nuffnang

Monday, February 23, 2015

random photos

assalamualaikum....

kau orang sambung cuti ke...kat opis aku ramai yang cuti...sunyi sepi jadinya....bertambah beku aku duduk kat opis...sejuk weiiii....sampai ke tulang...tangan pon jadi kebas...uwaaa....

cuti raya cina aku cuma balik kampung aku aje....tak ke mana pon...pastu balik rumah MIL jap...nak sambung cuti pon...tak tahu nak ke mana...lagi pon amir hadif dah start sekolah....baik pergi kerja ajelah....tapi pagi tadi....masa nak bangun tu...rasa malasnya...rasa nak sambung cuti ler pulak...tapi bila fikir balik...kerja ajelah...cuti duduk rumah pon buat apa...bukan pergi jalan2 pon...bila dah sampai opis.....malasnya nak buat kerja...baik cuti aje tadi...hik..hik...entah apa2 aku nikan....

cafe opis aku tutup sebulan...sejak awal bulan 2 hari tu...mati kutu aku jadinya...tak tahu nak makan mana....nak keluar...aduhhh....malasnya...udahnya...hari2 aku beli breakfast...beli untuk lunch sekali...lunch makan nasi lemak...makin berlemak2lah aku...hik..hik..

oklah....jomlah layan random photos aku ni ha....korek2 gambar yang ada...hik..hik..



pakaikan aira hanisah tudung half moon....baru beli...saja test kat dia....hik...hik...






anak dara ni...lasak kalah abang dia....mengemas rumah jangan katalah....menconteng pon hebat...lain bebenau perangai dia dengan abang dia....abang banyak buat kerja yang bukan2....banyak uji kaji....







kuat berangan...suka muzik...suka menyanyi....suka joget....








ni perangai pelik abang dia....tak kisahlah kat mana berada....ada aje benda yang dia nak uji kaji....








dapat main game...kat mana entah ni....lupa dah...hik..hik..









balik dari hospital...singgah makan kat mamak jap...







blok kat rumah aku ada buat hari keluarga....amir hadif masuk pertandingan mewarna...dapat saguhati aje....






hasil dari hari keluarga...




Tuesday, February 17, 2015

bersawang sudah blog aku - hadiah untuk cikgu

assalamualaikum....

bismillahirrahmanirrahim....alhamdullilah masih ingat password blog aku ni....hik...hik...lama aku tak update blog aku....tak tahulah...kenapa dengan aku ni....kemalasan melanda...malas nak ambil gambar...malas nak bercerita...malas nak taip...serba serbi malas...hik..hik...

kau orang apa khabar....sihat ke...bunyi macam ada orang baca blog aku nikan....perasan....hik..hik...aku sejak amir hadif sekolah bertambah sibuk...sebelum ni tak ada kisah dan tak pernah ambil tahu pasal homework....dulu masa dia taska....mana pernah ada homework....lantaklah kau nak buat apa....tiba rumah...benda pertama dia buat....terus buka tv...kartun...kartun...sekarang ni...budak tu baru buka pintu...nampak muka dia....terus tanya...ada homework tak amir hadif....fobia budak tu tengok aku...hik..hik.....amir hadif habis kafa dalam pukul 6....siap mengaji....tapi kat rumah orang dia masih mengaji gak...rasa sayang lak nak berhentikan dia....tengoklah nanti macam mana....macam nak berhentikan juga....dia akan tiba rumah dalam pukul 6.30 lebih lebih....kalau dia banyak homewaork takyah pergi ngaji...tak ada homework atau sikit baru pergi ngaji...sian lak kat dia...penat....

aira hanisah lak dah nak masuk satu tahun setengah....kejap ajekan....lagi bertambah2 dia punya akal...kalau tanya...sape aira hanisah....dia angkat tangan...sape aira...angkat juga....sape hanisah...angkat juga...sape adik...angkat juga...sape gegirl...pon angkat...amboi kemain banyak namakan....kalau tanya mana abang...mana ayah...dah pandai tunjuk....cuma kalau tanya mana ibu...tak tunjuk pon...aku tunjuk kat diri aku sendiri (kat dada)...dia jawab....tetek...hik...hik....

oklah....kita cerita pasal lain lak....cerita basi ni...yang ni aje aku jumpa gambar...hik..hik...masa hari terakhir kat taska amir hadif....amir hadif ada bagi hadiah kat cikgu dia....sebenarnya tak tahu nak beli apa....tak ada idea....beli buku ajelah....harap2 cikgu dia suka...tu pon buntu nak cari tajuk apa yang sesuai...



akhirnya buku ni jadi pilihan dan  pen 2 batang....





ucapan dari amir hadif....