nuffnang

Wednesday, August 29, 2012

kisah raya kami 2012

assalamualaikum....selamat pagi semua....

hari ini aku baru nak update kisah raya kita orang.....husband aku baru copy gambar dari adik ipar aku.....gambar hari raya pertama pakai kamera adik ipar aku....kamera comel aku simpan diam2 dalam handbag.....kita pakai kamera yang besar gedabak aje.....

hari raya pertama (19/08/12) aku beraya di rumah MIL....tahun ini giliran husband aku....maka kami sekuarga beraya di KL aje.....


keluarga qaseh ziera.....


riang ria di hari raya...


bersama MIL...


bergambar bersama keluarga husband....2 orang lagi tak nak bergambar....bujang pemalu katanya....sorang lagi pula tak sampai2..... 


amir hadif bersama pak teh....orang lain tak pakai kasut....amir hadif sibuk nak pakai kasut ben 10.....tak sabar2....



bapak2 n anak2....


lepas bergambar....kita orang ke rumah mokder.....akak no.3 MIL....duduk kat sentul juga.....



selepas tu ke taman melati, gombak....rumah mak ngah....akak MIL yang no.2....MIL aku ada 5 adik beradik....yang sulung dah meninggal dunia......


amir hadif n fauzan bawa lari keropok roda.....


bergambar bersama poksu....jumpa kat rumah mak ngah.....



abang akid, fauzan n amir hadif.....


peace dari kami....


peace lagi.....


merdeka raya.....



gaya bebas dari amir hadif....



kami lagi....




selepas tu kami ke kuala selangor.....beraya di rumah moksu.....adik paling bongsu MIL.....


dikir barat....bangau oh bangau.....


berdentummmm....amir hadif terjatuh.....gara2 tak reti duduk diam....berkejar2an dengan c fauzan....dapat hadiah hari raya.....


membawa diri....merajuk.....


rumah yang terakhir di sungai buluh.....rumah mertua akak ipar aku.....entah motor siapa ler....minat sungguh amir hadif dengan motor.....mood kembali ceria.....






raya ke 2 (20/08/12) kami ke melaka.....adik beradik aku semua turun ke melaka....kecuali akak no.2 aku tak join....balik rumah mertua di johor.....aku dari KL....yang lain dari negeri sembilan.....semuanya 3 kereta.....


amir hadif ke hulu  ke hilir bawa ikan.....ikan pon sama2 beraya.....


ini rumah adik arwah emak aku....arwah emak aku ada 3 adik beradik aje....tinggal busu aje.....emak n abang  emak dah meninggal.....kat jassin, melaka kita orang beraya 8 buah rumah....semua sedara belah emak  n abah.....rumah lain aku tak sempat ambil gambar.....last sekali rumah ke 9.....aku singgah rumah pengasuh amir hadif di duyung, melaka.....pukul 9 malam aku bertolak ke negeri sembilan pula.....ambik kau....dengan hujan lebatnya....di tambah pula dengan jalan jem.....pukul 1 pagi baru sampai negeri sembilan.....perhhhh....pengsan jap....hik..hik..






raya ke 3 (21/08/12) kami beraya di negeri sembilan......



bergambar bersama adik beradik aku...3 orang lagi tak ada.....


keluarga aku....


kami....


kami lagi.....

dekat negeri sembilan kami beraya di rumah sepupu sepapat belah abah aku.....semuanya 4 buah rumah....petang sikit aku ke rumah kawan aku.....pastu ke pahang (sempadan negeri sembilan aje) ke rumah kawan husband pula......gambar tiada yek....hik...hik....tiba rumah pukul 10 malam.....beraya sakannnn.....





raya ke 4 (22/08/12) lepak2 di rumah aje.....petang tu kemas2 barang terus ke seremban.....hantar akak aku.....pukul 9 terus balik putrajaya....keluarkan kain baju....asing2kan baju....terus masuk baju dalam mesin.....dapat basuh separuh aje.....





raya ke 5 (23/08/12) bangun pagi....masuk baju dalam beg.....pukul 9 ke sentul....ambil MIL...terus ke johor......pergi 3 kereta.....



beraya di parit bunga, muar....


lepas tu MIL ajak ke kampung di bukit gambir....nak tengok tanah dia yang terbiar....di penuhi dengan lalang.....hik..hik...tiba2 jumpa pula kawan2 lama MIL n sedara mara....macam jejak kasih pula......



bergambar di sawah....amir hadif tiru gaya ayah......



tiru lagi....



amir hadif.....

lepas tu kita orang ke felda sri jaya.....pergi rumah bapak sedara MIL.....kemudian terus ke felda moakil, segamat......rumah anak buah MIL.....kami bermalam situ......




raya ke 6 (24/08/12) kami beraya di felda midoi, segamat.....lepak2 kat situ...pukul 4 petang kami bertolak ke KL....hantar MIL di sentul....tiba putrajaya pukul 10 malam.....longlaiii.....




raya ke 7 (25/08/12) kami bangun lambat....basuh kain baju....lipat kain baju....kemas2 rumah sikit2...lepas zohor siap2....ambil MIL pergi ke bandar tasik puteri, rawang.....sepupu husband buat makan2.....lepak2 jap....pastu bawa MIL ke selayang cari barang dapur.....hantar MIL...lepak2 jap kat rumah MIL.....sampai putrajaya pukul 10 malam lagi....perhhhh....penat weiii.....





raya ke 8 (26/08/12) memang lepak kat rumah aje.....kemas2 rumah....petang tu dapat call....akak ipar nak datang.....pukul 9.30 malam akak ipar aku sampai kat rumah....mata dah layu....esokkk nak keje weiiii.....keje...keje...ngeriiinyaa....hik...hik....



raya ke 9 (27/08/12) dah masuk kerja.....berkhidmat untuk negara.....

tamat.....













1 comment:

lieyalatif said...

meriah gile...sakan berjalan...lieya raye pertama jek berjalan...masuk raye ke 2 takde dah hala nak dituju heheeheh.....

cantik2 gambar raye ziera...suke tgk....