nuffnang

Thursday, April 18, 2013

semua nak makan

assalamualaikum.....

aku ni pantang tul nampak makanan....semua nak...dan dan tu dah terliur....terbayang2...bila dah ada depan mata...makan sikit dah tak lalu....nganda2kan....minta macam2...makannya idak...


nangka....sebelum beli...dah terbau2 dah....makan seketul aje...



jambu air.....husband aku beli kat banting....bila dah ada....makan sikit...tiba2 nak yang kat tapah, perak punya plak....camne tu....



mata kucing...yang ini aku makan banyak...sampai sekarang aku batuk tak baik2....hati membuak2 nak makan lagi ni...kena tunggu batuk baik dulu....



strawberi....terliur2...makan 2 ketul...yang lain amir hadif yang makan...



cream puff....mula2 nak bagi masa birthday amir hadif kat taska....tapi takut tak cukup plak....masa dapat tu punya tak sabar2 nak makan....aku rasa aku makan dalam 3 ketul aje....yang lain amir hadif yang makan....




ikan mayong masak asam pedas....yang nie setiap minggu paksa husband aku masak...asal hari sabtu...menu kita orang mesti asam pedas....lagi satu menu aku suka...menu setiap hari ahad lak....sotong masak sambal....perghhhh.....









Tuesday, April 16, 2013

kenduri kawen

assalamualaikum....

7/04 yang lepas....jiran satu blok aku kawenkan anak perempuannya....majlis perkahwinan diadakan di perbadanan putrajaya....



pengasuh lama amir hadif......dia orang tumpang tidur di rumah kita orang.....amir hadif tak sabar dan seronok jumpa emak dia....



banner.....




pelamin....



goodies....




makanan....




pengantin....









Monday, April 15, 2013

gold coast morib

assalamualaikum...

4 - 5 april yang lepas kita org bercuti ke gold coast morib.....hadiah birthday untuk amir hadif....



kita orang sampai ke morib dalam pukul 10.45 pagi.....amir hadif tak sabar nak mandi....ingatkan nak mandi dulu... tapi dia orang kata boleh check in terus....oklah....alhamdullilah ler...lagi pon aku dah memang tak larat...kepala dah pening.....apa lagi terus ke hotel ler kita.....



ada jacuzzi....suruh amir hadif mandi manda kat sini dulu...."ayah...tolong uruskan anak....ibu nak tidur dulu".....nasib amir hadif setuju.....pukul 1...husband aku pergi cari makan...tapau bawa balik hotel....aku dah tak larat dah.....



hotel kita orang mengadap theme park.....




pukul 5 barulah kita orang pergi mandi manda....



amir hadif yang paling seronok....



berseronok ler wahai anak....pukul 7 naik hotel....malam tu husband tapaukan makanan......aku cuma terbaring di katil aje....



pagi...senyum tak perlu kata apa2....




breakfast....oklah...semua sedap.....



lepas breakfast....sambung mandi manda lagi....



tak puas mandi lagi....sambung mandi di jacuzzi pulak.......lepas tu berkemas....terus balik.....








Monday, April 1, 2013

birthday party amir hadif

assalamualaikum....


29/03 (jumaat)....kita orang sambut birthday amir hadif kat taska....buat simple aje....insya allah khamis nie kita orang akan bawa amir hadif jalan2....ke mana??....tunggu...hik...hik...




birthday cake....tema ultraman....tempah kat linda bake......



happy birthday to you...happy birthday to you....happy birthday to amir hadif....



tiup lilin....sampai tertutup ler mata.....




potong kek...




amir hadif n cikgu wani.....masamnya muka amir hadif.....



berebut goodies bag....



dah dapat sila duduk yek adik2.....pastu kita boleh makan kek sama2.....



tamat....tunggu tahun depan pula...hik...hik....