nuffnang

Wednesday, December 26, 2012

majlis graduasi & persembahan tahunan cendekiawan educare 2012

22/12/12 (sabtu)....taska amir hadif ada konvo...bertempat di dewan perdana putra, sekolah menengah kebangsaan prensit 8 (1)......bermula dari pukul 8.30 pagi hingga 12 tengah hari....






sebelum pergi....kita makan dulu....makan kat mamak aje.....lepas makan terus salinkan baju amir hadif dalam kereta....saje aje aku tak pakaikan baju siap2 kat rumah....takut kotor or terkena kuah ke.....dahlah baju warna putih suci....hik....hik...





sampai lewat sikit....pukul 8.40 pagi......





inilah pentas dia orang....sampai2 cikgu terus ambil amir hadif...... tempat dah penuh plak....banyak kali tukar tempat duduk....nasib baik ada orang bangun....last dapat juga duduk depan sekali......tapi belah tepi sebelah dengan pintu.....bolehlahhh.....






amir hadif tengah bersiap....





ok dah siap....amir hadif n kawan....





gaya amir hadif....






ok dah start....2 orang MC....






bacaan al-quran.....






ucapan dari penyelia....






persembahan pertama dari  cawangan presint 18, murid 4 tahun.....lepas persembahan ini....penyampaian sijil  n konvo untuk murid 6 tahun....aku tak snap gambar pon....ramai bebenau....






penyampaian hadiah untuk anugerah pelajar cemerlang dan prestasi melonjak 2012........syukur alhamdullilah ....amir hadif dapat anugerah prestasi melonjak......"ibu bangga dengan amir hadif.....lepas ini belajar bersungguh-sungguh yek.....boleh jadi pandai dan cerdik"......






nama amir hadif tersenarai....mula2 aku tak perasan langsung ada nama amir hadif......aku cuma tengok atur cara majlis aje.....bila majlis dah nak mula baru husband aku perasan....penerima anugerah pelajar cemerlang dan prestasi melonjak bermula dari umur 4 tahun hingga 6 tahun sahaja.....








dapat beg sekolah.....lepas penyampaian hadiah ada persembahan.....aku tak snap pon gambar persembahan budak2 lain.....







bermulalah persembahan dari  amir hadif n kawan2.....satu....dua...tiga....tunduk....sekali songkok amir hadif terjatuh....hik...hik....persembahan dari cawangan presint 9....murid 4 tahun....semua persembahan bermula umur 4 tahun hingga 6 tahun sahaja....








orang belum mula lagi....amir hadif dah nyanyi dulu....semangat betul amir hadif ini.....tak sabar2......







mula2 budak lelaki baju coklat tu akan bercakap.....lepas tu budak perempuan baju hijau pula bercakap.....cakap apa aku tak ingat.....hik....hik....selepas tu dia orang akan menyanyi sama2....semasa tengah menyanyi  nanti sorang2 akan masuk....ada yang pakai baju askar....baju doktor....baju bomba....macam2lah.....sampai habis lagu.....yang tu aku ambil video.....







lepas persembahan amir hadif dapat hadiah colour....lepas tu kita orang terus balik.....kita orang tak tunggu sampai habis pon.....sebab kita orang nak terus balik kampung....ada 2 lagi persembahan yang kita orang tak sempat nak tengok....
































macam-macam cerita

assalamualaikum....selamat pagi semua....hari aku baru masuk kerja.....setelah 4 hari bercuti....

macam2 cerita ada.....cerita2 ini semua berlaku minggu lepas lagi....jom layan.....




kumpul baju2 lama untuk di sedekahkan....konon2 nak bawa balik kampung....last2 teringgallah pula.....




beli kek ngan member opis....amir hadif sibuk nak sambut birthday pula.....berapa kali ler nak sambut birthday amir hadif oii.....nyanyi untuk diri sendiri....hik...hik...




siap nak tiup lilin bagai....pastu sibuk suruh ibu snap gambar...ikutkan aje....




dapat baju tidur baru.....sibuk suruh aku snap gambar gak....suka bebenau dapat baju ultraman......





parti tupperware.....beli ngan member opis......





jualan kat opis aku....nasib baik aku boleh kawal nafsu....hik...hik....




