kereta control tu....mula2 tu aku x bg ler dia main....aku kate dia kat dlm tu ade byk lg car...dia caye....terus ler aku bla dr situ....bila masuk kat dlm tu dia tgk x de kereta control tu...ape lg...jerit ler dia....hadif nk car...hadif nak car...aku kate kat dia lg kat depan tu ade...dia caye lg....p kat depan dia tgk xde...jerit lg....arhhhhhh....diammmm.....aku pujuk lg...makin lama pujuk makin kuat lak jerit dia....org pon dh pandang2 kat aku....nk x nk aku bw ler dia p tmpt situ blk....nmpk aje kereta control tu terus dia senyum....nk naik car...nk naik car...hushband aku pon tanya kat taukeh tu berapa henget...RM3 aje...nasib ler baik...murah....


pas aje hushband aku bayar....c hadif x sabar nk naik...punye ler dia suka....dok tekan sana...tekan sini...x jalan gak kereta tu...benggang gak dia...dia x tahu yg benda alah tu ayah dia yg control...jenuh gak ler dia belek2...bila ayah dia tekan control tu...mula kereta tu b'jalan...t'kezut dia....tercenggang....ambik kau...nk sgt....pas tu ayah dia main2 kan dia...kejap jln..kejap b'henti...kejap jln...kejap b'henti..mula dia pelik....ape lak kena ngan car nie...ok ke tak...takut lak aku nk naik(agak nyer tu dia pkkan)....aku ngan hushband dh gelak2 kan dia.....bila dia tgk ayah dia pegang control tu n tekan...baru dia tahu....suka dia...jerit kat ayah dia....vrommmm...vrommmmm.....kononnye teror ler tu....



jenuh dok tgu dia...baik aku p shopping sorang2...aku pon tinggalkan dia ngan ayah dia....baru seronok aku shopping...tiada gangguan..lama gak ler aku shopping...hushband aku n c hadif x muncul2...mana lak dia dia org nie...kate suruh aku tgu kat sini....tgu2 punye tgu...smpi pon dia org...aku tgk muka hushband aku dh semacam....dh benggan ler tu....dh jom blk...hushband aku ajak blk...rupa2 nyer dh 4 kali c hadif naik benda alah tu...x nk b'henti...pas satu kereta...satu kereta..semua kereta kat situ dia nk naik..angin satu badan ler hushband aku....hadif...hadif....

Wednesday, December 15, 2010

upin & ipin

klu kite tanya kat budak2 pasal UPIN & IPIN mesti dia orang suka...mesti dia org kenal punyelhhh...betul....betul...betul....cam ler anak aku nie...cite pasal bab UPIN & IPIN mmg dia suka...tp dia x panggil UPIN dan x juga IPIN....dia panggil OPIN...puas aku ngajar dia UPIN....IPIN....OPIN gak dia sebut....nie UPIN....nie IPIN...last2 OPIN gak...aku kate kat dia OPIN tu hadif...mulalh dia t'cenggang pandang aku...ape lak aku OPIN...aku hadif (aku rasalh yg tu dia pikirkn)....OPIN...OPINlh...janji aku faham....c hadif nie klu jln2...x kira ler kat mane...nmpk aje muka UPIN & IPIN mesti dia suruh beli...x kisahlh ape pon....kdg2 tu klu dr jauh aku n hushband nmpk UPIN & IPIN terpaksalh aku lalu laluan lain..klu x...melayang ler duit aku....klu dia dh nmpk tu xde harapanlh nk lari....selagi aku x beli selagi tulh dia menjerit...OPIN hadif...OPIN hadif....hadif nak OPIN....ahhhhhhh....t'paksa ler beli gak....tension..tension..dh anak...nk buat camne...reda ajelh....hadif...hadif...bertuah punye budak....

jam nie...beli kat seremban...

bekas pensil nie beli kat petronas....

nie isi peruk bekas pensil...

cawan nie hadiah beli colgate...x nk beli pon colgate tu..tp t'paksa beli....





kasut nie lak beli kat giant senawang...

cd nie beli kat warta, bangi...yg kuning tu atok dia belikan....

buku nie semua kat petronas..petronas yg b'beza...

baju kat atas beli kat jualan kastam....yg tengah beli kat johor dan yg bwh emak dia (pengasuh) yang bg masa besday dia.....

Tuesday, December 14, 2010

taman empangan PICC, putrajaya

buat kwn2 yg ade anak or sedara mara yg kecil lehlh bawa dia org b'main kat tmn nie...view dia cantik...tp permainan x brp byk sgtlh...klu p waktu petang mmg best...damai.....

hadif br smpi...x nmpk lg permainan...

hadif dh mula trn tangga..dh nmpk permainan..

sblm c hadif p main...ibu posing dulu...

turn ayah lak...

hadif dh mula b'main...

hadif seronok dpt main gelongsor..

yeah....best...

alamak...hadif x smpi...ayah tolonggg...

yg nie pon ayah kena tolong.....

yang hadif leh buat sorang2....
 

Monday, December 13, 2010

singgah jap di bandar melaka...

asalnyer aku n family nk  p kenduri kawen sepupu aku...alang2 dh smpi melaka kite org pon plh  singgah bandar melaka jap...tp x byk tmpt ler kite org p coz nk p kenduri kawen lak...hehehehe....

slbm b'tolak ke melaka singgah jap utk isi perut yg dh lapazzz....


hadif ngan kakak uzma(sepupu)...



 
hadif b'gambar ngan gajah....








hadif ngan family andak umi...
 
hadif ngan ayah
 
1 family...susah nk ambik gmbr b'tiga nie...
 
hadif b'sedia naik bot...rm10 utk dewasa..rm5 untuk kanak2 yg sewaktu ngan hadif..
 
reaksi hadif dlm bot...

Thursday, December 2, 2010

p jalan2 kat i-city, shah alam

klu korang boring n x tau nk p mane waktu mlm2...korang leh p tmpt nie...cantek gak...masuk kat situ RM10 untuk 1 kete...kira ok ler tu...klu korang nk p waktu mlm tau...br cantek..korang leh bw anak or sape2 saje...semua peringkat umo sesuaiii...aku p tmpt nie coz nk bw anak aku c hadif...1 ari suntuk dia dok gmh...sian plak kat dia...kejap lari sana..kejap lari sini..buat sepah sana..sepah sini....pening kepala aku..suruh tido x mau..smpi ler ptg...dia x tido2..aku tau dia boring...maklum ler tgl b'dua ngan aku..ayah dia p keje....dia nk borak ngan aku pon bkn dia tau...lgppon dia ckp ade benda yg aku faham..ade benda aku x faham...budak 2 thn..msh pelat lg ckp...klu aku x faham aku iyakan aje...so...bila ayah dia blk keje aku pon ajak ler p bw c hadif jln2..pk punye pk...t'litas plak nk p tmpt ni...lps aje magrib aku pon plh bw c hadif.....
cahaya lampu yg cantek
antara yang menarik      







hadif namapk seronok...

hadif dh mula ngantuk...

hadif dh x mau ambik gambar...ngantukkk...tulh 1 ari suntuk x mau tido....

hadif mula ceria kembali..dpt beli lampu spiderman..nasib RM5 aje....

hadif dh x heran lampu2 lain...kusyuk plak ngan lampu spiderman dia plak...