nuffnang

Tuesday, October 9, 2012

seisi bergambar

assalamualaikum....

sekarang rasa malas bebenau aku nak update blog....dah tak ada modal nak buat cerita.....hik....hik....

hari ini aku nak cerita pasal anak teruna aku....hari ini kat taska amir hadif ada seisi bergambar....dari minggu lepas lagi taska amir hadif dah bagi nota kat white board kat depan taska....supaya pakaikan anak2 baju seragam pada 9/10/12 (selasa) iaitu hari ini....

dari malam tadi aku dah ingatkan supaya amir hadif bangun awal....kena pakai baju sekolah....amir hadif memang selalu tidur lambat.....kadang2 dah pukul 1.....dia tak tidur2 lagi....tu pagi2 aku keluar pergi kerja dulu....amir hadif tak bangun dari tidur....nasib baik husband aku masuk kerja lambat sikit....bolehlah dia uruskan anak teruna dia....hik...hik...



nasib baik pagi tadi amir hadif tak banyak ragam.....ok aje....sebelum aku pergi kerja....sempat aku snap gambar amir hadif....good boy....

amir hadif ini kadang2 kata2 dia luar jangkaan tau....budak ini selalu buat aku terkedu berkata2...hik..hik..contoh kejadian malam tadi.....ada 2 kejadian tau....

kejadian pertama

masa tu aku tengah layan tv dengan amir hadif...layan cerita cartoon....cerita oggy and the cockroaches....kelakarlah cerita tu....aku dah jadi budak2.....hik...hik...tengah2 tengok tv....tiba2 husband aku balik dari surau.....terus husband aku masuk bilik....amir hadif pon ikut ler ayah dia masuk bilik....banyak ler soalan dari amir hadif untuk ayah dia....tiba2 aku dengar soalan dari amir hadif....

amir hadif : ayah....ayah tengah bercinta dengan ibu yek???....

ayah : ye ke....cuba tanya ibu....

amir hadif : (keluar dari bilik) ibu....ibu tengah bercinta dengan ayah yek???....

ibu : bercinta tu apa???...

amir hadif : bercinta tu....kawan...bagi bunga...pastu kawen....

ibu : mana amir hadif tahu??...

amir hadif : alaaaa....tengok kat tv lahhhh....

ibu : (tak boleh nak kata apa lagi)



kejadian kedua

masa tu kita orang semua nak tidur.....husband aku dah lama terlelap.....tinggal aku dengan amir hadif aje belum tidur lagi....tengah2 baring2 tu....aku tanya kat hadif.....

ibu : amir hadif nak tukar sekolah tak??....

amir hadif : tak nak...

ibu : amir hadif nak sekolah kat cendekiawan ke sekolah lain???....

amir hadif : sekolah cendekiawanlah...

ibu : best ke sekolah kat situ???....

amir hadif : best....

ibu : amir hadif kat sekolah kawan dengan siapa???...

amir hadif : ibu....ini rahsia tau....ibu jangan bagi tahu siapa2 tau...

ibu : rahsia???....hik...hik...

amir hadif : rahsia tau....janji...

ibu : ok....janji...rahsia....

amir hadif : (cakap ala2 berbisik) amir hadif kawan dengan mikael (betul ke ejanya)....

ibu : la....kenapa pula nak rahsia...amir hadifkan kawan dengan boy...bukan girl pon....

amir hadif : kenalah rahsia...mana boleh bagi tahu orang....kita....kawan dengan siapa....nanti kawan lain tak nak kawan dengan kita....faham???....

ibu : (angguk ajelah).....










3 comments:

Sue Echan said...

ingatkan hadif dapat kawan gurgurl tadi.. hehe...

shige said...

cendekiawan best kan amir hadif....baby zarif pun suke sesssaaanngggaaatttt g school...dalam kete lagik dah dok tersengih sengih kat cikgu die...hikhikhikhik....tak yah tukar skolah la ibu....

Qaseh Ziera said...

sue : tulah...ingatkan kawan dengan girl....suspen aje...hik..hik..

shige : entah ibu nie...nganda2 nak tukar sekolah pulakann...amir hadif dah syok sekolah kat situ...sama ngan baby zarifkann...kan...baby...kan..hik...hik..