nuffnang

Thursday, May 30, 2013

majlis perkahwinan anak buah

assalamualaikum....

pada 25hb yang lepas....anak akak aku kawen...kira anak buah aku yang sulung.....tak lama lagi adalah aku cucu....hik...hik....majlis di adakan di kampung aku....di jempol negeri sembilan......





inilah anak buah aku...pengantin perempuan....



gambar kami.....muka mak buyung yang pucat....hik..hik..




majlis nikah diadakan pada 24 hb.....nikah di masjid.....ada 2 pasangan pengantin....




alhamdullilah.....sekali lafaz sahaja.....





serahan mas kawen.....




sarung cicin....




lepas nikah...dia orang bergambar di rumah pula....





yang nie malam berinai.....banyak baju anak buah aku tukar2 baju....tapi aku tak sempat nak ambil gambar banyak....pelamin di luar...susah nak keluar masuk....




hari bersanding.....




pengantin lelaki dan perempuan....




pengantin lagi...




bersama adik beradik aku.....semua perempuan....ada seorang lelaki lagi...tapi entah kemana....




bersama sepupu sepapat....ada lagi....semua cucu abah aku ada 14 orang....tak lama lagi tambah seorang lagi...hik..hik....




gambar kami....




kami lagi...kali ini ikut gaya amir hadif....perasaan tak....gambar husband aku tak ada....kemanakah dia???.....hik...hik...sebenarnya...husband aku hanya hantar aku dan amir hadif balik aku kampung aje....lepas tu dia balik ke KL semula.....tarikh yang sama adik husband aku kawen juga....so....kenalah bahagi 2....adil dan saksama....hik..hik...


**28hb kami balik kampung semula...emak sedara aku meninggal dunia....takziah kepada ahli keluarga mokde aku....








Wednesday, May 29, 2013

hari guru

assalamualaikum....

semalam taska amir hadif ada sambutan hari guru....sepatutunya minggu lepas...tapi di tunda....tu pon last minute dapat tahu....aku suruh husband aku cari kek biasa2 aje kat baker cottage....tu yang paling cepat n mudah...hik...hik...




khas untuk cikgu amir hadif....bagi kerongsang  aje.....dan kad ucapan dari amir hadif......



ucapan untuk cikgu amir hadif: terima kasih menjaga, mendidik dan mengajar anak saya....jasa cikgu amat berharga.....terima kasih cikgu....










Monday, May 27, 2013

tutti frutti

assalamualaikum....selamat pagi....



nie kita orang makan tutti frutti kat alamanda....2 minggu lepas kot...tak ingat...hik..hik..kita orang ambil 3 perisa....coklat, vanila dan strawberry....








Wednesday, May 22, 2013

adik ipar kawen

assalamualaikum...

18hb yang lepas.....adik ipar aku kawen...majlis diadakan di karak, pahang...



majis nikah...nikah kat masjid...alhamdullilah sekali lafaz aje...




pengantin perempuan...





mas kawen....






batal air sembahyang....










handsome boy...hik..hik...





bersama pengantin....cuaca adalah panas sekali....rasa nak mandi aje....comel tak perut aku....hik...hik..dah 6 bulan....perut nak menyorok lagi....semua kata aku mengandung tapi perut tak nampak....ada yang terkejut bila aku kata dah 6 bulan pregnant....perut aiii malu.....nak buat camne....hik..hik...





bersama pengantin lagi.....





dapat ais cream free....berapa kalilah amir hadif dok ulang ambil ais cream....aku aje 2 ketul habis...hik...hik..















Tuesday, May 21, 2013

manhattan fish market alamanda

assalamualaikum....

19hb yang lepas kita orang lunch kat manhattan fish market alamanda........sebenarnya  dah lama aku beli coupon kat groupon....tapi dok simpan aje coupon tu....dah dekat tarikh luput baru terhegeh2 nak pergi....hik..hik...




posing dulu sebelum makanan sampai...




nie antara makanannya....harga RM 49.90 sahaja....

















last sekali...bagi amir hadif main air sekejap....













