nuffnang

Tuesday, February 28, 2012

birthday husband

hari ahad (26/02/12) adalah hari lahir husband aku.....kita orang sambut ala kadar aje.....kebetulan hari tu aku tak berapa nak sihat......asyik terbaring aje......husband ajak makan luar pon aku tak larat.....husband siap google nak makan kat mana.....maap ler....anje tak larat bang oiii.....lain kali aje yek......

kesian lak kat husband aku....aku dengan muka bersalah cakap kat ngan husband...."abang pergilah keluar jap......bawa c hadif tu.....pergi cari kek....kita sambut kat rumah aje......makan tu lain kali yek"......

husband aku beli kat baker cottage aje......yang paling best pakai duit dia sendiri.....yang bagi ayat kat kek tu pon dia sendiri.....hik...hik....lain kali ayang belanja makan yek......

c hadif yang paling excited.....padahal bukan birthday dia pon....nyibuk aje....hik..hik...

3 batang lilin.....maksud nye dah masuk angka 30 an yek....

nyanyi lagu birthday.....happy birthday to you....happy birthday to you....happy birthday to ayah.....dan amir hadif.....boleh lak c hadif sambung plak nama dia....perasan lah c hadif nie.....

tengok....tiup lilin pon c hadif kacau gak....

potong kek pon nak sama2.....

happy birthday ayah.....sayang ayah.....moga ayah murah rezeki n dipanjangkan umur.....amin.......

Monday, February 27, 2012

perjumpaan ibu bapa di taska cendekiawan

hari sabtu (25/02/12) taska c hadif ada buat perjumpaan dengan ibu bapa.....anak2 semua tak boleh bawa.....c hadif aku hantar kat taska.....aku n husband aje pergi......perjumpaan itu di buat dekat dewan kejiranan presnit 16....bermula dari pukul 9.00 pagi hingga pukul 1.00 petang....

banyak bendalah di bincangkan....siap bahagi2 kumpulan .....setiap kumpulan di beri soalan yang berlainan....so kita orang bincang sesama sendiri.....

nie mula2 aku masuk dewan.....dia orang bagi slide show aktiviti di taska tu.....adalah 3 4 keping gambar c hadif.....

ucapan dari pengetua taska.....

sarung batal angry bird

kebetulan hari jumaat hari tu ( 24/02/12) kat opis aku ada jualan....alhamdullilah aku tak membazir kan duit kat situ....hik...hik....aku cuma belikan c hadif sarung bantal...lagipun sarung bantal c hadif banyak dah rosak (c hadif suka benau gigit hujung bantal).....yang paling penting ada gambar angry bird.....so bertambah lagi  koleksi angry bird c hadif.....

green colour....kononnya nak warna biru...tapi takde one set ngan bantal peluk....rembat ajelah....

blue colour...tapi single.....

nielah sarung batal baru c hadif......

Monday, February 20, 2012

medan selera PSMA, ampangan

cuti 2 hari agak bosan gak ler....hari sabtu (18/02/12) duduk rumah aje....asyik membuta....tak ada mood langsung....badan2 rasa lemah aje....

hari ahad (19/02/12) kita orang balik seremban....rumah akak aku....saja lepak2....tengah hari kita orang pergi makan kat medan selera PSMA....tiba2 lak husband aku teringin makan kat situ....agak lama gak ler kita orang tak makan kat situ......yang best kat medan selera tu ada macam2 masakan kampung ada.....tapi ikut nasib gak....kadang2 apa kita nak makan takde plak.....selalunya yang ada kat situ.....itik...ayam kampung.....arnab....ikan keli....sayur2 kampung.....ulam2....macam2lah....tapi kita orang sampai agak lewat....banyak lauk dah habis.....

sign board ....satu aje pon kedai makannya.....


 yang nie lauk ayam kampung salai masak lemak cili api .....pucuk ubi masak lemak gak....bendi masak asam pedas (ikan tak ambik yek)....



yang dalam mangkuk besar tu.....arnab masak rendang...pucuk ubi n terung....mangkuk kecil tu sambal belacan.....kenbanyakkan lauk dah siap masuk mangkuk n dah siap2 letak harga....so kau orang boleh agak2 ler berapa kau akan kena bayar yek.....


dalam mangkuk tu udang masak sambal....ayam goreng cili n bendir.....


yang penting ada burger.....siapa punya lagi.....tak lain tak bukan c hadif  yang punya yek....

