nuffnang

Thursday, November 29, 2012

hadiah untuk cikgu

dah dekat hujung tahun....tahun depan amir hadif dah 5 tahun....dah kena tukar kelas lain.....mungkin dapat cikgu baru.....untuk mengucap tanda terima kasih....aku bagi hadiah kat cikgu amir hadif.....yelah....cikgu tu dah jaga n mengajar amir hadif setahunkan....alhamdulilah....semua ok....



aku bagi kain pasang dari bandung.....kad ucapan tu aku n amir hadif yang buat.....



aku suruh amir hadif tulis....memang gigih ler amir hadif buat kad ucapan untuk cikgu dia....kita orang buat kad ini pukul 11 malam.....mula2 aku nak bagi hadiah tu kemudian....tapi amir hadif nak bagi gak esoknya.....tak sabar2....nak tak nak malam tu jugalah buat kad......










harimau malaya

assalamualaikum....selamat pagi semua....lamanya aku tak updade blogkan....bz weiiii....balik dari bercuti 3 hari....kerja bertimbun2.....alaaaa....biasalahkan....kerjakannnn....dah dibayar gaji....buat ajelah kannnn....jangan nak banyak bunyi.....tapi berbunyi gak......hik...hik...hik....(untuk diri sendiri....tiada kaitan yang masih hidup mahu pun yang telah meninggal dunia).....

oklah...cerita pasal kerja pula....kerja sampai mati pon tak habis...betulkan????.....hik..hik...mari kita cerita pasal bola....harimau malaya mengaum kembali....hari tu malaysia lawan singapore....harimau cuma menguap aje....hik...hik....masa tu husband aku pergi tengok kat stadium....aku tengok kat rumah aje.....separuh gilalah aku sokong....nasib separuh gila aje....nasib tak gila betul2....hik...hik...tapi nasib tak menyebelahi malaysia....3-0 weiiii.......hampa aku....sampai nak terkeluar tekak aku dok sokong....kaki aku jangan cakap ler....terangkat2....macam aku pula yang main bola...hik...hik...asal bola sampai ke tiang gol....aku dah sorak.....sampai terbangun2 ler aku....sambil kaki aku pon terangkat2....mulut aku pon...."tendang....tendang.....gol...gol".....tak gol gakkkk.....gerrrrrr.....kaki aku yang sakit.....hampaaaa.....husband aku lagi kecewakannnnn.....muka pon sedih....balik terus tidur...tak cakap apa2.....hikk...hik.....



malam tadi dengan harapan yang tinggi menjulang.....menunggu dengan penuh kesabaran....ewahhhh....mula2 aku n husband tengok tv kat dalam bilik......amir hadif nak tengok cartoon kat tv luar.....tapi tv dalam bilik kecil....tak puas nak tengok....maka berlakulah aksi pujuk memujuk.....husband aku punya berusaha cari baju bola amir hadif.....bagi amir hadif pakai.....barulah semangat sikit amir hadif..... akhirnya amir hadif bagi gak kita orang tengok tv kat luar.....

punya kecohlah rumah kita orang....jeritan dari suami isteri....c anak pula....."janganlah jerit2....tenang...tenang"......hik....hik...alhamdullilah....malaysia menang.....4-1.....masa separuh masa....agak cuak gaklahkannn....1 sama tu....berdoalah....moga masa ke 2 malaysia boleh gol lagi....akhirnya.....malaysia menang.....harimau mengaummmmm......yeahhhhh....
















Tuesday, November 20, 2012

makan petang

assalamualaikum.....selamat pagi....hari ini aii cuti...cuti selama 3 hari....enjoyyyy.....hik...hik....


menu untuk makan petang....hari kejadian aku dah lupa....musin hujan ni sentiasa lapar aje kerjanya......hik...hik....jom layan.....


yang bawah roti bakar coklat + peanut......yang atas burger special.....




jemput2 udang.....nugget n hotdog.......punya malas kan aku.....pakai loyang aje.....hik...hik....




sosej cheese roll.....



**selamat bekerja....bye...bye**










Saturday, November 17, 2012

tengok baby

hari khamis (15/11/12) yang lalu...cuti awal muharram....kita orang ke temerloh untuk tengok biras aku bersalin.....alhamdullilah biras aku telah selamat melahirkan baby girl pada 14/11/12.....





bangun pagi....buat breakfast bihun goreng, nugget n air milo......lepas tu kemas sikit2 rumah....pukul 11 lebih terus ke sentul......makan tengah hari di situ.....lepas tu bawa MIL ke temerloh.....adik ipar aku pon ikut......sepanjang jalan ke temerloh ramai orang jual durian....dah terliur2.....hik..hik...




