nuffnang

Friday, March 29, 2013

preparation birthday amir hadif

assalamualaikum....

sempena birthday amir hadif....aku n husband ada sediakan sedikit goodies.....birthday amir hadif sambut di taska aje....



goodies bag tu aku beli kat mydin kajang.....satu pek ada 6 keping...harga satu pek RM2.50...tapi kalau kita ambil lebih 12 pek....harga satu pek jadi RM2.10......jadi aku ambil ngam2 12 pek.....birthday tag tu aku buat sendiri.....husband aku tolong printkan.....tema tahun ini...amir hadif nak ultraman.....



jajan2....




jajan2 yang ada dalam setiap goodies bag....




tara...dah siap....



semuanya ada 70 bungkus....tahun ini buat lebih sedikit......separuh bagi kat taska amir hadif.....pastu bagi kat anak2 kawan aku n husband di opis..... untuk anak2 jiran......dan juga anak2 buah.....












Thursday, March 28, 2013

happy birthday amir hadif

assalamualaikum....selamat pagi semua.....

hari ini genap anak teruna aku 5 tahun....dah besar dah anak ibu.....happy birthday sayang.....

tak sangka aku....rasa macam semalam aje aku melahirkan amir hadif....poyokan...tiap2 tahun cakap camtu kan...tak ada modal lain....hik...hik...hey...tapi betul tau....macam tak caya....anak aku dah besar....dah 5 tahun....kejapnya masa berlalu....

alhamdullilah...amir hadif membesar macam kanak2 yang lain juga.....banyak perubahan dekat amir hadif....dah boleh harap.....lagi2 masa aku mabuk....semua dia buat sendiri.....tapi amir hadif agak manja dengan ayah dia......husband aku selalu jadi mangsa....dan selalu bergaduh dengan husband aku.....

perkembangan amir hadif sekarang.....alhamdullilah belum 5 tahun amir hadif dah pandai membaca.....sekarang ini aku dah mula belikan buku cerita untuk amir hadif....kalau tengok tv....amir hadif dah pandai baca info....dah tahu sekarang cerita apa....pas nie cerita apa....

harapan ibu....semoga amir hadif jadi anak yang soleh...anak yang bijak.....anak yang pandai....semualah yang baik2 ler....ibu doakan terbaik untuk anak ibu.....


















Tuesday, March 26, 2013

batuk oh batuk

assalamualaikum...

hari ini aku nak cerita pasal batuk.....sekarang nie aku agak tension....tension dengan batuk yang sedang menyerang....sebenarnya aku batuk dah lama dah....tapi tak teruk sangat....manja2 gitu....sejak 2 3 hari ini makin menjadi2.....paling ketara semalam....batuk tahap terkucil ler...hik...hik....

malam pon dia menyerang....tak nyeyak aku nak tidur....kejap2 batuk....memang tak boleh nak tahan2 punya....bila dah batuk....mula2 nak termuntah....terpaksa ler spare gula2....dah ler pregnant....senak perut aku.....sesak nafas aku.....aduhaiiii....

pagi tadi aku pergi menyerah diri kat klinik kesihatan.....dapat ubat batuk dan ubat cair kahak.....tak tahu ler bila nak baik nie.....

mood sekarang tengah tension....nak bercakap pon asyik batuk2....apa pon tak boleh...


dah...tu aje aku nak mengadu....hik...hik....










Friday, March 22, 2013

mengidam

assalamualaikum...alhamdullilah...tuhan beri kesihatan yang baik kat aku....mabuk2 dah berkurangan....kau orang macam mana hari ini....

sejak menjak boleh makan nie....macam2 aku teringan nak makan...alhamdulliah kebanyakan apa yang aku teringin aku dapat makan....tapi yang tak bestnya ada yang tak menepati citarasa aku....tak puas tau...hik..hik...



salah satunya aku teringin makan kuih koci....kuih koci yang aku teringin sangat makan adalah masakan emak sedara husband aku...memang meletopzzz.....lagi2 kuih koci labu....perhhhhh.....sedapnya....alhamdullilah kenduri kawen anak buah husband aku hari tu.....emak sedara husband aku ada bawa kuih koci tu....apa lagi...bisik kat husband suruh nyorokkan siap2.....nak bawa balik....hik...hik.....tapi amir hadif lebih suka makan kuih koci pulut hitam....oklah....takyah rebut dengan ibu....hik...hik...


