nuffnang

Friday, October 31, 2014

rabbit fun land broga

assalamualaikum....

yea...yea...yea...esok cuti....yea...yea..yea...esok birthday aku...ehhh....motif...tiba2 nak bagi tahu kat orang lak...macam ada orang nak bagi hadiah...hik..hik...

lif rumah aku buat hal lagi...dah seminggu satu lif aje berfungsi....pagi2 dah kelam kabut...pastu kena keluar awal sikit....jalan kat opis aku tutup....kalau lambat...parking kat akan opis tutup....

alhamdullilah MIL aku dah selamat sampai ke bumi Malaysia....pagi ahad sampai....MIL aku pon sihat....alhamdullilah...semua dipermudahkan...

oklah...jomlah layan gambar anak bujang aku pergi lawatan rabbit fun land broga...dah lama dah....sebulan lebih...ni pon godek2 kamera...tengok2 ada gambar ni....macam2 aktiviti dia orang buat...ada pertandingan juga....menghiaskan arnab...tapi group amir hadif kalah...tapi biasalah amir hadif..."ibu...tadi kat rabbit fun land ada pertandingan....kena pakaikan arnab baju...tapi amir hadif kalah....tak menang...tapi takpe ibu...dia orang dapat hadiah pen aje...ala...pen biasa aje...tak best pon...."ayat tak boleh blah...cuba dia yang menang...pen pon dah kira hebat...canang satu kampung.....hik..hik...

terima kasihlah kat cikgu tolong ambilkan gambar....amir hadiflah yang suruh bawa kamera....dia kata dia boleh ambil gambar sendiri....mula2 aku tak kasi....tapi husband aku kata nanti dia bagi kat cikgu yang jaga amir hadif...balik dari lawatan tu...amir hadif cakap....."kawan amir hadif ada bawa handphone...best....dia call mama dia...."ayat jelous...hik..hik..banyak giler gambar cikgu dia ambilkan....oklah...jom layan gambar...


























Friday, October 24, 2014

random photos

assalamualaikum....

makin lama makin tak berupdate blog aku ni....bersawang ler...nak update...tapi idea tak maii...ada gambar...tapi malas nak upload....ada cerita...tapi malas nak taip...macam mana tu...kenapa zira oii...apa nak jadi ni....buang sifat malas tu jauh2....hik..hik...makin lama makin beku pula otak aku ni...hantuk2 kepala sendiri....hik..hik..

oklah layan ajelah random photos aku yek....tak tahu nak cerita apa dah..gambar pon entah zaman bila punya....hik..hik...



kusyuk tak anak bujang aku baca buku....padahal adik dia yang sepahkan....dah abang malas nak baca buku...adik tolong keluarkan....pastu adik tolong koyakkan....





minum petang....roti hotdog....





ayam masak asam pedas....






burger special.....





nasi lemak sambal sotong....timun lupa nak beli....






bawa bekal....sambal sardin....






lauk sardin juga nie....






kena paksa pergi....apa entah programnya....lupa...







ni kat warta bangi...cari kasut sekolah amir hadif kat bata...taska dia nak ambil gambar konvo....kena pakai kasut sekolah....takpe....nanti darjah satu dah ada satu kasut....selalunya budak darjah satu sesuai ada berapa pasang kasut yek....





buah ni yang buat aku batuk....beli lain...orang bagi lain...kawan opis bawa lain....asyik makan aje....






big apple...pastu hari raya haji hari tu ade beli 12 ketul...belanja anak2 buah....






lunch hour...makan bersama kawan2 opis.....makan kat ayam penyet...







Wednesday, October 15, 2014

ke mana menghilang

bismillahirrahmanirrahim...

assalamualaikum...apa khabar semua....ke mana menghilang zira oiii....hik...hik...entah sejak menjak ni macam busy aje....macam2 aktiviti...macam2 benda nak buat....tambah lagi sifat malasnya....sudahnya blog pon sunyi sepi....

kat opis kena buat fail meja...pastu ada sukan....tamak haloba....semua sukan aku main...takdelah semua...tu tipu....hik..hik..saya boleh join sukan...tapi latihan saya tak boleh join...nak ambil anak...tiba hari kejadian...terus terlonjak2....berlari....pastu terus sakit kaki....makna taknya...terkejutlah urat tu....orang terorkan...hik..hik....bangun dari tidur...jalan pon dah terkangkang2....takpe...just fun...

anak dara aku...aira hanisah....dah pandai jalan...setahun lebih baru dapat kaki...sekarang dah tak reti duduk diam....kuat mengemas...pantang nampak gate dapur terbuka...mesti peti ais dia tuju dulu...susun aku punya freezer magnet....kreatif....pantang nampak buku...mula2 elok aje...pastu dia koyak2kan...yang jadi mangsa buku abang dialah....suka mengemas kain baju....habis dia keluarkan kain baju dari almari...kain baju kotor dalam bakul pon dia main gak....perkataan pertama dia tahu...cat...apa jenis binatang...semua cat....hik..hik...pantang nampak kucing....kemain suka...panggil ibu....ayah..abang...tak tahu....puas ajar...tapi kalau kita sebut dia kenallah....

tu kisah adik...kisah abang lak...abang sekarang dah besar...lagi 2 bulan lebih nak masuk darjah satu....kejap aje masa berlalu...kejap anak bujang aku nak sekolah...entahlah....macam mana dia nanti...dia macam biasa...mulut bising...banyak cakap....ada aje idea dia...kadang2 benda pelik2 dia dia tanya kat aku...kenapa tetek kucing ada banyaklah...kenapa kita kena sembahyang 4 rakaat...3 rakaat...2 rakaat...satu rakaat takde ke...macam2lah dia tu....kisah bapa pula...en. om...busy sentiasa...hik...hik..oklah...tu ajelah nak cerita....bye...