nuffnang

Tuesday, August 28, 2012

puasa ganti

assalamualaikum....selamat pagi....pagi ini hujan....hujan rahmat....alhamdullilah....hari ini aku mula puasa ganti....tahun ini aku tak puasa penuh macam tahun lepas.....ingatkan dapat puasa penuh....tapi 2 hari terakhir ramadhan aku kecundang....hik...hik...poyo aje ayat....so aku hanya ganti puasa 2 hari aje....

insyaallah lepas ganti puasa....aku nak buat puasa nam.....tapi tak tahu lagi....berjaya ke tidak....banyak godaannya....minta2 dapatlah buat macam tahun lepas.....kau orang pula macam mana???....ke tunggu nak dekat ramadhan baru nak ganti puasa....hik...hik...

15 comments:

Sue Echan said...

ayat kecundang akak tu sangat tak bole belah... haha...

zainul zaki said...

lorh,, ni pun nak habaq kat org,, xda idea da ke kak? hahaha....meh nak bg topic....

Qaseh Ziera said...

sue : kecundang sangat ler kan....hampa...hik..hik..

zainul : bukan nak habaq kat orang pon...blog akakkannn...suka hati akak nak taip topik apa pon...

zainul zaki said...

aiyak,,garang nya,,ok2,,blog akak -.-

Zaidalifah Hussin said...


Salam aidilfitri

kita puasa penuh :)
bila nak puasa sunat ni .(puasa 6)

zainul zaki said...

insyaAllah otw puasa 6

wanie-ladybird said...

hah ko x puasa 2 ari je, last year dpt puasa penuah...camne tuh, bestnyeeee

zainul zaki said...

puasa saya alhamdulillah penuh kak...heee :D

Qaseh Ziera said...

zaidalifah : salam aidilfitri...bestnya dapat puasa penuh...

wani : entah ler wani...nak kata pregnant tak juga....hik..hik..

Qaseh Ziera said...

zainul : sape tuan blog ini...hik..hik..

zainul zaki said...

aiyak,,sorry kak,,, xberniat nak buat akak marah,,juz nak memeriahkan suasana..jgn marah2 ya...

Qaseh Ziera said...

zainul : tak marah pon...geram aje...hik..hik...

zainul zaki said...

jgn lupa beli minyak angin kak ida,,,sapu kat mata pun xpedih sngat,,klu minyak kapak nak kne bilas ngan air sbb pedih sngat

lovely said...

zainul: tq.. sebab tolong promot.
dah habis sudah.
alhamdulillah.rezeki.

zainul zaki said...

hehe,,no prblem,,kak,,tngok entri saya tu,,yang latest,,klu berminat mai lah join,,serius,,simple je,modal rm15...