-tamat-











Thursday, December 20, 2012

bekal dari suami

pagi tadi husband aku bangun awal...mimpi apa ntah...hik...hik...tiba2 bangun terus buat breakfast....masa tu aku tengah nyeyak tidur.....tiba2 dengar kelentang....kentetung kat dapaur.....tanjat akak....hairan bin ajaib....hik....hik...selalunya aku yang bangun dulu....aku dah siap mandi barulah dia bangun....

yang paling best....husband siap masukkan bihun goreng + telur goreng dalam bekas.....wah....rasa macam mem besar aku jap....hik....hik...thanks my darling....gedikssss....
















cornetto mini



 cornetto mini ini keluaran dari wall's....ada 2 perisi....cookies & cream dan juga black forest.....isi dalam dia ada 12 ketul....





boleh dijadikan tanduk.....hik...hik...




yang ini pula boleh dijadikan pemerah pipi....letakkan lama2 skit....hik...hik...satu kotak tu amir hadif boleh habiskan dalam masa 1 hari aje....ibu n ayah dapat merasa sorang satu ketul aje....jadilah......dapat juga merasa....hik...hikk...













lauk pauk

assalamualaikum....selamat pagi....

wah....semua tersenyum riangkan...yelah....semalamkan dah masuk bonus....hik..hik...kat opis aku hari ini n esok ada jualan....marilah ramai2 kita menghabiskan duit....hik..hik...jangan....jangan ikutkan nafsu yek...kenalah bijak berbelanja....

jom layan lauk pauk aku.....ini semua masak sendiri.....waktu kejadian aku lupa....hik...hik...


lauk sardin + sayur kobis + telur dadar....





ayam masak lemak cili api + sayur kobis....nasi seketul....ye pon....pecah2kanlah nasi tu zira oiii.....buruk benau rupanya.....hik...hik...





ikan mayong + bendir masak asam pedas.....terliur....hantu asam pedas tul.....







Thursday, December 13, 2012

ribut di putrajaya

putrajaya dilanda hujan n ribut ......memang kuat gilalah....prapppp....pokok patah....memang takut gilalah....bilik pegawai di opis aku pon dilanda ribut....habis syiling berterabur....nasib baik syiling tak jatuh.....memang kuat gilalah ribut tu...

gambar yang sempat aku snap...sempat lagi yek...hik..hik...






buah-buahan tempatan

assalamualaikum....selamat pagi...ceria2 di pagi hari yek...hik...hik...

sekarang ini musim buah....macam2 buah ada.....seronoknyaaaa.....



semalam husband aku ada beli buah rambutan, manggis n buah langsat.....bestnyaaa....aku suka buah rambutan warna merah....manisnyaaa.....sehari sebelum tu husband aku ada belikan durian....RM10 dapat 4 biji.....isinya pon semua ok....berbaloi2....masih ada lagi dalam peti ais lagi.....memang puas ler.....












Monday, December 10, 2012

itukan suami ibu...

assalamualaikum.....selamat petang.....tiba2 update blog petang pula yek....hik...hik...

ini aku nak cerita kisah aku dengan amir hadif....kejadian berlaku pada hari cuti yang lalu....

aku tengok amir hadif asyik ler mengadap tv...aku pon saja suruh amir hadif baca buku....
aku cakap dengan amir hadif...."ibu nak pergi jalan2....kalau amir hadif nak ikut....baca buku....kalau tak baca....jangan ikut...."ermmmm.....amir buat tak tahu pon....muka langsung bersalah....lepas mengadap tv....dia layan tab pula......

aku tengok amir hadif buat tak tahu aje....aku masuk bilik....cari2 baju mana nak pakai....bila amir hadif tengok aku dah keluarkan baju....dia pon cepat2lah keluar baju dia....aku tanya amir hadif....."amir hadif nak pergi mana nie"....."amir hadif nak ikut ibulah"....."nak ikut ibu pergi baca buku dulu.....kalau tak baca takyah ikut".....amir hadif pon buat muka sedih.....terus keluar.....aku kat dalam bilik dengarlah amir hadif membaca.....lepas membaca amir hadif pon datang kat aku semula....


amir hadif : ibu....amir hadif dah habis baca....

ibu : ye ke....ibu tak dengar pon.....

amir hadif : betullah ibuuuu....(dah naik angin...hik...hik..)

ibu : ibu kena tengok amir hadif baca....betul ke tak??.....

amir hadif : takyahlah....amir hadif penatlah....banyak kali nak baca.....

ibu : ok...pergi mandi dulu....

amir hadif : ibu....sape nak bawa kita pergi jalan2....ayahkan pergi kerja.....ibu tipu yeee.....

ibu : pergi dengan kawan ibulah....(tipu)....

amir hadif : kawan ibu???.....dia ambil kita....

ibu : yelah....

amir hadif : (macam tak puas hati)...kawan ibu tu sape nama dia.....

ibu : harizal.....

amir hadif : haaaaaaa....harizal.....bin baba....(muka minta kepastian...hik...hik...)

ibu : yalahh....

amir hadif : tukan nama ayah....

ibu : taklah....tu boyfriend ibu....

amir hadif : ibu mana boleh kawan dengan boy....ibu kan girl.....

ibu : takpelah....diakan boyfriend ibu....

amir hadif : mana boleh....harizal bin baba tukan ayah....itukan suami ibu.....kannnn....ibu kan isteri ayahkan.....kannn...

ibu : hik....hik...hik...(kantoi).....yelah....kita siap2lah dulu...kejap lagi ayah balik....ambillah kita.....

amir hadif : apalah ibu ini.....itu pon tak tahu......