Thursday, February 16, 2012

air mineral seamaster

comelkan botol air seamaster nie.....aku dapat air nie masa adik ipar aku kawen.....c hadif tanya kat aku....air ape nie????....aku jawab....air bom....hik....hik....

Wednesday, February 15, 2012

adik ipar bersanding

12/02/12 (ahad)....majlis persandingan adik ipar aku yang diadakan di tasik titiwangsa.....satu hari suntuk kita orang berkampung di situ....punyalah panasss.....tapi takpe......sekurang2nya dapat jumpa sedara mara....bila lagikan nak berkumpul ramai2.....tema pengantin warna biru....


sila tinggalkan ucapan yek....leh buat kenang2an.....

kek pengantin 3 tingkat yek....

pelamin yang di hias oleh sepupu husband aku sendiri.....simple tapi sweet



catering sri payung yang jadi pilihan pengantin....memang berbaloi...sedap semuanya.....

pengantin berarak....

bersanding....

meja beradap....

cantik.....meriah....


orang sibuk tengok pengantin....c hadif sibuk tengok orang main kompang.....

view yang sangat cantik....sambil makan boleh mengadap tasik yang tenang.....

Tuesday, February 14, 2012

spiderman

kejadian malam tadi....aku dalam bilik....baru lepas mandi....tiba2 c hadif menjerit...."ibu....spiderman.....cepat ibu....tengok nie.....spiderman"......ingatkan ape....rupa2nya....






















































la.....benda alah nie......labah2 rupanya.....aku cakap ngan c hadif...."nie bukan spiderman....ni spider aje.....spiderman tu cartoon dalam tv tu".........

sampai tertongeng2 c hadif.....punya ler excited tengok labah2 tu.....


makin lama makin berani......


sekali ibu yang tangkap labah2......geli gak bila dia bergerak....hik...hik...


c hadif pon try.....tapi mulut tak reti diam....u...u....u....

Friday, February 10, 2012

nenas sarawak

minggu lepas abang ipar aku pergi sarawak.....so dia ada beli nenas sarawak untuk MIL....MIL aku pon bagilah satu untuk aku.....buah dia kecil aje....comel gitu....

setelah dipotong....banyak nie aje dapat......aku bukanlah pengemar buah nenas.....tapi bila aku makan nenas sarawak nie....manisnya.....sedaplah plak....macam tak cukup lak.....pulak tu kena kongsi ngan husband....lagi ler....tak cukupkan...

enam dan sembilan

kali nie asyik cerita pasal c hadif aje kan....yelah anak sorang....nak cerita siapa lagi....dialah buah hatiku.....dialah pengarang jantungku.....dialah segalanya.....chewah...tiba2kan...jiwang lak....

aku nak cerita pasal kisah malam tadi....malam tadi aku n husband tengah layan tv....layan tv pon channel 611.....tak ada harapan ler aku nak buka channel lain.....rasa macam nak tengok cerita lain....larilah masuk bilik dok diam2.....tiba2 c hadif bawa mainan dia kat kita orang.....c hadif ajak aku n husband main sama2 ngan dia....aku tengok mainan c hadif ada tulis nombor....so aku pon cuba tanya kat c hadif....saje nak uji.....

ibu : hadif.....nie nombor berapa.....(3)

hadif : tiga

ibu : yang nie nombor berapa....(6)

hadif : enam

ibu : yang nie.....(1)

Hadif : satu

ibu : nie lak....(3)

hadif : tiga

ibu : yang nie lak nombor berapa......(4)

hadif : empat

ibu : yang nie lak (9)

hadif : enam terbalik....

ibu : hik....hik....hik...sembilanlah....mana ada nombor enam terbalik.....

hadif : cuba ibu tengok samakan dengan 6.....tapi yang nie terbalik....

ibu : mana ada.....nie sembilan....

hadif : dahlah hadif nak main.....


