nuffnang

Monday, October 31, 2011

power nyer vromm...vrommm....

ini cerita sambungan dari hasil tangan c hadif.....lepas c hadif ambil gambar kita orang......kita orang pon bertolak ke seremban gumah akak aku.....on the way nak ke seremban (masih dalam putrajaya lagi)......tiba2 c hadif bersuara (c hadif duduk kat belakang)....."bu...bu tengok tu vromm vromm....power"....."ah ha....power nyer vrommm vrommm dia"......"bu ada lagi kat belakang"...."mana....mana.....banyak nyer"......"bu ambil kamera cepat"......aku pon snap.....

 "powerkan vrommm vrommm dia kan bu"....."ah ha power".....

 "u...yoooo.....power bu"......

 "cepat bu ambik gambar vromm vromm"......."banyakkan bu"...."power....power".....


"tapi vromm vrommm tu tak powerkan" (gambar dalam bulatan)......"vromm vrommm dia kecit  ajekan bu"......"yang lain semua power"......

hasil tangan c hadif

sekarang ni kalau aku keluarkan kamera aje.....mesti c hadif cakap....."biar hadif buat"......biar hadif tangkapkan"......pantang ler aku nak ambik gambar.....mesti bergaduh dulu ngan c hadif......kalau nampak benda pelik2 ke or menarik ke......c hadif mesti cakap......"bu ambik kamera cepat"....."ambik gambar tu".......pastu hausband aku mesti cakap......tengok anak pon tahu......."ibu diakan nak masuk dalam blogkan".......hik....hik.....hik....

sebenarnya gambar2 kat blog aku banyak gambar yang ditangkapkan oleh c hadif.....agak2 boleh masuk blog aku ambik....ada gak yang mengarut.....ada coyang ler......yang tak kena mengena pon ada......

meh kita tengok hasil tangan c hadif.....gambar ini c hadif ambil sebelum kita orang bertolak ke rumah akak aku kat seremban.......

 
camne...ok tak..???....ikut dan c hadif aje.....




yang ni lak masa kat rumah akak aku.....aku and anak akak aku......

yang paling best.....hik...hik...hik.....




































kreatif tak..??????.....kaki aje nampak......

Friday, October 28, 2011

big apple

tadi lunch hour aku pergi alamanda ngan budak2 opis......kita orang makan kat chicken rice shop.....pastu window shopping.....sebelum balik aku singgah beli  big apple.......khas untuk anak ku tersayang.....sape lagi kalau bukan c hadif.....

ni kalau c hadif nampak confirm dia suka....tersenyum lebar.....pastu macam2 soalan cepu emas dia tanya.......

Tuesday, October 25, 2011

boboiboy

hari jumaat (21/10/11) yang lepas aku makan kat umai d'lake cafe ngan member2 opis....lepas makan aku singgah jap kat pasar tani.......konon2 nyer nak cari tudung....tapi tak jumpa pon.......last2 aku terjumpa plak......baju tidur untuk c hadif.....

 baju tidur boboiboy......harga sebenar nyer RM20.00....tapi taukeh kedai tu bagi  RM18.00....lepas beli  aku pon jalan lagi ke depan sikit....jumpa lagi kedai jual baju boboiboy .....aku saja try masuk n tanya ler harga baju tu....taukeh tu cakap "satu RM20.00 tapi kalau akak nak saya bagi RM15.00 aje.....hampeh.....lagi murah.....nyesal lak tak survey dulu.....

c hadif punya suka dapat baju boboiboy......terus c hadif cakap....."nie boboiboy.....nie gopal.....nie yaya.....yang nie sape bu"......."ibu tak tahu....ibu lupa".....sape yek nama budak cina tu......

Monday, October 24, 2011

karipap-karipap cinta

wah.....karipap-karipap cinta.....tapi bukan filem tau....nie karipap-karipap cinta yang boleh makan....hehehe....

member opis aku....dak su ada busines baru tau.....busines jual karipap......sedap tau.....kau orang nak try???.....kalau nak try boleh bagitau aku yek......jangan segan2 or malu2.....hik...hik....hik....

 ini karipap sardin.......ada 10 ketul.....harga nyer sangat berbaloi.....RM3 aje......

karipap yang sudah digoreng......

