nuffnang

Friday, February 28, 2014

aira hanisah nak dapat adik

assalamualaikum...

amboi tajuk...bukan kemain lagi yek...hik..hik..nie c aira hanisah nie...suka bebenau isap jari kaki dia...sampai basah stokin tu....kadang2 tu sebelah isap...sebelah lagi dia tarik stokin...sampai tercabut stokin tu.....bila dah cabut...dia isap lak stokin tu...bila puas isap stokin tu...isap lak ibu jari kaki...amboi...isap macam isap puting...bukan kemain lagi yek....

orang tua2 cakap....kalau baby suka isap ibu cari kaki ini nak dapat adik....betul ke??...hik..hik..aira hanisah kalau yek pon nak adik...tunggu ler 2 tahun lagi ke...sabar yek...hik..hik..






tengok tu....sebelah kaki dalam mulut...sebelah kaki lagi dah berjaya dia cabutkan stokin tu...



tak cukup satu...2 2 masuk mulut....tu aira hanisah dah tukar pampers...dulu pakai drypers...asyik bocor aje...buang air tak ada masalah....tapi po po....dia bocor....amir hadif dulu tak ada plak masalah pakai drypers...tak pernah tukar2....sekarang nie aku try pakai huggies....tengok bocor ke tak...kalau bocor gak...kita try jenama lain lak....hik..hik...



bila kita nak ambil stokin tu...cepat2 dia palingkan muka dia....pandai yek....baju tu MIL aku bagi...MIL aku sekarang dah ada 3 orang cucu perempuan....dia belikan 3 pasang baju macam tu...colour aje lain2....bagi kat semua cucu perempuan dia....hik..hik..

aira hanisah sekarang....pantang nampak benda depan mata dia...semua dia nak capai....hari tu amir hadif main conteng2...entah macam mana entah...dia boleh capai colour....dah masuk mulut...nasib ler aku ternampak...aduhh...takut masuk mata aje...

kalau kita gurau2 dengan dia pon sama...dia cakar2 muka kita....hari tu dia tarik subang aku....tercabut subang aku....aduhhhh....ganas tul budak nie...kalau dalam lif pon sama....siapa yang duduk depan dia...memang jadi mangsa....kalau orang perempuan....tudung  ditarik...tak dapat tudung...handbag pula....kalau orang lelaki...ditarik2 baju orang tu....kalau budak2....macam pagi tadi.....selamba dia tarik rambut budak tu...aduh...aku kepit2kan tangan dia....cepat tul tangan dia nie....lenguh tangan aku dok mengawal dia....


cerita pasal lif....teringat lak cerita 2 minggu lepas kot....lif rumah aku kan bermasalah...satu aje berfungsi..pagi tu....dalam lif tu penuh....depan aku ada husband aku, sebelah dia ada 2 orang perempuan...sebelah aku ada budak sekolah sorang...sebelah budak tu ada emak dia..belakang aku ada amir hadif...ada budak 3 orang lagi....belakang dia orang ada sorang lelaki tengah dukung baby dengan sorang lelaki lagi...jadi penuh...tiba kat satu tingkat ni...lif pon berhenti...ada sorang perempuan...dia nak masuk...orang depan tak leh nak berganjak dah...dia nak masuk gak....belum sempat dia nak masuk lif pon tertutup...tersepitlah dia skit....lif pon terbuka balik...dia keluar terus marah......"belakanglah lagi...kan ada ruang lagi kat tengah tu"...akak kat depan tu pon cakap ler...."dah penuhlah"....dia tak puas hati lagi...dia buntangkan mata dia...akak sorang lagi pon cakap ler..."ada budak"....orang lelaki kat belakang lak cakap...."nak marah2 lak...relax ler...kita orang dalam lif nie pon berpeluh2".....hik..hik...aku senyum ajelah....mungkin dia tak nampak ada budak2 kat tengah tu....tapi cepat sangat nak marahnya...banyak2 bersabar....hik..hik...kita pon faham masing2 nak cepat pergi kerja...macam2 ragam.....







Thursday, February 27, 2014

random photos - makanan

assalamualaikum....

hari ini kita layan gambar makanan...


breakfast kat kedai mamak terowong....



mee hoon ladna...beli kat food court tun teja kat presint 9....




masak sendiri...simple aje...telor sambal...ikan masin dengan kacang botol goreng....makan dengan nasi panas2....perghhhh....





lunch hour keluar dengan member opis....pergi alamanda...tak ada hala tuju...cuci2 mata aje....





nasi goreng simple....breakfast kat rumah....





breakfast kat kedai mamak kembar masa check up aira hanisah.....







