nuffnang

Tuesday, November 29, 2011

sup doraisamy

malam sabtu (26/11/11) aku ajak husband aku pergi pekena sup.....sebenarnya siang tu aku tengok cerita  warung kita kat astro....masa tu c farouk hussain tengah pekena sup doraisamy.....perghhhh....terliur lak....

tiba2 aje aku teringat time2 bercinta ngan husband aku dulu....cewah...cewah....tiba2kannnn....aku pon cakap ngan husband aku....."bukan ke tu tempat  selalu abang bawa ayang makan n lepak2 sebelum kita kawen"......"sedapnyer"....."bila abang nak bawa ayang pergi lagi"......ayat takleh bla siot......ayat bodek.....hik...hik....so....en. husband pon dengan paksa rela bawa ler c isteri n anak p pekene sup doraisamy......

nielah warung nyer.....dah lama sup doraisamy nie meniaga.....sejak tahun bila aku tak pasti....yang pasti memang lama dari bapak dia lagi......tapi nak parking memang susah sikit.....

ada nasi lemak......nasi lemak dia simple tapi sedap......

nie sup aku....sup daging....RM6......

yang en. husband punya.....sup campur....RM10

kita orang cicah ngan roti nie.....tak sure berapa ringgit lak.....


kita orang order air yang sama....teh o limau......

*** time kita orang tengah tunggu sup sampai....tiba2 ada 2 orang brother datang kat meja kita orang....."boleh saya duduk kat sini" (kebetulan kita orang duduk meja yang panjang ada 6 kerusi).....husband aku pon....."boleh...boleh....duduklah bang".....

brother tu peramah giler....dok beborak dengan kita orang......dia cerita sejak tahun 1983 dia makan sup doraisamy nie.....time2 dia belajar lagi.....sampai sekarang masih ramai orang lagi dok pekena sup doraisamy nie......punyalah lama......pastu macam2 ler kita orang borak ngan brother tu.....bla....bla....bla....sampai ler kita orang nak bla balik....tiba2....brother tu panggil taukeh kedai tu....."kira....kira semua"......brother tu belanja kita orang......so....malam tu kita makan free.....rezeki awal muharam....hik...hik....terima kasih ler banyak2 kat brother tu.....moga murah rezeki.....

Friday, November 25, 2011

vrommm + helmet

c hadif kalau nak pergi taska mesti nak naik motor.....kalau suruh nak kereta memang  c hadif tak nak...... sekarang nie musim hujan......husband aku selalu tinggalkan motor kat opis.....balik naik kereta.....so pagi2 mesti c hadif buat perangai.....nak gak naik motor.....setiap hari c hadif pesan kat husband aku balik keje bawa motor......esok nak pergi school naik vrommm lagi.....

aku pon tak tahu ler kenapa c hadif nie suka sangat naik motor.....kalau c hadif nampak motor besar2 kat jalan raya....punya ler c hadif excited giler......siap suruh husband aku beli motor camtu.....ganas gak anak aku nie rupanya......

sekarang nie husband aku dah belikan helmet untuk c hadif.....yelah....taska c hadif dari rumah aku jauh gaklah....untuk keselamatan.....mula2 c hadif dapat helmet punyalah c hadif suka....bawa ke hulu ke hilir helmet tu.....c hadif tak kasi orang bawa helmet dia....c hadif nak bawa sendiri......sayang sangat ler kononnya.....

gambar nie aku snap semalam.......pagi tadi c hadif buat perangai lagi sebab kena naik kereta......

Thursday, November 24, 2011

domino's again

dah lama gak ler c hadif x mintak belikan domino's.......semalam sblm hantar c hadif pergi taska.....tiba2 lak c hadif cakap nak makan domino's.....ok pon ngan selamba cakap ok nanti kita makan yek......bukannye ape aku takut banyak soal lak c hadif......tak pasal2 lambat lak aku nak pergi opis.....

pas balik kerja aku ambil c hadif kat taska....naik2 kereta terus c hadif tanya pasal domino's.....aduh....kuat betul ingatan c hadif nie....ingatkan dah lupa.....tiba rumah aku call husband balik kol berapa......husband bagitahu dia balik lambat.....aku baru nak pau husband aku....last2 aku gak yang kena pau ngan c hadif.......akhirnya aku mengalah n terus pasang unifi tengok menu domino's kat komputer.....

 kesudahannya aku order set nie aje.....aku makan ngan c hadif aje......

c hadif yang tak keruan bila dengar orang domino's ketuk pintu.....

Wednesday, November 23, 2011

kenduri kawen

hari ahad hari tu (20/11/11) ada kenduri kat blok aku.....tapi aku pergi makan aje.....hik...hik.....orang jemput kita datang aje ler yek.....

tapi kan husband aku datang tolong tau......malam tu husband tolong pasang khemah.....pastu siangnya husband tolong punggut pinggan, isi air dalam cawan, basuh pinggan, kemas meja n ape yang patut ler.......orang pompuan bawa anak datang makan aje......hik....hik....

 aku n c hadif.....tengah tunggu lif.....kami sekeluarga pakai merah......

baru mula nak makan.....apelah c hadif....tutup mata lak.....

 antara makanan  yang di hidangkan....masakan kampung.....sedap.....ada bubur jangung gak....

dapat buah tangan.....telur dalam cup......

pas makan aku n c hadif naik atas balik.....sekali bunyi kompang....c hadif nak tengok kompang lak.....aku call husband suruh ambik c hadif......aku takleh turun coz dah tukar baju.....maka pergi 2 beranak tu tengok kompang.......

nilah pegantin nyer....husband aku yang tolong snap gambar nie....

