nuffnang

Monday, June 30, 2014

hari sukan taska cendekiawan

assalamualaikum...

selamat berpuasa...hari ini hari ke dua kita berpuasa...alhamdullilah...semalam amir hadif puasa penuh...mula2 aku agak risau juga...takut dia tak larat ke...banyak ragam ke...tapi alhamdullilah..berjalan dengan lancar aje...tak ada kerenah pon...relax aje plak aku tengok dia...banyak kali aku tanya kat dia....amir hadif lapar tak...dia jawab...tak...amir hadif haus tak...dia jawab...tak...aku terus peluk dia...bagus anak ibu nie...bangga ibu dapat anak macam amir hadif.....berseri2 muka dia bila aku cakap camtu...

cuma bila dengar azan...dia tanya aku...ibu dah boleh makan ke...belum lagi...tu azan zohor....azan magrib baru pon leh makan...amir hadif pergi sembahyang dulu...alhamdullilah...amir hadif dah boleh sembahyang sendiri....ikut mood dia...ada masa senang aje...ada masa kena paksa....kadang2 kena bagi ceramah kat dia...amir hadif dah besar...kalau amir hadif tak sembahyang...nanti tak masuk syurga....nak ke....

permintaan dia...kalau dia puasa...dia nak RM1...nak beli air kotak selepas mengaji...aku pon..oklah...tiba2 bulan puasa tak mengaji...tapi aku dah janji nak bagi RM1...aku bagi ajelah...bagi semangat kat dia...budak2kan...

hari ini amir hadif pon puasa....minta2 dia ok aje...macam semalam...malam tadi ada whatapps kat cikgu dia...suruh tengok2kan amir hadif...bangun sahur pon ok...slow2 aje aku kejutkan dia....siap pimpin tangan pergi bilik air....hik...hik...hari pertama sahur...dia makan sendiri...pagi tadi minta ku suapkan....baiklah anak ku sayang....lepas sahur dia tak tidur...layan kartun...pagi tadi pukul 5.30 dah mandi....sampai renyuk2lah baju sekolah dia...baring sambil tengok tv...hik..hik..

oklah...berbalik pada cerita asal...21hb yang lepas...hari sabtu...taska amir hadif ada sambut sukan tahunan....amir hadif rumah sukan warna turquoise....tahun ini tahun terakhir amir hadif di taska cendekiawan....tahun depan dah masuk darjah satu...sob....sob....

jom layan gambar hari sukan taska amir hadif....



mula2 sampai...datang awal supaya dapat tempat duduk....angkut aira hanisah sekali...tengok tu...tak kasi aku buat peace...dia tak pandai buat....jealous ler tu....hik..hik..





ye..banyak tempat kosong lagi....






amir hadif dengan kawan dia...






jerung...





bersiap untuk perbarisan...





perbarisan...




game...






tak sempat nak tangkap gambar amir hadif....cepat sangat....tahu2 dah sampai...







kumpulan amir hadif dapat no.3...





dapat botol air...kalah menang...hadiah sama aje...





sempatlah budak ni tidur kejap....hik..hik..





cendol...bihun sup dia sedap....tak ada plak ambil gambar...2 kalilah ambil...dap...dap...ada lontong juga...




2 comments:

lovely said...

lor.. napa amir hadif minta RM1 je. lain kali minta lebih sikit tau sayang. hehhhee..

Qaseh Ziera said...

hik..hik...cukup ler tu...macam2 lagi permintaan dia...