** alhamdullilah takat nie c hadif dah tahu semua warna....kadang2 tu tersasul gak.....sekarang nie cuba untuk mengenal nombor pula....perlahan2 dulu.....tak boleh push dia....

nie gambar pagi tadi.....kat taska c hadif ada majlis sambutan majlis maulidur rasul.....so pagi nie c hadif kena pakai baju melayu....pastu teacher hadif pesan bawa makanan sikit.....husband aku beli kek kat baker cottage aje......

Thursday, February 9, 2012

restoran mak teh

kisah cuti yang ke 4....dan merupakan hari terakhir cuti....7/02/12 (selasa).....pagi tu aku kemas rumah sikit2....breakfast jemput2 (cekodok) aje....kebetulan hari tu aku kena berak2...cirit birit (sory).....memang tak larat dah.....tapi kena gagah gak.....aku kena pergi ke seremban rumah akak aku.....minggu ni adik ipar aku bersanding.....aku kena ambil baju untuk majlis persandingan adik ipar aku....kebetulan MIL aku ada bagi kain ela kat aku untuk majlis tersebut....nak tak nak aku kena ambik gak.....

so kita orang sekeluarga pon berangkat ler ke seremban.....tapi tak boleh lama2.....petang tu husband aku ada kerja plak....tiba kat rumah akak aku.....aku terus berlari ke bilik air.....azab sungguh....pastu aku pon testing ler baju aku tu....ok....

tengah hari tu akak aku ajak pergi makan kat luar....dia tak boleh masak coz dapur dia tengah ubah suai.....mula2 cari kat area rumah akak aku aje.....banyak plak kedai tutup....last2 husband akak aku suggestkan pergi ke senawang.....akhirnya restoran mak teh jadi pilihan.....

nielah restoran mak teh.....restoran nie terletak di dataran senawang.....

yang nie aku punya.....husband aku cakap....kalau takat makan kerang.....abang pon boleh buatkan.....hik...hik....dah teringin....nak buat camne....

husband aku punya.....kat sini semuanya masakan kampung......

nie air aku......yang lain aku tak ambil gambar....

kita orang sedap2 makan....c hadif tidur.....penat bebenau.....


lepas makan terus balik rumah akak aku....masa dalam kereta akak aku buat lawak lak.....kita orang semua asyik ketawa aje.....sampai nak pecah perut aku......sampai ler kat rumah akak aku kita orang dok ketawa.....pastu aku pon rehat sekajap kat rumah akak.....tak boleh duduk lama2 sangat....husband aku ada kerja....so kita orang pon bergerak pulang.....

on the way nak balik.....tiba2 hujan lak....tiba kat nilai....malang tak berbau.....kereta kita orang kena langgar.....nasib tak ada ape2....yang langgar kereta kita orang....negro...ada 2 orang....husband aku mintak ganti rugi....negro tu tak nak bayar.....aku pon suruh husband aku settlekan kat balai polis aje....bukan apa....aku takut....buat nye negro tu buat apa2 kang.....baik ler terus ke balai polis.....selamat....

tulah orang tua pesan.....jangan suka sangat....suka2 nanti berduka....kan betul.....akhirnya husband aku tak pergi pon buat kerja....lama benar kat balai polis tu.....dekat 2 jam ler baru selesai.....


kenduri doa selamat + khatam al-quran + cukur jambul + birthday party

cerita pasal hari ke 3 cuti lak....06/02/12 (isnin)....MIL aku ada buat kenduri doa selamat skit.....kebetulan dah buat kenduri tu sedara mara pon tumpang buat khatam al-quran n cukur jambul..... dah alang2....buat ler sekali.....bagi memeriahkan lagi majlis....


sebenar 2 orang aje khatam al-quran tu....2 lg orang tu dah khatam pon.....

masa  nie tengah tunggu ustazah datang.....

akhirnya....alhamdullilah selesai......

lepas khatam al-quran....buat majlis cukur jambul plak.....

tu baby  (baju oren) yang cukur jambul....kuss semangatnyer....

baby dalam buaian ngan mamanya......

dah petang skit.....akak ipar aku lak tumpang buat birthday anak dia......kira last minute punya plan.....

yang punya birthday c girl tu.....yang 2 orang boy tu mengacau aje....lebih2 lagi c hadif tu......

tuan punya birthday relax aje....yang 2 orang nie plak berebut2 tiup lilin......happy birthday buat kiki....moga jadi anak yang berguna.....