nuffnang

Wednesday, October 24, 2012

pusat sains negara, dinosaurs live dan taman rama-rama

assalamualaikum.....apa khabar...lamanya yek aku tak update blog.....bz dengan macam2 urusan n mood nak berblog pon dah lemau....hik...hik...

ok...jom layan aktiviti kita orang pada 20/10/12 (sabtu)....


tengah hari kita orang keluar rumah....dalam pukul 12.....kesian tengok amir hadif.....asyik mengadap tv aje.....bawalah dia jalan2.....tak tahu nak pergi mana.....tengok2 kat internet apa yang best n sesuai untuk bawa amir hadif......yang penting tak jauh......cari punya cari.....last2 kita orang pergi pusat sains negara.....



nak pergi ke puast sains negara kena lalu kat jejantas....bawah jetantas ada dinosaurs yang dah pupus.....hik..hik...



masuk aje ada aquarium.....aquarium sebelah kiri hadif boleh sentuh ikan.....




besar2 ikan....macam2 aje....




banyakkan ikan.....






ok bermulalah pelayaran kita orang di dalam pusat sains......cucilah mata dengan gambar2 kita orang.....tak ada idea nak taip apa dah...hik...hik...

































lepas tu kita orang pergi ke dinosaurs live....ikutkan bulan 7 dah tamat pamerannya.....tapi di sambung sampai 31/10/12.....meh pakat2 bawa anak pergi tengok pameran dinosaurs.....pameran dinosaurs live masih di dalam pusat sains negara.....

mula2 amir hadif happy aje.....masuk aje dalam dinosaurs live yang gelap dan macam2 bunyi dinosaurs.....amir hadif dah takut.....tengok aje dinosaurs yang besar2 tu bergerak2.....ada yang siap buka mulut....siap nampak gigi yang tajam....dan ekor yang bergerak2....amir hadif memang takutlah....suruh ambik gambar pon dah tak mahu....tengok dari jauh aje.....tapi aku paksa2 gak dia ambil gambar....hik...hik...zalim punya ibukannnn.....malam tu...ambik kau...ngigau budak tu....hik...hik...

jom layan gambar amir hadif di paksa ambil gambar dengan dinosaurs.....





























lepas kita orang tengok dinosaurs live....kita orang rehat jap.....makan ais cream.....lepas tu kita orang pergi taman rama2....taman rama2 sebelah dengan pusat sains negara aje.....dalam taman rama2 bukan ada rama2 aje....ada kuru2....burung....ada lagi bintang2 yang lain....tapi tak ingat nama binatang tu....hik..hik..

jom layan gambar kita orang dalam taman rama2....

















































di bawah ini bayaran masuk ke dinosaurs live.....bayar satu tiket aje.....masuk pusat sains negara tak perlu bayar....taman rama2 pula free aje.....






1 comment:

lieyalatif said...

bagus bawak anak2 ke tempat camni...byk ilmu pengetahuan boleh ditimba.....