nuffnang

Thursday, October 31, 2013

aira hanisah dah 2 bulan

assalamualaikum....

alhamdullilah...25hb yang lepas genaplah 2 bulan usia aira hanisah....28hb pula hari tu...aira hanisah ada check up 2 bulan....berat sekarang dah 4.5kg...masa kena cucuk tu dia nangis jap...terkejut kot....hik..hik..



saya dah 2 bulan.....





Tuesday, October 29, 2013

majlis konvokesyen & persembahan kanak-kanak taska cendekiawan 2013

assalamualaikum....

aku nie kejap tenggelam....kejap timbul....hik...hik...bz ler....banyak benda nak buat...nama aje dok rumah....macam2 kena buat...lagi2 ada baby nie...dahlah aira hanisah nie susah tido...asyik kena mengadap dia aje...oklah...kita teruskan cerita yek....

19hb yang lepas..taska amir hadif ada konvokesyen dan persembahan kanak2....buat kat dewan presint 8....konvokesyen tu untuk budak 6 tahun...persembahan kanak2 lak...dari budak umur 2 tahun sampai 6 tahun...persembahan amir hadif kena pakai baju kameja lengan panjang warna putih dan seluar warna hitam....alhamdullilah...aku takyah mencari atau membeli...nasib baik semua dah ada...jimat...jimat...hik..hik..


ok...amir hadif dah siap...kena cover dengan jaket dulu...takut kotor...handsome tak??...hik..hik..


ok...dah sampai dewan....amir hadif terus cikgu dia ambil...ibu bapa tunggu kat dalam dewan aje...



persembahan amir hadif dah mula...nampak tak amir hadif...tu yang aku tanda bulat warna merah....aku dok belah kiri...rupa2 amir hadif dok belah kanan....nak ke kanan dah takleh....penuh dengan orang...



sebenarnaya persembahan amir hadif paling last sekali....jenuh aku menunggu....nasib dia orang buat persembahan terbaikkkk....dia orang buat persembahan lagu kenek2lah udang dan lagu dari tegar....



ok...dah habis....zoom skit....


amir hadif...



amir hadif dengan belon...



amir hadif dengan cikgu....



lepas persembahan dia orang dapat belon free.....amir hadif dengan ayah...

ok...kat bawah nie persembahan dari budak2 lain...malas nak taip dah...layan ajelah yek....hik..hik..















Thursday, October 24, 2013

raya haji

assalamualaikum....

hai...hai..hai...apa khabar semua (macam ramai benau yang baca blog aku nie kan...hik..hik..)..berabuk blog aku...sejak ada baby nie...bz memanjang...tak sempat ahkak nak update blog....biasalah...masa banyak kat baby aje...

oklah....tak leh cerita panjang2...kang c aira hanisah bangun...apa pon tak boleh...hik..hik..raya haji tahun nie kita orang sambut kat putrajaya aje....raya perantauan kononnnya....pagi tu amir hadif ngan husband pergi sembayang raya....pastu balik rumah..tukar2 baju...dia orang pergi surau....aktiviti korban buat kat situ....lepas aje selesai korban...petang tu baru kita orang balik sentul jap....



amir hadif dengan lembu yang nak dikorbankan...



lembu yang telah selamat dikorbankan...



walaupun raya kat rumah sendiri....menu raya tetap ada....tapi masak yang simple aje...hik..hik..




Tuesday, October 8, 2013

yeh..yeh..dah merdeka..

assalamualaikum...

alhamdullilah...hari nie genap 44 hari aku berpantang....esok aku dah merdeka....boleh makan apa sahaja....ha...ha..ha..teruk tul perangai aku kan..ingat makan aje....hik..hik..

kejapnya masa beralu...dah 44 hari dah...lagi sebulan lebih dah masuk kerja...sedihnya nak tinggalkan aira hanisah....sob..sob.....tak dapat aku bayangkan....macam mana hari pertama aku tinggalkan aira hanisah...mesti pergi kerja pon...tak tentu arah...badan aje kat opis...hati meronta2 nak balik....sob..sob...macam tulah bila dah jadi ibu....semua fikir pasal anak...anak yang paling utama...anaklah segala2nya...

dah masuk bab sedih pula aku nie....hik..hik...jangan sedih2...yang pening pas nie aku dah merdeka....yahooo...yahooo...takdelah asyik terlelan air liur aje....asyik tengok amir hadif dan husband makan aje...sedapnya dia orang makan...aku asyik makan yang sama aje...bosannn....hik...hik...



yang nie...masa aku pantang dalam seminggu...dia orang order dominos...jeling sebalah mata ajelah....tertelan2 air liur....




yang nie amir hadif beli masa dia potong rambut kat presint 16...balik2 terus dia datang kat aku..."ibu kita share yek"....amboi...nak share....ada lagi...husband aku masak asam pedas...aduhhh...tak tertahan weii....sabar2....tengok dia orang makan nasi goreng pon....aku terliur...punya menghitung hari...bilalah aku boleh dapat makan nie......macam2 dalam kepala otak nie...macam2 nak makan....sabar ziera....sabar....kawal nafsu....hik...hik...












Wednesday, October 2, 2013

saya dah botak

assalamualaikum.....

29hb yang lepas....aira hanisah dah botak...sepatutnya 7 hari lepas lahir...kena botak...tapi aku n husband takut...hik..hik...dah sebulan baru ler berani....tu pon husband aku yang botakkan...nasib ler aira hanisah bagi kerjasama...tak menangis pon....sebab aku umpan dia dengan t**t**k....hik..hik...




rambut saya sebelum dibotakkan....saya rela di botakkan.....



salah satu sebab ibu nak botakkan saya....sebabnya....rambut saya dah mula gugur....tengok tu rambut saya tak sekata...kiri dan kanan dah botak....




tara.....saya dah botak....nampak macam boy ke???.....




pakai baju ropol2...nampak macam girlkannnn.....hik..hikk....


**jap lagi pukul 2.....saya nak p hospital....doktor nak jumpa saya.....harap2 semuanya ok...**






Tuesday, October 1, 2013

check up sebulan

assalamualaikum...

27hb (jumaat) yang lepas aku dan baby ada check up sebulan kat klinik kesihatan.....alhamdullilah...semuanya ok...


hai...saya nak p klinik....nak ke cucuk....tapi masa kena cucuk tu...saya nangis tau....sakit sangat...lepas kena cucuk saya terus cari t**t**k ibu saya....hik.....hik....pastu saya jumpa doktor plak....alhambullilah....semuanya ok....berat saya dah 3.5 kg....



ini ibu saya....dah kuruskan ibu saya....hik..hik..masa nak bersalinkan saya....berat ibu saya 56kg....sekarang berat ibu saya 47kg.....suka ibu saya.....ibu saya cakap....takut pas pantang....berat dia naik....yelah...boleh makan yang sedap2.....ibu kena kawal nafsu tau.....