nuffnang

Wednesday, March 28, 2012

happy birthday amir hadif

as'kum semua....hari ini pukul 10.20 pagi tadi genaplah umur c hadif 4 tahun....happy birthday sayangggg ibu......moga hadif jadi anak yang baik.....anak yang bijak n pandai.....anak yang soleh.....anak yang mendengar kata......anak yang lembut hatinya yek sayang......nanti hari jumaat kita sambut birthday hadif sama2 yek....

Tuesday, March 27, 2012

mee goreng

yang nie lak breakfast untuk hari ahad (25/03/12).....puas makan.....sampai ke tengah hari gak aku makan......

mee bandung muar

cuti 2 hari tu aku tak kemana pon....duduk rumah aje....c hadif ngan husband aje balik ke sentul n p jalan2 ke pahang.....hari ahad aku cuma keluar kejap aje  ke kajang....tu pon cari barang untuk c hadif....nak pergi jauh2 memang tak terdaya ler......

hari sabtu (24/03/11).....tengah hari tu aku teringin makan mee bandung....dah muak asyik makan nasi aje.....kebetulan dalam peti ais ade perencah mee bandung.....so aku pon suruh husband pergi pasar beli bahan2 untuk buat mee bandung.....

tertunai ler hajat nak makan mee bandung....memang puas.....aku makan sampai ke malam.....

Tuesday, March 20, 2012

baby amir hadif (2)

gambar c hadif lagi.....semua gambar di bawah c hadif berumur 4-6 bulan......gerammmm aje tengok c hadif masa baby.....comelll n cute......puji anak sendiri lak....hik...hik...hik....

jom ler layan gambar c hadif











baby amir hadif (1)

tiba2 aje aku teringat kat c hadif.....teringat masa c hadif baby.....almaklumlah....tengah pregnant nie.....suka tengok gambar baby2 yang comel n cute.....

jom layan gambar c hadif time baby....semua gambar ni semasa c hadif umur 0-3 bulan......

gambar nie c hadif baru aje keluar dari hospital.....

yang nie c hadif dah seminggu.....

time nie c hadif nak masuk 2 bulan dah....

nie masa lepas majlis aqiqah n cukur jambul....dah dibotakkan.....


nak masuk 3 bulan....rambut baru nak tumbuh semula......

saya dah 3 bulan.....

Monday, March 19, 2012

mabuk

as'kum semua....harap2 semuanya ok2 hendaknya....macam ramai sangat orang baca blog aku nie kan.....hik...hik...hik...sekarang nie aku jarang m'update blog aku......aku t'sangat2 bz....n t'sangat2 malas nak update blog.....lagipon sejak pregnant nie....tak banyak aktiviti luar.....asyik terperap kat rumah aje.....

pregnant no.2 nie.....berbeza skit.....asal aje petang menjelma.....aku dah rasa mual2.....kepala pusing2.....memang tak sabar nak balik rumah.....dulu masa pregnant c hadif........bangun2 pagi aje dah mabuk.....dok dalam bilik air berjam2.....sekarang dah terbalik plak.....

yang paling ketara....kalau aku pregnant aku tak boleh jalan jauh2......serba tak kena.....mabuk teruk.....so....aku hanya terperap kat rumah aje......sob...sob.....

Friday, March 16, 2012

anmum materna

alhamdullilah.....anak no.2 nie aku boleh minum annum materna....tapi perisa chocolate aje yang boleh terima dek tekak nie.....dan hanya sekali aje.....tu pon waktu pagi sahaja.....waktu lain memang terkeluar balik ler.......tapi sekurang2nya aku boleh minum.....walaupun sedikit......

masa pregnant c hadif dulu satu kotak berbulan2 tak habis.....asal minum aje......keluar balik.....kesudahannya tak minum pon......

Thursday, March 15, 2012

scan


minggu lepas aku pergi scan  kandungan aku....alhamdullilah....dah 2 bulan.....

Tuesday, March 13, 2012

rezeki

selamat pagi semua.....harap2 semuanya sihat hendaknaya......hik...hik....punya ler lama aku tak update blog aku......dah bersawang pon.....walaupun aku tak update blog aku....tapi kau korang  punya blog sempat gak aku baca.....

kenapa aku tak update blog???......perghhh.....tarik nafas dulu.....alasan yang pertama aku sesangat bz.....banyak kerja oiii.....kaki n tangan aku nie ada 2 aje....tak terdaya dah aku nak buat kerja2.....tapi dah nama kerjakan....terpaksa ler aku pasrah n redha aje.....nak tak nak buat aje ler.....yang penting aku kena kuat semangat n banyak bersabar.......doa....doa....n terus berdoa....hik....hik...baik lak aku yek.......

alasan yang kedua lak......mood aku kurang baik......kenapa??......jeng....jeng.....cuba teka??....



jeng....










jeng....
















jeng.....







aku dah pregnant






alhamdullilah.....rezeki dari tuhan....


























nie kali pertama aku test......tapi macam tak confident.......konon2 benda alah tu macam tipu aje......hik....hik....



beli yang lain.....beli yang mahal sikit....ok.....confirm......alhamdullilah.....syukur pada tuhan......