Tuesday, February 25, 2014

aira hanisah sudah 6 bulan

assalamualaikum.....


alhamdullilah....hari ini genap 6 bulan anak dara aku....kejap aje masa berlalu........semalam ada check up kat  klinik kesihatan....berat dari 6.1 kg naik 6.2 kg....naik ler skit...hik..hik....kena cucuk semalam...dia nangis ler kejap aje....terkejut kot..hik..hik..

perkembangan terbaru...sekarang aku dah mula bagi dia makan....reaksi mula2 dapat makan...muka agak pelik....hik...hik....nanti aku cerita pasal bagi makan kat dia yek....

sekarang dia dah kenal orang....kalau orang yang tak kenal atau dah lama tak jumpa....pandang takpe...ambil jangan...melalak dia...hik..hik...dengan MIL aku pon dia tak nak...padahal kerap gak jumpa.....kalau nak ambil dia gak...bagi masa sikit ler.....kena agah2 dulu...senyum2 dulu...gurau2 dulu...agak2 dia dah kenal...baru ler ambil....tapi yang hairannya....kalau orang lelaki ambil...tak pula nangisnya....nampak gataiiinya....hik..hik...

semua benda nak dicapainya...tak kisah ler apa2...agak menarik terus dia capai....kalau dalam lif...selamba aje dia tarik tudung orang...agak mengelip ngelip suka ler dia...pantang nampak aku pakai kerosang yang panjang sikit....mulalah ditarik2nya....tak boleh nak melawa dah...hik..hik...paling dia suka dapat kertas...sekali dia dapat tak lepas...kalau kau ambil...bantai melalak dia...hari tu pengasuh dia ada bagitahu...sekarang ini pengasuh tu jaga dua orang aje...jaga aira hanisah dengan seorang lagi baby boy...muda sebulan dari aira hanisah...hik..hik..baby tu isap puting kopek...pengasuh tu letaklah dia orang sebelah2...mula2 elok aje dia orang...tiba2 baby boy tu nangis...rupa2 aira hanisah dah isap puting kopek baby boy tu...bila pengasuh tu ambil...bantai dia nangis...hik..hik..padahal aku ada gak try bagi masa dia dalam pantang...tak mahu pula dia...siap nak muntah2 lagi....dengki ler tu...hik..hik...

apa lagi yek...ermmm...sekarang dia dah pandai pusing2kan badan...kalau dia dia nak ambil benda...dia pusing2kan badan dia...tak pon dia gulingkan badan dia...ke depannya tidak...hik..hik...

lagi...tu aje kot...hik..hik..


ini gambar semalam...lepas kena cucuk terus tidur....



aduh sakitnya...kena cucuk



Friday, February 21, 2014

random photos

assalamualaikum.....

salam jumaat...bila hari jumaat rasa bersemangat sikit...sebab apa....sebab esok cuti....hik..hik..boleh ler bangun lambat sikit....hik...hik..

oklah...hari ini kita layan random photos aje yek.....



ini masa on the way balik seremban....amir hadif pagi2 dah minta jajan....hishhh...aira hanisah nak bagi diam...bagi dia main handbag ibu....hik..hik...



ambil gambar sendiri....hik..hik..




aira hanisah teman ibu lipat baju yang berlambak....semak mata ibu memandang....




orang lain makan...aira hanisah termenung....sabar yek sayang....tak lama lg dah boleh makan.....




ini budak masih isap susu botol lagi ....padahal dah buka baju untuk mandi tu...nak gak menyusu sebelum mandi.....




aku kalau nak pergi sembahyang....bentang toto...letak aira hanisah....pastu suruh amir hadif jaga....amir hadif memang jaga...tapi mata tetap pandang tv....kalau adik merengek....amir hadif tepuk2 adik...tapi mata masih pandang tv lagi....hik..hik..




baby kalau tersedu....tampal dahi dia...aku selalu ambil tisu...basahkan sikit...letak atas dahi aira hanisah....berkesan gak taktik nie...



budak ini...buat ibu geram aje....kalau kita main2 dengan dia....pastu kita bangun...dia pandang kita dengan muka kesian....buat muka sedih...terus ibu cair...tak jadi tinggalkan....




taska amir hadif ada buat taklimat ibu bapa...dah lama dah...tak ingat aku bila...aku tak pergi pon...husband aku aje pergi....





nie taska amir hadif ada sambutan malidur rasul....dah lama gak...hik..hik..





colour amir hadif berlambak....yang tak buka lagi pon ada....masuk pertandingan mewarna...dapat hadiah....kumpul2 dah banyak rupanya....takpe boleh guna kendian hari.....