lepas tu aku teringan makan roti boy....suruh husband singgah alamanda pas kerja....pesan kat husband aku nak 2 ketul roti boy...tamak weiii....makan satu pon dah kenyang....last2 amir hadif yang habiskan.....

teringin pula makan popia basah...suruh husband beli gak....tapi tak sedap...makan satu pon tak habis....mana nak cari popia basah yang sedap yek.....




tiba2 teringin cool blog....gagah pergi alamanda....alhamdullilah...dapat gaklah.....




hari jumaat lepas teringin nak makan laksa....paksa husband pergi pasar tani....cari 2 orang makcik jual laksa....puas ler husband aku cari....tak jumpa pon....last2 husband aku main beli aje....tak berapa sedap ler laksa tu...nak pergi cari laksa lain pula...katne yek yang sedap n meletopzzz....








Wednesday, March 20, 2013

ceramah ibu bapa

assalamualaikum....selamat pagi semua....

16hb hari tu taska amir hadif mengadakan satu ceramah....khas untuk ibu bapa.....ceramah itu di adakan di dewan presint 8....



tulah tajuk ceramahnya....start ceramah pukul 9....tapi kita orang sampai pukul 9.40....hik...hik...amir hadif hantar kat taska dia....tidak dibenarkan bawa anak2.....



sampai2 ceramah dah start dah pon.....tak sempat nak duduk.....dah kena bangun.....ada aktiviti.....kena berkenalan dengan ibu bapa anak2 yang lain.....salam2....peluk2....gituuu.....masa salam2 tu.....terjumpa member opis lama....jumpa c rara....maka kami pon berkenalan lagi sekali.....hik....hik...ada uruta-urutan.....seronok pula....betul2 macam pergi kursus.....hik...hik....yang pakai tudung purple tulah penceramahnya.....




habis ceramah.....makan2....ambil amir hadif.....terus ke alamanda....amir hadif nak big apple....




ibu pula teringin nak cool blog.....







Tuesday, March 12, 2013

anak buah husband kawen

assalamualaikum....




9hb yang lepas anak buah belah husband aku nikah....nikah di surau kat sentul....





inilah pengantin perempuan...aku tak pergi tengok pon....duduk rumah MIL aje....padahal surau sebelah rumah aje.....tak larat.....panas....husband aku yang snap semua gambar.....




hantar belah lelaki....



sekali lafaz aje....alhamdullilah....



lepas nikah....bersanding kat pelamin pula....




10hb......majlis persandingan.....bertempat di tasik titiwangsa.....



pelamin....kita orang sampai lambat....sampai2....pengantin tengah berarak....




pengantin lelaki.....hik...hik...kaki amir hadif bengkak.....kena gigit semut api....



pengantin yang sebenar....




pengantin ngada2...hik..hik...









Friday, March 8, 2013

sukaneka sempena karnival "wow"

assalamualaikum....

pada 3hb yang lepas taska amir hadif ada buat sukaneka sempena karnival "wow"....tak semua pelajar yang boleh join....yang terpilih aje...hari jumaat (2hb) petang masa ambil hadif....teacher dia bagi surat tu.....aku tanya amir hadif nak pergi ke....dia kata nak.....takpelah....biarlah dia pergi dengan ayah dia....aku duduk rumah aje.....

pagi tu....kejutkan amir hadif....tengok muka dia....alahai...kesian pula....tak sampai hati pula....hati ibu memang memang cepat cair....nak tak nak aku pon joinlah sekali....





inilah suratnya.....


mula2 kena bahagikan kumpulan....


lepas tu...murid2 diberi makan....untuk breakfast....



semua taska/tadika yang terlibat....beratur.....ada senaman.....



bermula acara....ada 7 games semuanya....di sebabkan cendekiawan ramai hantar wakil.....dibahagikan 2 kumpulan....so amir hadif dapat ler join 3 game aje....nie games pertama amir hadif....bawa getah menggunakan straw.....



games kedua....bola dalam bakul......di sebabkan amir hadif peserta pertama teacher bagi tektik2 kat amir hadif.....hik...hik...




go amir hadif.....kacau ler jari ibu...



games yang ke tiga isi air dalam botol....aku tak ambil gambar pon....dah tak larat....duduk. tepi aje....kepanasan.....dan akhirnya semua peserta dalam goodies.....lepas aje sukaneka ini...bagi amir hadif main jap....pastu belikan dia belon ultraman.....terus balik.....pengsan oiiii.....