Monday, May 20, 2013

taska tutup

assalamualaikum....

taska amir hadif tutup mulai 17hb hingga 23hb....nie gara2 terjadinya hfmd di taska amir hadif....lama tu...kalau ambil cuti kena ambil 5 hari...tapi disebabkan....tak lama lagi ada baby...takut nanti banyak kena guna cuti....so...kena jimat cermat....maka pujuklah amir hadif duduk dengan atok....jimat cuti ibu dan ayah...




dapat surat dari taska...tapi aku tahu awal....sebab member update kat fb....



sepatutnya 17hb ada sambutan hari guru.....terpaksa di tunda...



amir hadif yang kena duduk dengan atok.......jangan nakal2 tau....sayang amir hadif....ummpppphhhh....







Thursday, May 16, 2013

cendol bakar kuala selangor

assalamualaikum...

hari kejadian....hari sabtu lepas...kita orang ada kenduri kat kuala selangor....emak sedara husband aku ada kenduri doa selamat....perhhhh...makanan yang sediakan memang menikam jiwa.....ada ikan mayong masak asam pedas, tempe + kacang goreng, kerabu, kuih koci labu, kek gula hangus, buah tembikai dan macam2 lagilah....aku makan siap bertambah2.....hik..hik...

sebenarnya banyak kali dah aku pergi kuala selangor nie....dan dah banyak kali dok lalu depan kedai cendol bakar....tapi setakat pandang aje....tak tergerak hati pula nak singgah....dah mengandung nie...barulah teringin...apa lagi balik dari kenduri...kita orang pon singgah ler cendol bakar nie.....



pergi drive thru aje....



harga cendol....



kita orang beli cendol VVIP 2 dan cendol pulut tapai....cendol pulut tapai tu untuk MIL...rasanya....biasa2 aje....












Wednesday, May 15, 2013

panggilan palsu

assalamualaikum...

kejadian semalam...pagi2 lagi opis aku dapat panggilan yang mengatakan ada bom....kelam kabut gak lah....pertama kali berlaku kejadian ini ....



kami berkumpul di depan opis.... 2 jam lebih gaklah baru selesai...dah ler panas.....kami asyik bertukar tempat duduk....cari tempat yang redup...last2 aku pekena neslo ais....tak tahan ler....haussss....lepas tu aku n member sempat pergi buat ic baru...hik..hik....










kad untuk ibu


assalamualaikum...selamat pagi....selamat hari ibu....eh....dah terlambat ler...ketinggalan kapal tul...hik..hik..

nie nak cerita pasal amir hadif bagi kad kat ibu....hari isnin lepas aku ambil amir hadif kat taska....sampai2 kat taska aku pun turun dari kereta....tengok amir hadif pon dah keluar....masa amir hadif keluar nampak aku dia senyum2....sambil tangan kat belakang.....amir hadif cakap dengan aku...."ibu jangan tengok tau...tunggu dalam kereta baru tengok tau"...aku pon angguk ler....padahal aku dah nampak....hik....hik...

masa dalam kereta....amir hadif suruh aku tutup mata....aku pon tutup ler mata....pastu amir hadif cakap...."selamat hari ibu...sayang ibu"....aku pon berlakon ler....buat2 terkejut....."terima kasih amir hadif"...."cantik tak ibu....amir hadif buat bunga untuk ibu"....aku pon cakap..."cantik...pandai amir hadif.....terima kasih amir hadif"....hik...hik....



kad dari amir hadif....








Monday, May 13, 2013

hari prestasi cendekiawan educare


assalamualaikum....apa khabar kau orang semua...hik..hik...

ambil kau....bersawang blog aku........mak buyung agak kemalasan....bukan tak ada cerita...ada...tapi....entahlah...huruf M tu besar sangat...hik...hik...

oklah...teruskan ajelah cerita yek....nak taip pon malas....apalah mak buyung nie..hik..hik...



hari sabtu lepas...taska amir hadif ada hari prestasi....pukul 10.15 pagi kita orang sampai.....




sampai2....terus buat pendaftran...dapat nombor...tak sempat nak tengok nombor cikgu amir hadif dah suruh masuk bilik....dah tak ada orang.....




masuk2 cikgu terus bagitahu...."saya dah ada apa nak cakap pasal amir hadif....semuanya ok......puan boleh tengok report ni"....alhamdullilah.....amir hadif dapat semua A.....cikgu amir hadif bagi tengok buku2 yang dia  orang dah belajar....aku pon tengok sikit2....pastu tanyalah sikit pasal amir hadif....takkan tak tanya langsungkan.....hik...hik..

buat amir hadif : ibu bangga sesanggat dengan amir hadif......macam tulah anak ibukan.....