Tuesday, November 22, 2011

mc donald - lepaskan rindu

maklumlah 3 hari tak jumpa c hadif.....dapat cakap kat handphone aje......last day kursus pesan kat husband suruh ambil c hadif dulu kat taska.....pastu baru ambik aku kat opis.....tak sabar2 nak jumpa c hadif.....terbayang2 wajah c hadif.....rindu bebebau.....hik...hik...hik.....

19/11/11 (sabtu) - pagi tu lepak kat rumah aje......konon nyer penat balik dari kursus.....nak rest aje....tengah hari baru keluar.....dah lama tinggalkan  c hadif.....so nak manja2 ngan c hadif......kita orang bawa c hadif makan mcd atas permintaan c hadif sendiri......

 ni untuk ibu n ayah....

 c hadif punya lak happy meal.....siap beli kek lagi.....

ibu yang rindu sangat2 kat c hadif.......

last.....c hadif ngan toys nyer.....

residence inn, cherating

sebenarnya aku bukan pergi bercuti pon.....tapi aku pergi berkursus.....aku pergi 3 hari n dua malam.....tajuk kursus lak penulisan yang berkesan....dengar tajuk pon dah boring kan.....nasib baik ler penceramah tu pandai buat lawak skit2....xdelah kita orang ngantuk n boring......

16/11/11 (rabu)  - kol 8 pagi bertolak dari opis......berhenti kat gombak breakfast....tapi tapau makan dalam bas aje....aku tapau burger king.....pastu berhenti lunch kat bentong....aku makan nasi ayam aje......kol 1 lbh sampai hotel.....daftar....check in hotel....kol 2.30 kelas dah start.......4.30 minum petang.....makan kuih2 aje.......pastu rehat sampai 8.30 .....so aku n kawan aku pergi swimming jap.......kol 7.45 aku pergi makan malam........




nie menu makan malam.......kelast start kol 8.30.....kol 10.30 minum n makan bubur kacang hijau cicah roti n kuih.....pastu balik hotel.......

17/11/11(khamis) - kol 8 pergi breakfast....makan nasi goreng n mee hun goreng.....kelas start kol 8.30.....kol 10.30 break....minum n makan kuih.....sambung kelas sampai kol 1.....pastu lunch.....


antara lunchnya.....pastu rest sampai kol 2.30.......start kelas n habis kol 4.30.......kita orang jalan2 cuci mata jap.....
aku n dak wani.....kami satu bilik....duduk dalam kelas pon sebelah2.....





 kita orang jalan2 tepi pandai......aku ambik gambar kau....kau ambik gambar aku.....hik...hik...hik...

 kol 8 makan malam......kelas sambung kol 8.30 sampai 10.30......kami tak dapat tgk bola.....malaysia lawan indonesia.....nasib baik malaysia menang......pastu minum n makan n terus balik hotel.......aku n dak wani borak sampai kol 3......ambik kau....terlajak tido sampai kol 7......

18/11/11 (jumaat) - biasalah kelas start kol 8.30......tapi sebelum tu breakfast dulu.....kelas habis kol 11.....pastu balik hotel.....kemas barang.......

 nielah penceramah nya.....muda lagi.....

 wakil dari bahagian aku....


 sebelum balik.....posing dulu....

sebelum pulang lunch dulu....pastu terus naik bas....bergerak pulang ke putrajaya.......tamat....

Friday, November 11, 2011

secret recipe

lunch hour tadi aku pergi lunch kat secret recipe....aku pergi dgn member2 opis......

 kita orang sambut birthday member kita orang.....tu dier c hidayah .....happy birthday to you....


 antara menu yang ada....

 kita orang order air yang sama....

 kek birthday untuk c hidayah.....yang di taja oleh gugu gaga.....



 antara menu yang kita orang order......

last sekali mesti gambar tuan punya blog....hik...hik...

Thursday, November 10, 2011

corn + ice cream

hari raya haji hari tu kami sekeluarga balik kampung aku.....tapi kat kampung aku sambutan hari raya haji biasa2 aje.....tak meriah macam belah pantai timur.....bangun pagi sembahyang raya.....pastu pergi tengok orang korban....dah tu aje......yang lain cam hari2 biasa aje.....

belah malam tu adik aku ajak kita orang pergi pekan.....konon2 nyer nak cuci2 mata aje.....last2 terbeli 2 helai baju c hadif.....depan shopping complex tu ada orang jual corn, ice cream, waffer n macam2 makanan ler......aku order ice cream utk c hadif.....tiba2 aku tgk ada satu menu tu cam menarik plak corn + ice cream........aku pon try.....

sedap gak.....tapi bila makan banyak2 agak muak.....

Wednesday, November 9, 2011

duduk rumah

semalam n hari nie aku cuti.....cuti sebab taska c hadif tutup dari 4-9/11/2011 (3 hari)....hari jumaat hari tu husband aku dah cuti.....so sekarang giliran aku lak.....

2 hari suntuk aku duduk kat rumah aje....2 hari juga aku jadi suri rumah sepenuh masa....perghhh......penat gak...penat dengan kerja rumah...dengan kain baju berlambak (3 hari balik kampung).....dengan kerenah c hadif lagi.....

c hadif plak tak tidur2 lagi......ada aje kerja dia.....pagi tadi aku nak vacuum.....c hadif marah kat aku....marah sebab dia nak tgk cerita kartun...."ibu.....diamlah....tak dengar".......c hadif marah sebab bunyi vacuum aku kuat sgt.....macam2 ler c hadif nie.....


Friday, November 4, 2011

starbuck

lunch hour tadi aku n member2 aku lepak2 kat starbuck....sambil makan burger mcd.....nyum...nyum....kenyang sampai skrg.....

 air yang kita orang order....

 bekalan dari mcd......

slurpppp.....perhhh.....sodap.....