***dak su....jgn lupa persen aku yek....****

Friday, October 21, 2011

hadiah birthday

c hadif punya tak sabar nak tunjuk kan hadiah birthday kawan dia......sampai aje aku kat depan pintu taska c hadif terus buka beg dia......"ibu hadif dapat hadiah"......"cantikkan"......

 dapat hadiah tabung......

 budak yang paling happy......

dah ada 4 tabung......berapa lama nak tunggu semua tabung penuh......

Friday, October 14, 2011

rumah oh rumah

petang semalam aku ambil c hadif kat taska....on the way nak balik rumah kita orang lalu ler kat area rumah teres 2 tingkat.....tiba2 c hadif bersuara.....

c hadif : cantik nyer rumah dia.....besaukan bu......

aku : ermmmm.....cantik.....besar....hadif nak ke rumah camtu???....

c hadif : nak.....ibu beli nak tak????.....

aku : ibu tak cukup duit lagi nak beli rumah camtu.....takpelah.....hadif pergi school.....belajar pandai2....pastu hadif leh masuk U......lepas masuk U hadif boleh jadi doktor......hadif nak jadi doktor kan.....

c hadif : nak....

aku : kalau hadif dah jadi doktor hadif bolehlah beli rumah camtu.....nanti ibu bolehlah tumpang.....boleh tak???....

c hadif : ermmmmm......kita beli RUMAH SAMPAH ajelah ibu......

aku : kah....kah...kah...@%&*$*@*&.......rumah sampah buat apa....ibu nak rumah banglo ler......

Thursday, October 13, 2011

nak kek

permintaan c hadif....."hadif lapar.....hadif nak makan kek......kek bean"....2 hari lepas (selasa-11/10/11) c hadif mintak nak makan kek.....kek mr. bean plak tu.....mana aku nak cekau.....so aku pun janji ngan c hadif....."esok tau....ibu beli ngan kawan ibu kat opis.....boleh"......c hadif setuju....."tapi esok hadif tak boleh pergi petronas....boleh tak"......"ok......esok kite makan kek bean tau bu"......."ok"......

so semalam (rabu-12/10/11) tiba opis aku call husband aku......tanya c hadif camne......betul kau....c hadif tak pergi petronas.......hahahaha......menepati janji sungguh......ape lagi aku pon call member aku c linda (honeyberrybake)......mintak buatkan cup cake mr.bean.....linda janji minggu depan baru dia boleh buatkan kek tu.......

petang semalam ambik c hadif dari taska.....terus c hadif tanya kek dia.....mampus aku....serba salah aku dia buat nyer....sian pon ada....."kawan ibu tak ada......minggu depan kawan ibu buatkan"......"hadif nak gak kek bean"......."ok...ok....nanti kite suruh ayah belikan"......nasib baik c hadif tak memekak......

tiba kat rumah....c hadif desak aku suruh call husband aku......aku pon call ler.....aku mintak husband belikan ape2 kek dulu.....c hadif punya tak sabar tunggu ayah dia balik.....dengar aje bunyi kunci terus c hadif berlari pergi kat ayah dia....happy sungguh c hadif tengok ayah dia belikan kek.....

 kek dari baker cottage aje.....

 tara.....cup cake 2 ketul.....

 ermmmm.......puas....dapat makan kek.....

betapa enak nyer.....sampai pejam mata c hadif.....


Wednesday, October 5, 2011

semua benda nak buat sendiri

c hadif dah pandai berdikari......semua benda c hadif nak buat sendiri....tak kira ler mandi ke....buka or tutup pintu ke.....semua c hadif nak buat.....kalau kita tegah or tak kasi c hadif buat.....jawapan nyer memekak ler.....

semalam aku nak buat  jemput2 (cekodok).....c hadif pon sibuk nak buat gak.....c hadif siap ambik kerusi lagi....semata2 nak kacau tepung.......

 tengok tu....beriya2 c hadif kacau tepung....

sampai terpicik2 ler tepung tu....kan dah menambahkan kerja ibu lagi.....

Monday, October 3, 2011

kenduri kawen

hari sabtu (1/10/11) - aku tak pergi kemana.....husband kerja.....aku dok mengemas rumah aje....c hadif lak tolong mengemas gak.....pening kepala aku......petang tu emak mertua datang rumah......

hari ahad (2/10/11) - pergi kenduri kawen kat klang....sedara belah husband aku.....kita orang datang awal......tak sempat nak tunggu penganti bersanding......

 nie buku ucapan.....

 gambar kami....

pengantin lama....hehehe....siap package ngan anak lagi.....