nuffnang

Thursday, January 26, 2012

perkampungan ikan bakar terapung umbai melaka

niat asal nyer nak pergi kenduri tahlil......emak c hadif (pengasuh lama c hadif) buat kenduri tahlil untuk arwah suami dia......sekarang nie emak c hadif dah pindah kat melaka....memang dah lama dah kita orang tak jumpa emak c hadif....kebetulan cuti agak panajang lak tu.....kita orang pon setuju nak pergi kenduri tahlil tu.....alang2 dah sampai melaka....kita orang pun singgah ler makan kat umbai......nak makan seafood konon2 nyer....

nie kat rumah emak c hadif....kita orang sampai agak lewat coz jalan jem giler.....pastu tambah plak ngan sesat barat nyer mencari rumah.....dekat pukul 3 baru sampai.....majlis tahlil pon dah habis.....muka aku pon pucat lesi aje......hik....hik.....

nie akak aku.....dia nak tumpang balik kampung.....so aku angkut dia sekali ke melaka......time nie dah sampai kat umbai.....kita orang sampai dalam pukul 6.30 petang......

kami sekeluarga....kebetulan ada backdrop nie lak.....kita orang berposing dulu sebelum pergi makan.......

kami lagi.....

nie anak buah aku....pandai berposing gak budak kenit nie.....

aku n husband.....

nie mainan  c hadif....bukan benda alah nie aje c hadif beli.....ada lagi 2 ketul......kopak duit ayah hadif oiiiiii......

tunggu makanan masih tak sampai lagi.....lambat giler.....so posing lagi......hik...hik.....tak jadi bang oiiii.....penat adjust.....

hik....hik....jadi tak??......tapi kenapa badan aku melengkung sangat......

punya lama kita orang tunggu....akhirnya sampai gak air kelapa......dah habis air satu jug.....baru makanan yang lain sampai.....kita orang order lagi jus oren satu jug....nak habis makan baru ler sampai jus oren tu.....perghhhh....lepas magrib baru dapat makan......

nie udang goreng tepung......

kupang.....rebus air aje.....sedap...fresh lagi.....

sayur campur.....tak bagi sudu....nak ambil camne???......

ikan bakar jenahak.....memang sedap.....fresh giler....manis isi nyer.....

nie lak ketam black paper.....boleh tahan gak......yang tak best nyer sotong masak sambal tak sampai2 ......akhirnyer kita orang cancel aje.....kesudahan kita orang makan tak berkuah....keringgggggggg......lepas makan n kekeyangan kita orang terus bertolak ke kampung halaman.......

3 comments:

akulerzy said...

nyum2 sedapnya....jalan2 cr makan haha mencilok jap tq sudikan follow blog qisahkami

Qaseh Ziera said...

dah follow...hik..hik...

Sue_Echan said...

baju yg hadif pakai ssuai ngan background tuh..