Thursday, March 7, 2013

birthday my husband

assalamualaikum.....

mood nak update blog memang dah kelaut....entahlah....aku pon tak tahu....kenapa aku malas....hik..hik...aku masih mabuk2 lagi....tapi tak seteruk dulu....ada time ok...ada time memang tak larat....arghhhhhh....semua serba tak kena....

26/02 hari tu birthday husband aku....aku wish aje....hik...hik..mula2 aku suruh dia pergi beli kek sendiri...hik...hik...sorilah bang oiii....nak celebrate kat luar memang tak dapat ler....nasib husband aiii memahami....dia kata takpelah....takyah beli kek pon takpe....hik...hik...alahaiii...bang oiii....

tapi...biasalah isteri mana sampai hatikan....1/04 hari tu....sebelum husband balik dari kerja...aku n amir hadif pon cadang beli pizza aje.....call pizza order ikut citarasa amir hadif.....ibu just belikan aje.....ibu memang tak selera nak makan....just rasa2 sikit2 aje...kang tak pasal2...membuang aje....kan membazir....kesiankan...hik...hik...




yang ini aje yang dapat aku belanja husband aku...happy birthday abang.....moga dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur......







Friday, March 1, 2013

rezeki

assalamualaikum.....

alhamdullilah rezeki dari tuhan.....kita sebagai hambanya...hanya berusaha dan bertawakal kepadanya.....bertawakal tanpa usaha tak guna gakkan....hik...hik...yang penting kita berusaha....berusaha...berdoa...berdoa....yang lain kita serah kepada yang maha esa.....dia yang maha mengetahui...maha mendengar apa yang hambanya berdoa....wahhh....upadate2 blog terus nak jadi ustazah pula kennnn....hik...hik...

bersyukur kepada tuhan....dengan kuasa dan izinnya....aku telah pregnant.....alhamdullilah...dah masuk 14 minggu.....dah 2 kali aku pergi check up kat klinik....minggu depan aku kena check up lagi....berat badan aku turun 3kg....kali ini aku pregnant.....mabuk yang amat....tulah sebab salah satu aku tak update blog ini...tak boleh kemana....nak jalan2....shopping pun tak larat.....nak ambil gambar pon tak ada mood....awal tahun...bulan 1 dan 2 kan banyak cuti....memang aku tak kemana pon....terperap di rumah aje....walaupun aku sambung cuti.....terbaring ler aku di rumah....di opis aku gagahi aje...kalau tak larat aku terus membuta....hik...hik...

bersyukur sekali lagi kepada tuhan.....aku dinaikkan pangkat.....tak sangka....minta pon main2 aje....kalau dapat...dapatlah...kalau tak dapat....reda aje....tak ada tektik2 ke benda.....just isi borang aje.....alhamdullilah nama aku tersenarai.....sekarang ini aku dah tak bekerja di MOF....sedihnya....sob...sob...hampir 13 tahun aku bekerja di MOF....sejak di jalan duta lagi....banyak kenangan manis dan pahit....terima kasih kepada seksyen lama aku yang telah adakan jamuan perpisahan....susah2 aje...hik..hik....terima kasih kat bos2 aku yang belanja makan di restoran padi.....terima kasih juga dekat kak gie dan kak ros yang belanja makan nasi arab di alamanda....kak gie dan kak ros kawan lama aku....sejak aku masuk kerja lagi berkawan dengan dia orang.....hampir 13 tahun kita orang berkawan....akhirnya aku meninggalkannya....sob...sob....sayang akak berdua...

sekarang ini aku dah 2 minggu bekerja di POJ....minggu menyesuaikan diri....minggu pembelajaran....harap2 semua ok2 aje....





gambar jamuan perpisahan di MOF....aikkk....cik syita macam suka aje orang nak blah.....hik...hik...hik.....gurau aje...