nuffnang

Wednesday, July 18, 2012

mata oh mata

assalamualaikum....hari ini aku sambung mc lagi......bangun pagi tadi aku siap2....konon2nya nak pergi kerja.....tengok cermin mata masih merah lagi....nak pergi klinik malasnya nak menunggu.....hati berkata nak pergi kerja ke nak pergi klinik.....berbelah bahagi pula....kang aku pergi kerja mahu satu MOF sakit mata lak....hik...hik...nak pergi klinik....aduhhhh malasnyaaa....pastu aku tanya husband aku...."bang merah sangat tak mata ayang"....."merah ler"...."nampak sangat ke bang"....aku masih tak puas hati......"ala memang dah merah....nampak ler".....

tapi aku bersiap macam biasa....hati berbelah bahagi....bila aku , husband n c hadif dah siap.....kita orang pon turun bawah....husband aku terus hantar c hadif ke taska......aku dalam kereta....masih tertanya2....pastu asyik tengok cermin..."merah sangat ke".....tak puas hati lagi tu.....last2 aku ke klinik jua akhirnya......

sampai2 kat klinik aku orang ke 3....fuhhh lega.....tapi malang tak berbau...hampehhhh.....nombor aku tak panggil2....orang yang datang lambat pon dah panggil....aduhhh....rupa2nya nombor aku tak scan lagi.....padahal aku dah scan....dah keluar warna biru lagi....aku hempukkk gak komputer tu.....time tu ler kau takleh baca nombor aku.....ini yang malas nak gi klinik......nasib baik bagi aku mc 3 hari....kalau dia bagi 1 or 2 hari....memang malas dah aku nak pergi klinik.....biasanya kalau aku sakit mata hampir 2 minggu aku baru pulih......mintak2 kali ini cepat ler sembuh.....








sebelum keluar rumah aku sempat snap mata aku...belah kanan dah ok skit....belah kiri dah mula merebak.....

2 comments:

Zana Adieyza said...

semoga cepat sembuh.. take care!

Qaseh Ziera said...

zana : tq..