sampai termerloh....aku n MIL tengok baby....c hadif , husband n adik ipar aku sibuk nak tengok angsa.....emak n ayah biras aku dah pencen....tu yang buat rumah kat kampung.....seronokkan kalau dah ada tanah kat kampung......lepas pencen boleh duduk kampung....bela itik ayam....bercucuk tanak ke.....aman dan damai aje......





dia orang pon ada bela lembu....ada 3 ekor lembu dia orang bela....ayam pon dia orang bela......seronokkan......macam2 ada....hik...hik....






 new baby.....nama tak tahu lagi....masa lahir berat dia 3.4+++.....on the way balik ke sentul.....kita orang singgah beli durian....durian kampung.....beli yang longgok....2 plastik baru RM30......buah dia pon elok2 semuanya.....puas ler makan......lepas ler gian aku makan durian......hik...hik...











Thursday, November 15, 2012

cuti??....buat apa???....

assalamualaikum....selamat bercuti....bestkannn....hari ini kerja...esok cuti....kerja....cuti...kerja...cuti...syokkkk.....ada gak yang  terus sambung cuti....dapat cuti seminggu.....lagi syokkkk....hik...hik..

ini nak cerita pasal cuti deepavali pada 13/11/12 (selasa)...





bangun pagi....terus buat breakfast.....husband aku teringin nak makan roti sardin....aku n amir hadif makan burger.....buat burger pakai roti gardenia aje.....





lepas breakfast kemas2 rumah jap....lepas tu terus masak....masak awal....siap2 masak.....terus pergi alamanda.....pergi carefour beli barang2.....lepas tu belikan amir hadif  cool blog pula.....






balik dari alamanda....terus makan....makan lauk sardin....lebih sardin buat roti sardin.....kalau aku simpan...entah bila nak masak pula.....silap2 buang aje....nak tak nak aku terus masak lauk aje.....hik...hik.....





petang lepak tengok tv.....sambil makan biskut.....hujan2 nie asyik lapar aje....hik...hik....





dekat magrib.....husband keluar jap...pergi pasar malam......beli kudap2.....akhirnya....badan aku naik bagaikan johan......asyik makan ler kerjanya.....hik...hik...

hari ini cuti lagi.....tak tahu nak pergi mana....husband pula tak sihat....kena semput......adakah kita orang terperap di rumah aje.....hik...hik....
















Tuesday, November 13, 2012

aktiviti kami

assalamualaikum.....

aktiviti kami pada 10/11/12 (sabtu).....pagi tu kemas2 rumah dulu....tengah hari balik sentul.....lepak2 kat sentul jap....petang pergi ke kuala selangor....rumah emak sedara husband.....


on the way ke kuala selangor jumpa pula ngan konvoi 1 malaysia bike week....kena bagi laluan dekat dia orang.....lama gak menunggu.....amir hadif paling seronok....bye2 kat dia orang....dia orang pon bye2 balik......bila motor2 besar tu lalu bergegar ler kereta comel kita orang.....bunyi dia pon dah ngeriii.....vrommmm.....



kat kuala selangor....tengah musim rambutan....tapi rambutan belum betul2 masak lagi....kita orang datang awal sangat....kalau tahu 2 minggu lagi baru datang.....bolehlah makan rambutan dengan puas2.....aku memang suka dengan rambutan warna merah.....rambutan gula batu.....nyum...nyum.....kita orang lepak kat kuala selangor sampai malam.....sempatlah makan malam kat rumah dia orang......dalam pukul 9 baru balik....hantar MIL kat sentul.....tiba putrajaya pukul 11 lebih......zzzzzz....









11/11/12 (ahad)....bangun pagi....breakfast dulu.....tiba2 dengar bising2 kat luar....tengok kat tingkap ada khemah warna biru....tanya husband ada apa....husband pon kata....."tulah tak nak baca memo kat dinding kat bawah.....macam2 aktiviti ada.....pertandingan memasak, pertandingan mewarna, pertandingan fesyen 1 malaysia n banyak lagilah"....dengar aje ada pertandingan mewarna...terus aku paksa husband aku pergi bawa amir hadif.....aku duduk rumah....memasak.....




program gagasan 1 malaysia.....






pertandingan mewarna....dapat free colour....






dah siap masak....terus makan...masak ayam berlada, sayur goreng n tempe goreng.....lepas tu terus lepak aje kat rumah...nak keluar pon malas.....penat.....