Wednesday, December 5, 2012

ultraman


assalamualaikum......selamat pagi....


amir hadif dan ultraman.....sekarang ini tak kisahlah ke mana amir hadif pergi......mesti dia bawa ultraman kesayangan dia....kalau keluar rumah jalan2 pon dia bawa......sayang betul amir hadif dengan ultraman baru ini.....yang paling best ultraman ini boleh berbunyi....agak bising ler......sampai suara kat tv pon takleh dengar.....hari tu pergi breakfast kat warung bunian pon amir hadif bawa......sampai2 kat warung tu amir hadif terus tekan sound ultraman tu.....memang bunyi bising ler....sampai orang tegah makan pon pandang.....anak2 dia orang pon apa lagi.....terus datang kat meja kita orang....tengok ultraman amir hadif.....hik..hikk.


aku beli ultraman ini kat pasar tani aje....dapat harga RM15.....aku beli ultraman ini pon sebab amir hadif banyak kali berzikir kat teliga aku....suruh beli.....adik ipar aku pernah bagi hadiah ultraman kat amir hadif....tak sampai satu hari kaki dah tercabut.....tu yang minta aku belikan yang baru......tunjuklah apa jenis ultraman kat amir hadif....semua dia kenal....ultraman tiga....ultraman mebius.....ultraman nexus....ultraman zero.....aku pon tak kenal....apa berbeza dia pon aku tak tahu.....hik...hik...

sekarang ini amir hadif minta aku belikan beg sekolah ultraman.....mana nak aku cari yek.....hik...hik..










Tuesday, December 4, 2012

warung bunian

sebelum pergi ambil kunci rumah baru....kita orang pergi singgah breakfast dekat warung bunian.....pergi warung bunian ini pon sebab baca kat blog lieya latif.....sebelum tu dah cuba lunch kat situ....pergi dengan budak2 opis....jom tengok blog gugu gaga......




nasi lemak telur bungkus, nasi lemak telur mata, air teh tarik, air teh ais n air suam......






roti telur.....semuanya RM9.10....tapi taukeh tu kira RM9 aje....hikk...hik...murahkan.....sedap....












my second home

assalamualaikum.....selamat pagi semua.....

alhamdullilah.....1/12/12 (sabtu) yang lalu....kita orang telah mengambil kunci rumah baru kita orang....rumah kita orang telah siap sepenuhnnya.....kita orang  beli rumah double story di seremban.....





inilah rumah baru kita orang....nombor dua....sebelah end lot....rumah ini merupakan rumah ke 2 kita orang beli....rumah pertama di kajang....rumah apartment....kita orang beli sebelum kawen lagi....dan sempat duduk setahun sahaja.....lepas bersalinkan amir hadif....kita orang mohon kuarters.....dan rumah tersebut telah selamat di sewakan.....alhamdullilah kita orang dapat penyewa yang baik.....dan penyewa tu telah sewa rumah kita orang sudah 4 tahun lebih......

rumah baru ini tak tahu lagi.....sama ada nak sewakan atau jadi rumahan singgahan.....beli rumah ini pon....konon2nya nak duduk selepas pencen (lama lagi weii nak pencen....hik...hik...)......insya allah.....
















Monday, December 3, 2012

lawatan ke MAHA

hari jumaat (30/11/12) yang lepas.....kelab puspanita di opis aku ada buat lawatan ke MAHA.....aku tak sempat nak snap gambar.....jom share gambar kat blog sue.....tumpang lalu sue....hik...hik...





seketul gambar nie aje yang sempat aku snap......hik...hik..macam2 labu ada...aku pon tak kenal....hik..hik...



yang sempat aku beli.....otak2 tu sedap weiii.....tak banyak pon aku beli...tak larat nak bawa....yang sempat aku beli....garam, perencah kari, nangka n dan apa lagi tak ingat......



hari semalam husband pergi sorang aje.....beli anak pokok.....buah murah2......buah rock melon sebiji RM3 aje.....







durian crepe

assalamualaikum.....

akhirnya dapat gak rasa makan durian crepe....sana sini dok dengar orang cerita pasal durian crape ini....thanks kat liya offer kat aiii.....





rasanya oklah....tapi lebih baik makan durian biasa sahaja...lagi puas......