nuffnang

Wednesday, May 30, 2012

langkawi (second day) - part 1

23/05/12 (rabu)

bangun pagi kol 6.30 pagi terus sembahyang.....pastu siap2....pukul 7.30 pagi pergi cari breakfast....breakfast kat cenang aje.....

nielah kereta yang membawa kami jalan2 kat langkawi.....berkabus plak.....

c hadif n c bunga.....

pukul 9.00 pagi tunggu kat lobi hotel.....ada van datang ambil kita orang....kita orang nak naik bot.....

dalam van.....

yeahh.....dah sampai...kita orang nak pergi 3 pulau.....

kita orang duduk depan sekali.....

siap sedia pakai life jacket.....kita orang nak ke pulau yang pertama.....tasik dayang bunting......

nampak tak bentuk orang mengandung......

gila babon duduk kat depan sekali.....melambung2 kau.....terjerit2lah....ombak punyalah tinggi.....sakit tangan aku dok menahan kat tiang.....c hadif dah terdiam......muka pon sedih aje......time nie berhenti kat tengah2 laut....bolehlah ambik gambar.....time bot jalan memang tercampak ler kamera kau.....aku tanya kat c hadif "best tak naik bot"....c hadif jawab "best....tapi takut sikit aje".....takut sikit konon.....

nie bot lain....tapi punya laju....mahu tak melambung.....

dah sampai dayang bunting.....dulu pergi masa pregnantkan c hadif 3 bulan.....sampai kat sini pukul 10 pagi....kita orang diberi masa sampai pukul 11 pagi......1 jam aje....

husband aku dengki kat monyet tu.....saje aje nyorokkan makanan dalam baju.....

monyet2 kat sini garang tau....tak boleh nampak orang jinjing barang....pasti dia rentap.....tengok barang orang cina kena kendurikan......selamat jalan romeo ler.....

peluh gak ketiak....lenguh kaki......

mula2 main2 cicah2 kaki aje.....

pastu c hadif tak tahan.....main celop2 plak....


last2.....dua2 masuk sekali....

dah cukup masa.....kena balik....menapak lagi....kali nie c hadif dah x larat dah......

akhir sampai ke tempat asal.....tercungap2....

tengah tunggu bot ambil kita orang.....

jom teruskan perjalanan.....kali nie kita orang pergi ke pulau singa besar.....kali nie kita orang duduk belakang sekali....serik duduk depan.....kita orang pula gelakkan orang depan....hik...hik....tadi gelakkan kita orangkan....ambil kau.....tapi sebenarnya duduk belakang tak best pon.....

kat sini kita boleh tengok helang.....dia orang bagi makan isi perut ayam......

tahu tak setiap kali sampai ke destinasi....bot akan buat lap yang baik punyaaaa.....contoh cam bot di atas.....mahu aku tak menjerit.......

tulah driver bot yang bawa kita orang.....tapi dia malu2.....

banyakkan helang.....besar2...

nie lagi......

dan lagi....

tu dia helang sedang ambil isi perut ayam.....kat sini kita orang berhenti sekejap aje......dalam setengah jam aje.....pastu teruskan perjalanan.....kali nie kita orang ke pulau beras basah pula.....bersambung yek....nak upload gambar punya ler lambat nak mammmmm.....



2 comments:

lovely said...

comel la pulak. si hadif pakai bunga kat telinga..
Aunt nak buat jugaklah..

Qaseh Ziera said...

buat ler auntie...tapi buat kat nabilah yek...