malam tu husband n amir hadif  pergi kedai beli barang....balik dari kedai....ada pula kucing ikut balik.....kucing tu ikut husband aku masuk lif....halau2 dia tak nak keluar.....last2 kucing tu ikut husband aku balik.....masuk2 rumah terus dia merayap satu rumah.....tak malu betul...macam rumah sendiri pula....kucing tu tak takut pon dengan kita orang....manja pula tu....suka bergesel2...gedikkk pula....aku baring kat sofa....kucing tu terus baring kat ketiak aku....sambil meoww...meowww.....nganda2 ler pula....aku angkat ekor dia...tengok...betina...hik...hik...ingatkan jantan.....gedik lebih pula....hik...hik....husband aku bagi makan nasi  campur ikan bilis....lapar....separuh gak habis....lepas makan terus masuk bilik air.....amir hadif ikut ler kucing tu...."eeeeeeeeeeeee.....ibu kucing tu minum air dalam jamban.....geli aje"....terus husband aku ambil kucing tu bagi air lain.....lupa pula tuan rumah nak sediakan air.....hik...hik...







amir hadif bagi nama kucing tu tompok....lepas tu amir hadif bahasakan diri dia abang.....hik...hik...geli hati aku bila amir hadif panggil kucing tu....."tompok.....come....come....kat abang".....hik...hik......kita orang jaga kucing tu sekejap aje....malam tu juga husband aku hantar dia kat bawah.....bye...bye tompok....














Monday, November 12, 2012

johnny's restaurant

assalamualaikum.....

hari kejadian 9/11/12 (jumaat).....lokasi di johnny's alamanda.....waktu lunch hour....bertujuan celebrate birthday kami....zira n hidayah.....




zira n hidayah....kebetulan hari kejadian betul2 jatuh birthday hidayah.....my birthday pula 1/11/....memang janji nak sambut sama2 hari tu.....happy birthday hidayah.....thanks juga kat dak min....sponsor kek....thanks min....





antara makanan yang kita orang order......







dak min menunjukkan skill memasak.....time nak memasak kena senyum....masak dengan keikhlasan....baru semua makanan menjadi sedap....hik...hik...







masukkan semua bahan2 yang ada....







desert....banana split n lotus seed with red bean.....







lime juice n warm water.....

















Tuesday, November 6, 2012

weekend kami

assalamualaikum....selamat pagi....

keesokkan paginya.....4/11/12 (ahad) kita orang tak tahu nak pergi mana....dari pagi asyik hujan aje.....tapi bosan duduk rumah....kita orang pon decide untuk ke aeon lagi....lagipon akak aku nak cari barang kat situ......


amir hadif n amni.....





bawa budak2 layan games dulu.....biar bapak2 yang layan anak2...ibu2 seperti biasa....teruskan misi menyopping.....hik...hik...






beli big apple....atas permintaan amir hadif.....5 ketul amir hadif makan....memang pengemar big apple....







balik dari aeon....singgah restoran haji shariff's cendol.....perhhh terbaik ler dia punya mee rojak....pedasss.....mula2 nak share dengan husband.....kesudahannya sorang sepinggan gak.....husband aku lagi tamak....makan cendol sampai 2 mangkuk....dahlah hari hujan.....sejuk oiii......













Monday, November 5, 2012

satay tulang

lepas makan kat manhattan fish....malam tu abang ipar aku ajak makan satay tulang pula.....kita orang pon meredahlah hujan....sepanjang hari tu memang hujan aje....memang cepat laparlahkannn....hik...hik...satay tulang ini terletak di dataran senawang....ini kali ke 2 kita orang makan satay tulang....



satay tulang satu cucuk RM1....satay ayam n daging RM0.70....sedappp....tapi yang tak bestnya kena menunggu punyalah lama.....1 jam juga ler menunggu....kena banyak bersabar.....










manhattan fish market

assalamualaikum....

3/11/12 (sabtu)....husband aku belanja makan kat fish manhattan....sempena birthday aku... beli voucher i luvdiscount.....kita orang makan fish manhattan kat aeon seremban 2....lepas tu terus balik rumah akak aku kat seremban........




amir hadif tak sabar nak makan....lama benar pula menuggu.....



amir hadif dah mengamuk....tolongggg....hik...hik...



air kita orang....apa entah namanya....hik..hik...



giant fried platter.......



mud pie madness...



happy birthday ibu....sayang ibu....




sayang amir hadif gak....




thanks ayah.....











Friday, November 2, 2012

kek comel

thanks kat rusmina.....comel benau kek yang u bagi....pandai yek u nyorok....pahadal pergi shopping sama2...bila masa lak u pergi beli....hik...hik....nanti petang aii makan sama2 dengan amir hadif yek....
















Thursday, November 1, 2012

my birthday

assalamualaikum....



happy birthday to me.....happy birthday to me....happy birthday to zira.....hik...hik....
hari ini 1/11/12 (khamis) tambah lagi satu angka umur aku.....huk...huk....makin banyak pula angkanya....hik...hik....maka genaplah umur aku 32 tahun.....