nuffnang

Thursday, January 17, 2013

lauk dan hadiah

assalamualaikum.....

tak tahu nak taip apa....no idea....jom layan ajelah....hik...hik...




ikan masak stim....ikan apa yek....lupa ler....hari tu husband aku dah bagitahu nama ikan tu.....hik...hik....




lauk malam tadi....masak lauk sardin....pagi tadi bawa bekal....jimat.....





dapat tv led.....hadiah beli rumah hari tu......dah selamat pon dijual dengan adik ipar......









Friday, January 11, 2013

syurga n neraka

assalamualaikum.....selamat pagi....lamanya aku tak update blog.....mood nak berblog memang dah ke laut.....hik...hik....

kalau tengok tajuk...lain macam ajekan....nak jadi ustazah ke???.....hik...hik...bukanlah....ini kisah aku dengan nak bujang aku.....siapa lagi...kalau bukan amir hadif....tiba2 pula petang semalam dia boleh tanya  bab syurga n neraka kat aku....dialog dia camnie.....

amir hadif : ibu syurga tu apa.....

ibu : syurga tu untuk orang yang baik2....kenalah buat baik2....kena dengar cakap ibu....tak boleh naughty2..... baru boleh masuk syurga....

amir hadif : ibu....syurga tu warna apa...

ibu : (dalam hati....syurga warna apa pula....apa aku nak jawab ini)....o....syurga tu macam istana.....

amir hadif : kalau macam tu...amir hadif boleh jadi raja ler kan.....boleh naik kuda....boleh jalan2....kan...

ibu : (dalam hati lagi.....amboi...dahlah nak jadi raja....siap nak naik kuda pula)....yelah....kalau masuk syurga apa yang kita nak....semua dapat....

amir hadif : neraka macam mana....

ibu : kalau siapa buat jahat......masuk ler api neraka.....

amir hadif : o....neraka tu ada api yek ibu....

ibu : yelah....siapa buat jahat kenalah bakar.....

amir hadif : o....kalau masuk neraka tu....kita kena masuk dalam rumah yang kena bakar....kan ibu.....

ibu : (dalam hati berkata lagi....pulakkk budak nie....ke situ pulak.)....bukan macam tulah....siapa buat jahat nanti tuhan bakar dia hidup2....kalau siapa tipu...lidah dia kena potong....siapa curi tangan dia kena potong.....faham....

amir hadif : kenapa tak bakar lidah dia ....bakar tangan tangan dia ke.....kata api neraka....

ibu : (asyik bercakap dalam hati aje.....betul jugakan....apa lagi aku nak jawab yek...)...lepas dia potong lidah dengan tangan....pastu dia bakarlah lidah dengan tangan tu.....takutkann....

amir hadif : ooooo......kena bakar juga....

ibu : (dalam hati lagi...nasib faham...)....hik...hik...



** amir hadif suka tengok cerita setia hujung nyawa....tapi sekarang tak berapa suka pula.....amir hadif suka part2 yang romantik2 gitu.....pastu amir hadif senyum sorang2.....gataiii....macam faham ajekan....hik...hik...sekarang dia dah tak suka sebab dah part gaduh2.....




















Wednesday, January 2, 2013

tahun baru, semangat baru dan semua serba baru

assalamualaikum....selamat tahun baru.....

hari ini dah start sekolah balik.....amir hadif pon dah masuk kelas 5 tahun.....2 tahun lagi amir hadif dah nak masuk sekolah rendah pula....sekejap aje masa berlalu.....

hari ini juga amir hadif pergi ke taska dengan serba baru......bangun pagi pon senang....siapkan dia pon senang....happy aje....."macam tulah anak ibu....dah besarkan"......

semoga tahun ini amir hadif semangat untuk belajar.....dah besar nanti amir hadif nak jadi askar ....nak jadi askar kena belajar bersungguh2.....boleh jadi cerdik n pandai..........barulah boleh  jadi askar yang berjaya.....ibu doakan semua yang terbaik untuk amir hadif....amin....






baju kemeja cendekiawan.....





baju t-shirt cendekiawan.....





pagi ini amir hadif serba baru....baju baru......beg ultraman baru......dan semnagat yang baru.....