nuffnang

Friday, September 19, 2014

random photos

assalamualaikum....

salam jumaat...minggu ni terasa kejap aje kerja...dah hari jumaat....esok cuti...kau orang pergi mana cuti malaysia...aku tak ke mana pon..duduk rumah aje....nak cuti pon tak boleh...husband tak leh ambil cuti...kena keja...

cuti sekolah ini...best sikit...jalan tak sesak pon...keluar rumah pon lambat sikit...sian budak2 ambil upsr yek...anak buah aku adalah salah seorang yang ambil upsr....soalan bocor lah pulak...dugaan......

oklah....jomlah layan random photos aku...tak banyak pon....hik..hik...






budak gegirl ni....dah banyak akal....masukkan dalam walker....tahu2 dah ada atas sofa...urut dada...biarkan dia kat bawah....entah ke mana dia pergi....tahu2 dah ada atas atv abang dia....pandai pula tu naik....buat muka tak bersalah....hari tu lupa nak offkan suiz atv tu...sekali dia tekan minyak (ye ke panggil tu...hik..hik..) terus bergerak....nasib aku ada kat situ...terperanjak di buatnya....pandai pula nak tekan2nya....bila tak boleh gerak...dia mainlah muzik2 tu...ada abc...123...lagu...sukalah dia....






kesian....abang tolong bawa jalan2....dalam rumah ajelah....hik...hik...kemain suka...








beli sepit rambut tu kat kedai 2 ringgit...ada 3 colour....bilalah rambut gegirl nak panjang ni....tak sabar ibu nak ikat....dah rambut tu nipis aje...







masak asam pedas ikan kembong....tu aje...








beli subway...budak bujang ni asyik berzikir aje kat aku....tu gigi....dah 4 batang dah tanggal....jangan tak percaya...gigi yang tanggal tu semua dia simpan....nak buat apa pon aku tak tahu....








beli aiskrim roti.....perisa durian...nyam...nyam...masa ini kat rumah adik ipar aku.....






Thursday, September 11, 2014

menunai ibadah haji

assalamualaikum....

hari isnin mesti ramai yang ambil cutikan...hari selasa tukan cuti hari malaysia....dapat ler 4 hari cuti...tapi aku esok dah start cuti...pengasuh aira hanisah ada kenduri kawen....tapi en om (Husband aku...bagi gelaran baru...hik..hik..) kena kerja...tak boleh ke mana ler....

9hb hari tu...lepas balik kerja...siap2kan anak dan diri sendiri...pastu tunggu en om balik kerja...terus pergi hantar MIL ke kelana jaya....flight MIL aku pukul 1 pagi....pukul 11.30 dah kena naik bas....tapi pukul 10.30 kita orang terpaksa balik...biasalah...amir hadif tak boleh berada dalam keadaan yang berasak dan panas...mulalah dia pening....berpeluh2...badan naik gatal...nak muntah...semualah....aira hanisah pon dah rimas...dah tek reti duduk diam dah....kita orang pon mintalah izin balik dulu....





bergambar bersama MIL....masa ni baru sampai....aira hanisah dah tertidur dari dalam kereta....bila dengar bunyi bising2 dia pon bangun....





semoga MIL dapat menunai ibadah haji yang mabrur....amin...






berpelukan dengan MIL....doakan yang baik2 untuk kita orang....








Tuesday, September 9, 2014

kenduri kawen

assalamualaikum....

hari ini agak awal gak juga aku sampai opis....jalan macam lengang aje...trafic light lak hijau aje...lancar pula perjalanan hari ini...kalau tak....kelam kabut memanjang...sampai kat parking tak pandang kiri kanan...nak kejar punch card...i tak suka punch card merah2 ni...hik..hik..

hari ini adik2 yang darjah 6...ada exam...exam UPSR....caiyok..caiyok...buat yang terbaik...untuk diri sendiri dan untuk masa depan....

cerita ini 2 minggu lepas rasanya....budak opis husband aku kawen...buat dekat area gombak...marilah kita tengok pengantin...dan yang penting makan free....hik..hik.....




memang terbaik.....lauk pauk semua sedap....masa sampai tu...pengantin tu jemput makan...."jemputlah encik om".....bila masa lak husband aku dah tukar nama....om pula tu....oklah...lepas ni bolehlah gelarkan dia encik om ajelah.....hik...hik...goodies dia pon banyak....dapat mangkuk....kek coklat sorang satu...4 beranak dah 4 ketul...masa salam nak balik tu...dapat lagi 2 ketul....budak pula dapat coklat....sorang satu...balik tu pon dia bagi lagi....dapat bunga telur lagi....mewah....






badut pon ada...suka ler amir hadif...mul2a beratur dengan ayah dia...dapat sorang satu belon....tak puas hati lagi...beratur lagi...sampai 3 kali beratur....untuk diri sendiri dan adik kesayangan....siap pesan...nanti birthday dia mesti ada badut....amboii...kemainnn....








ibu pon tumpang ajelah...hikk..hik..