Thursday, February 20, 2014

terperangkap dalam lif

assalamualaikum.....

uwaaa....uwaaa....nak nangis aku pagi nie....buat pertama kalinya aku terperankap dalam lif....dalam 5 minit gak kot terperangkap....masa dalam rumah lagi aku ada dengar bunyi loceng.....pastu senyap....

bila dah siap semuanya...aku pon keluar rumah...pergi kat lif....tengok ada jiran aku...budak bujang...tengah tunggu lif gak...lif terbuka...aku tiga beranak pon masuk...husband aku tak sempat...tengah kunci rumah...pandai2 ler tunggu lif lain...hik..hik..

pastu lif berenti ambil orang...elok aje...2 kali berhenti....masih ok aje....tiba kat g...terus stuck...tak buka2....dalam lif tu ada aku 3 beranak...ada seorang lelaki dengan anak lelaki...pastu ada seorang perempuan dengan anak perempuan dia....ada seorang lagi perempuan dengan budak bujang perempuan jiran aku....nasib ada orang lain....kalau aku tiga beranak aje....terus aku nangis kot.....

bila dah stuck tu...cuba tekan loceng....cuba tekan naik atas...tingkat satu...tak bergerak2 gak....orang lelaki tu cuba gak...tekan2 apa suiz kat lif tu...tak berjaya...amir hadif dah ter uwek2...nak muntah...aku tanya amir hadif takut ke....dia cakap bukan...amir hadif rasa sempit....aku suruh dia tahan dulu....aku dah berpeluh....panas...aira hanisah dah tak reti dok diam....aku tenangkan amir hadif dulu...

tiba2 aku dengar husband aku panggil aku...sayup2 aje dengar....sayang gak husband aku kat aku....hik..hik...ke risau kat anak2 aje.....hik..hik...

amir hadif masih teruwek2 lagi.....dia cakap kat aku....amir hadif nak muntah....tak tak tahan....sabar2 amir hadif....tahan dulu.....aira hanisah dah mula merengek....aduhhhh.....

orang lelaki tu dok tekan2 lagi suiz...tiba2 lif tu terbuka sikit...pastu tertutup balik....arghhhh....sudah....memang takleh buka ke......

tiba2 lif tu terus gerak naik atas...tiba kat tingkat satu...lif tu pon terbuka...apa lagi...cepat2 aku tarik tangan amir hadif....terus keluar....perghhh lega aku....pastu kita orang terus turun guna tangga aje........rasa fobia aku nak lif rumah aku....sob....sob.....







Wednesday, February 19, 2014

rsmy house of real beriani

asslamualaikum

lepas kita orang pergi i-city....balik tu kita orang terus ke rumah MIL....masa lepak2 kat rumah MIL....tiba2 aku teringgin lak pekena cheese naan....apa lagi...terus teringat ada baca blog sape entah...lupa...hik..hik..makan cheese naan yang meleleh....

nama restoran aku ingat2 lupa..aku cakap dengan husband aku...restoran tu kat maju juction...jalan medan tuanku...restoran tu bermula dengan huruf m...pastu dia bukan perkataan...dia ada 4 huruf...huruf dia ayang tak ingat...hik..hik...cari punya cari...tiba ternampak restoran rsmy tu...terus aku jerit...tu..tu...kedai dia...hik..hik..husband aku tanya...mana huruf m nya...hik..hik...nasib ler husband aku nie cakap aje nama jalan atau nama tempat....insayaallah dia tahu...

nasib ada parking...tapi jauh sikit ler...dapat ler aku merasa cheese naan yang meleleh...yummy...yummy...



senarai menu....kalau tak nampak boleh aje minta buku menu......




sementara tunggu makanan sampai...amir hadif dok tengok orang buat roti naan....sempat ler amir hadif berborak dengan orang tu....hik...hik...kebetulan memang kita orang duduk belakang tempat buat roti naan tu.....




yummy cheese naan.....RM8....amir hadif punya....tapi aku tertukar dengan dia....hik...hik..takpe2...kita share2 yek....




garlic naan...tak silap aku...husband aku punya...harga lupa lak...




cheese naan....aku punya.....rm6....



prata...MIL aku punya....air kita orang order...air sirap, teh bungga, teh ais dan teh o ais....






Tuesday, February 18, 2014

trick art museum i-city shah alam

assalamualaikum....


selepas kita orang bergambar di red carpet...kita orang pergi lak ke trick art museum.....RM10 untuk satu kepala....untuk masuk ke dalam trick art museum tidak dibenarkan bawa stroller....dia orang takut lukisan dalam tu rosak...agak leceh ler bila tak dapat bawa stroller....yelah kena dukung c aira hanisah....nak ambil gambar camne....keluar camera aje....c aira hanisah dah capai.....pastu  aira hanisah dah mengamuk nak tidur....nasib baik kat dalam tu ada kerusi......husband aku bagi c aira hanisah minum susu dulu....aku lak pergi ambil gambar amir hadif ....banyak gambar amir hadif tak sampai...ambillah gambar yang rendah2 aje.....agak2 gambar tu tinggi dan test tak sampai....tinggalkan ajelah...hik...hik..


bila aira hanisah dah tidur....aku bergilir2 ambil gambar dengan husband aku lak....agak leceh ler....leguh tangan dukung aira hanisah....ambil gambar sebelah tangan aje....tu ada gambar senget benget...hik...hik...


nie gambar masa nak on the way ke trick art museum.....






ok....kita tengok lak gambar kat dalam trick art museum....