nuffnang

Tuesday, May 29, 2012

langkawi (first day)

minggu lepas aku sekeluarga bercuti sakan.....hik...hik...dalam malaysia aje pon....nak ke luar negara....entah bila pula....huk...huk....aku pergi 3 hari 2 malam aje.....sebenarnya aku booking flight nie dari tahun lepas....punyalah lamakann.....

22/05/12 (selasa)

janji ngan teksi pukul 5.30 pagi ambil kita orang kat rumah....tapi nak jadikan cerita....teksi tu ambil kita orang lambat giler....angin satu badan aku......kita orang call banyak kali tak angkat....grrrrr....sampaikan dah azan subuh pon tak sampai2......tahu tak kol berapa dia sampai ???....kol 6.20 pagi baru dia sampai.....flight kita orang pukul 7.20 pagi.....aku punya gerammmm  tuhan aje tahu.....boleh plak dia tertidur......katanya tak sedar.....perhhhh.....tak pasal2 husband aku gak yang kena bebel ngan aku......bila dah lambat tu kelam kelibut dia bawa teksi.....melompat2 ler aku ngan c hadif kat belakang.....nasib baik tak banyak kereta lagi......sampai kat LCCT kol 6.45 pagi.....husband aku bayar tambang.....terus belah.......jadi kelam kabut semua.....hampehhhh....

budak nie excited sangat kol 4.30 pagi dah bangun......

tunggu teksi yang tak kunjung tiba......grrrrrrrrrr.....


dah sampai airport....husband pergi hantar laggage.....lepas hantar laggage terus check in.......masa nak check in c hadif boleh plak tegur minah saleh...."hello".....bila minah saleh tu datang kat c hadif.....kelam kabut masuk kelekang ibu....macam pandai benau speaking.....


tak dan nak duduk2 dah.....gate dah buka.....tercungap2 ler kita orang.....


punya excited nak naik aeroplane.......tapi bila dah naik....boring lak....."tak bestlah ibu"......


kalau ada gambar kami berdua....c hadiflah tolong snapkan.....boleh diharap gak c hadif nie.....


dah sampai langkawi.....pukul 8.10 pagi kita orang sampai......


tengah tunggu laggage......dah settle semua....pukul 9.00 pagi kita orang terus ambil kereta.....dah booking awal2 ngan member husband.....pastu terus pergi breakfast kat beras terbakar.....


lepas aje breakfast kita terus ke oriental village.....nak naik cable car....dulu pergi tak dapat naik coz dia orang tengah servis (5 tahun lepas.....pregnantkan c hadif).....c hadif nak naik duck tours....aku suruh ambil gambar aje....hik...hik...lain kali yek.....kira orang sampai kat sini pukul 10.30 pagi....


macam2 ada dalam oriental village nie.....


tengok c hadif punya tak sabar....orang nak ambil gambar pon tak boleh.....


c hadif n c beca tua.....


yeahhhh....akhirnya dapat gak naik cable car.....


kita orang naik ber 5....ada satu couple lagi .....orang cina....boy friend dia tolong snap gambar kita orang.....


budak nie memang tak reti takut.....dan tak reti duduk diam.....


nie sampai kat stage pertama....


poyo aje c hadif....nampak ke??......


cantik view dia....


sayupppp......berdebar2.....


teruskan perjalanan....kali nie kita orang ber 3 aje....couple tadi entah kemana dah.....



stage ke 2....


aman....damai.....


berpeluh ketiak gak ler.....



teruskan perjalanan lagi.....kali nie nak patah balik.....gayat......tinggi oiii.....


ahhhhhhhhhhhhh.......


cantik....


c hadif nangis.....kena marah ngan aku....tak reti duduk diam.....siap lompat2 lagi....aku dahlah takut.....bergoyang2lah benda alah tu.....kecut perut aku dibuatnya.....


c hadif masih merajuk lagi....tapi takpe view kat belakang tu cantik....aku tanya kat c hadif "best tak naik cable car".....c hadif jawab "ermmmm....tak best".....memang takde perasan tul....


lepas naik cable car....kita orang jalan2 lagi kat dalam tu....ada kandang rusa.....tapi kita orang tak masuk pon....c hadif sungguh2 nak pergi tengok arnab.....last2 sampai kat kandang arnab.....tutup plak....hampa kau....sian c hadif....

tak dapat tengok arnab.....ambil gambar dengan harimau pon takpe.....hik...hik....dalam pukul 12.00 tgh hari kita orang terus ke pekan kuah....shopping dulu.....


shopping coklat.....untuk keluarga.....


ambik kau....c hadif suka2 aje ambil coklat masuk troli.....dalam senyap2 aku tukar yang lain....



shopping coklat kat sini....haji ismail group.....


kat pekan kuah penuh ngan kedai haji ismail group....banyak benar cawangan dia.....puas hatilah apa yang dihajat dapat.....yang penting aku dapat beli kuali.....hik....hik....last2 beli satu bag pack.....barang dah bertambah.......bila dah shopping baru senang hati.....lepas shopping kita orang makan kat pekan kuah aje.....makan nasi campur.....lapar....licin....


pukul 2.45 petang terus check in hotel.....masa kat lobi hotel tiba2 c hadif cakap "shame....shame....tak malu"....tahu tak c hadif tunjuk ape?....c hadif tunjuk kat mat salleh pakai sepender.....betul2 kat sebelah kita orang.....nasib baik ler mat salleh tu senyum aje.....hampeh c hadif.....


kat lobi hotel.....c hadif memang peminat tegar dengan motor.....


yang penting katil yang luas.....


dapat bilik bawah sekali.....tepi jalan....


bilik air pon besar.....kita orang rehat2 jap kat bilik....suruh c hadif tidur dulu....tapi tak mahu plak.....lepas sembahyang  assar kita orang keluar jalan2.....


jalan2 kat cenang....

kat cenang gak.....dapat beli selipar, seluar c hadif n freezer magnet.....


lepas magrib kita keluar pergi makan lak....makan kat restoran hj. ramli......


menu yang diorder....air magga, air sirap, tom yam seafood, sotong goreng tepung, sayur campur, telur dadar,   ikan masak tiga rasa.....perhhhh....memang licin....terbaikkkk.....lepas kenyang pergi jalan2 kat cenang lagi.....pastu terus balik....zzzzzz......

4 comments:

lovely said...

seronoknya pergi bercuti.
langkawi mmg best...
bila lah aku nak jejak kan kaki lg ke sana.

Sue Echan said...

masa p langkawi pon sue makan kat rest. haji ramli tu gak kak.. bole la tahan.. murah pon murah...

akulerzy said...

mmg seronok sgt hotel pun murah BPH,JPM jer masa 2 excited pas kahwin terus menuju ke Langkawi berdua lebih baik hehe syok habis!

Qaseh Ziera said...

lovely : jom kumpul duit dulu...pastu pergi sama2...best...

sue : memang murah pon....

akulerzy : dulu pon pas kaweh pergi berdua aje...kali nie bertiga lak....