Monday, September 8, 2014

jom sembahyang

assalamualaikum...

woot...woot...semangat..semangat...tak mahu lemau2....hik...hik...sebenarnya pagi tadi memang payah ler nak buka mata ni....nak lelap aje...semalam MIL ada buat kenduri doa selamat...insya allah selasa malam rabu ni...MIL akan menuaikan haji...alhamdullilah....semalam ada member menjemput juga...birthday anaknya....maaf ler tak dapat datang....

anak dara aku....sekarang ni...pantang nampak sejadah...kita baru bentang sejadah aje...dia dah sembahyang dulu...tapi dia punya sembahyang terus sujud....beria2....abang sembahyang....dia pon sembahyang....mulalah bergaduh dengan abang dia...abang sujud....dia pon sujud...sujud lak betul2 depan abang....abang pula sembahyang pon bercakap....marahkan adik....pastu sambung sembahyang tanpa rasa bersalah....






bersungguh2....











boleh lak terus baring lama2 kat situ...




Wednesday, September 3, 2014

happy birthday aira hanisah

assalamualaikum...

sebelum aku cerita pasal birthday anak dara aku...aku nak cerita pasal cerita sedih...tak tahu sedih ke kat kau orang...bagi aku sedihlah...cerita dia macam ni....pagi2 aku hantar aira hanisah...memang akan jumpa kucing...kat blok aku atau blok pengasuh aira hanisah memang banyak kucing....aira hanisah memang suka kalau dapat jumpa kucing....bila nampak aje kucing...dia sebut...cattt...takdelah terang sangat dia cakap cat tu...pelat2 gak ler...nak eja pon aku tak tahu macam...kau orang buat faham2 aje ler...budak baru setahun cakap macam mana...hik..hik..kadang2 siap cit..cit...panggil kucing tu...bila dekat dengan kucing....berani dia pegang kucing tu...tak dapat pakai tangan...dengan kaki pon boleh...janji dapat sentuh....lain lak dengan abang dia...amir hadif suka kucing....tapi nak pegang memang takut...anak kucing berani sikit ler dia pegang...tu pon hujung jari aje....dah banyak kali kita orang bawa kucing balik kat rumah...tapi sekejap ajelah....bagi makan...main2 jap...pastu hantar balik kat bawah....

semalam...pagi tu hantar aira hanisah....mula2 jumpa kucing dah besar...tengah main2 dengan kucing tu...pastu amir hadif nampak lak anak kucing...dia pon jerit..."ibu...anak kucinglah ibu"....aku pon pergi tengok...alahaiii....siannya...ada 2 ekor...tengah tidur....perpelukan....dahlah tempat tu tempat orang parking kereta dan motor....aku nampak ada kotok...aku suruh amir hadif ambilkan kotak tu....aku masukkan kucing tu dalam kotak dan suruh amir hadif letak kucing tu kawasan berbumbung....sian lak...

balik kerja semalam....tengok2 kotak tu dah kena lempar tepi lokang....kucing tu lak tak nampak...pagi tadi hantar aira hanisah....macam biasa...amir hadif akan cari kucing untuk tunjukkan kat adik dia....tiba2 amir hadif nampak anak kucing semalam...dia pon berlari nak tengok...sekali amir hadif menjerit...."ibu anak kucing dah mati..."aku pon pergi tengok...memang dah mati...perut dia dah terburai...rasanya kena langgar....yang lagi seekor tu...pandang aje...sayu tengok muka dia...duduk aje kat situ...sian dia...tak tahulah adik dia ke...abang dia  ke...kakak dia ke yang mati tu...pastu aku pon hantar aira hanisah....

balik dari hantar aira hanisah...amir hadif ajak husband aku...alihkan lagi seekor anak kucing yang hidup tu....aku pon terus pergi kerja....kat opis...husband aku call....dia bagitahu...masa dia nak alihkan kucing tu...tiba2 ibu kucing tu sampai....dia pergi kat anak dia yang mati tu...dia gerak2kan anak dia...banyak kali...sambil...meow...meow...panggil anak dia....pastu dia terus angkat anak dia...berlari2 dia bawa anak dia pergi...uwaaaaa.....sedih...husband aku cakap...masa tu mata amir hadif berkaca2...cebik nak nangis...husband aku pon dia tersentuh...sedihhhnya...itulah kasih seorang ibu....

oklah...tak mahu sedih2...berbalik pada cerita yang asal....hari isnin hari tu (1/09)...kita orang sambut birthday aira hanisah...sambut 4 beranak aje...gembira budak tomei2 tu...orang tepuk tangan...dia pon tepuk...entah dia faham ke tidak....hik..hik...jom...layan gambar....




beli one slice aje...beli besar2 pon siapa lak nak habiskan...amir hadif aje pengemar kek...








amir hadif pon sibuk....dia pon nak kek juga...aku beli kek durian untuk amir hadif....dan white chocolate macadamia untuk aira hanisah.....







tengok...betapa menyibuknya amir hadif....dia pon nak sambut birthday gak...








layankan ajelah amir hadif tu...satu tahun berapa kali nak sambut birthday dia...








kami empat beranak....







bapak dan anak2nya....







happy birthday to you...happy birthday to you...happy birthday to aira hanisah...







ambil kau...lambat sangat....saya dah lapar...







puas hati...dapat pegang kek....







saya nak kek...







suruh potong kek....







wah...sedap gak....kek ni....














sedapnya....happy birthday sayang.....moga jadi anak yang solehah...anak yang bijak....pandai...anak yang lembut hatinya.....anak yang cemerlang di dunia dan akhirat....ibu...ayah...abang...sangat sangat dekat gegirl....